7. Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivál

Töretlen a Tiszai Hal Napja népszerűsége, újabb sikeres eseményt tudhat maga mögött a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., több ezer látogatója volt a rendezvénynek, ahol természetesen minden a halról szólt.

Halászlé, harcsapaprikás és mindenféle halkülönlegesség illata lengte be hétvégén a Tiszai hajósok terét és a Tisza-partot. A program péntek délután kezdődött haltelepítéssel, illetve átvették a halcsomagot a főzőversenyre jelentkező csapatok.

A szombat reggel horgászversennyel indult, idén is a Közép-Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének meghívásos megmérettetésére került sor. Majd megkezdődtek az előkészületek a halas finomságok főzéséhez-sütéséhez, a kész ételek aztán zsűri elé kerültek, akik díjazták a legfinomabbakat.

Azokat, akiket nem csak a halas finomságok hoztak ki a rendezvényre, hanem érdeklődtek a kulturális élmények iránt is többféle programmal várták a szervezők. Koncertek és filmvetítések zajlottak, megismerkedhettek a hálókötés és kosárfonás rejtelmeivel. A családosok népi fajátékokkal játszhattak, a kézműves sátraknál a mézeskalács-díszítést, a tutajkészítést is kipróbálhatták a gyerekek. Volt kalandpark, valamint csónakmotor és hajótest kiállítás is, mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő programot.

Rendezvényünk az Európai Sporthét része, így sportos akadálypályával is készültünk minden korosztály számára. Azok, akik teljesítették a pályát, #BeActive ajándékcsomagot kaptak.

A Tisza-parton felállított kis medencében pedig élő halak várták a pecázni vágyó kicsiket és nagyobbakat is.

A rendezvény egyik legnépszerűbb eleme az élőhal telepítés, amely főként a kisgyermekes családokat mozgatja meg, idén sok-sok kis kecsege került a Tiszába, duplája a tavalyi mennyiségnek.

Fotó: Illyés Csaba