Sportudvar a Verseghy Ferenc Gimnázium udvarán

Újabb jelentős állomásához érkezett Szolnok város mozgalmas diáksportélete. A Széchenyi körúti Sportiskolai Általános Iskola után a Verseghy Ferenc Gimnázium is sportudvarral gazdagodott pályázati támogatás segítségével.

A tudomány, a művészet, a kultúra mellett a sport területén is kiváló teljesítményt mutatnak az iskola diákjai, a kosárlabda utánpótlás pedig többéves hagyományra tekint vissza.

Köztudott, hogy az iskola egykori testnevelő tanára, Tiboldi Tibor volt az, aki a megyében és Szolnokon elsőként szereltette fel a kosárlabda palánkot a gimnáziumban, ezzel lehetővé tette a kosárlabda sport megismerését. Róla is megemlékeztek az átadó ünnepségen.

A beruházás a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Szolnok Város Önkormányzatának közös programja. Amíg a 70%-os részt a Sportcentrum gyűjtötte össze társasági nyereségadó felajánlásokból, addig a város a kötelező 30 százalékos önerőt biztosította a fejlesztésekhez, melyek mindegyikére a pályázatokat a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége írta ki.

Rózsa József ügyvezető igazgató és Gyurcsó Józsefné műszaki igazgató is elismerő oklevelet vehetett át Pogány Gyulától, a gimnázium igazgatójától.