FIBA 3×3 Sajtótájékoztató

2019. július 30.

Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón számolt be az augusztus 2-án kezdődő FIBA 3×3 kosárlabda tornáról és a sporteseményt kísérő rendezvényekről.

Polgármester úr büszkén tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy idén immáron negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára az igen népszerű FIBA 3×3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező. Igazi megtiszteltetés, hogy a korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23 Nemzetek Ligája verseny szervezésével és bonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg.

Így 3 napon át reggel 9 órától este 11 óráig tartanak a mérkőzések a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri pályákon. A nemzetközileg is elismert sporteseményre 15 országból érkeznek a csapatok, többek között Belgium, Svájc, Görögország, Litvánia, Törökország, Szlovénia, Montenegró, Csehország csapatai képviseltetik magukat a sporteseményen.
Természetesen a magyar női és férfi 3×3-as válogatottja is megtalálható a csapatok között, így a Szolnokra látogató szurkolók a magyar csapatoknak is szurkolhatnak.

A sportrendezvény programját a mérkőzések közötti szünetekben extrém sportbemutató, tánc show és vetélkedő színesíti.

Rózsa József kiemelte, hogy ebben az évben közel egyhetes rendezvénysorozatról van szó, keddtől vasárnapig zajlanak az események a Tiszai hajósok terén.

A FBA 3×3 kosárlabda tornához közvetlenül kapcsolódik a FILMKOSÁR# elnevezésű program, amely ingyenes nyáresti kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

Ennek keretében 2 filmet nézhetnek meg az érdeklődők a Tiszai hajósok terén.
2019. július 30. – 21:15 – Bohém Rapszódia
2019. július 31. – 21:15 – Kincsem

Másik, a Z generációt célzó #szembeNézős programjukat július 30. és augusztus 1. között rendezik meg szintén a Tiszai hajósok terén. Nyári filmvetítések, pódiumbeszélgetések, koncertek zajlanak a kortárs fiatal generációk útkereséséről, jövőképéről.