ATLÉTIKA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Ecseki Tibor

Ecseki Tibor

vezetőedző / ugrás, összetett

30/574-3441

Bencsik Pál / edző (utánpótlás)
Ecseki Dániel / edző (sprint, gátfutás)
Fábián Miklósné / edző (utánpótlás)
Gál Mihály / edző (utánpótlás, dobások)
Keszthelyi Ferenc / edző (utánpótlás)
Orbánné Varga Éva / edző (utánpótlás)
Telepovszki Olga / edző (utánpótlás)
Varga Ádám / edző (utánpótlás, távol-hármas ugrás)

Szakosztályunkról, sportágunkról

A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola megalakulásától, tehát 1993-tól működik atlétika szakosztály.

A „sportok királynője” a sportmozgás alapja. Az atlétika nagy hagyományokkal rendelkezik városunkban, hiszen világversenyek dobogósai, döntősei, részvevői a sportolóink, és számtalan országos csúcstartó, válogatott, korosztályos és felnőtt országos bajnok nevelkedik, nevelkedett Szolnokon.

A legeredményesebb neveltünk Kővágó Zoltán, az athéni olimpia ezüstérmes diszkoszvetője.

A szűrést, toborzást Szolnokon és a környező településeken a szakosztály edzői végzik. A fiatalok a sokoldalú és speciális képzés, képességfejlesztés után kerülnek a képességeik alapján a megfelelő szakági edzőhöz.

Szakosztályunk létszáma éves átlagban 130-140 fő, ez tekinthető jelenleg a szolnoki atlétika elsődleges utánpótlásának, jövőjének.

A közös munkában 6 edzőkolléga vesz részt, akik elhivatottságukkal és szaktudásukkal jelentős mértékben hozzájárulnak a versenyzők eredményes fejlődéséhez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az atlétika edzéseinknek helyet adó központ, a Véső úti Sporttelep jelentős átalakuláson, fejlesztésen esik át, így szolgálva a fiatalok sportszakmai előrelépését.

Ez egy olyan sportág, amiben megtalálod a kedvedre való és a képességeidnek megfelelő versenyszámot.  Csatlakozz hozzánk, ha még nem találtad meg a számodra megfelelő mozgásformát, nálunk biztosan találsz olyat, ami kedvedre való.

– Gyors vagy? – Kitartó vagy? – Magasra-messzire ugrasz? – Nagyot dobsz? – Mindenben jó vagy?

Gyere, éppen rád van szükségünk!

Az atlétika a természetes mozgásformákat, a járást, a futást, az ugrást és a dobást foglalja magában. E mozgások rendszeres gyakorlása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, tökéletesíti az ember alapvető mozgáskészségét, fejleszti fizikai képességeit, és elősegíti az értelmi, erkölcsi és akarati tulajdonságok helyes kialakítását, alapja az iskolai testnevelésnek.

Az atlétika elterjedtsége és színvonala meghatározhatja egy ország test- és sportkultúráját, és joggal tekinthető úgynevezett alapsportágnak.

Kiemelkedő eredményeket atlétikában csak sokoldalú alapképzettség folyamatában, mind magasabb szintű és tartalmú gyakorlással lehet elérni. Az eredményeket általánosan elismert és egységesen szabályozott mérőeszközök alkalmazásával a világon mindenütt szigorú ellenőrzés mellett regisztrálják, majd nyilvánosságra hozzák.

Néhány rövid tájékoztató adat az atlétikáról: versenyszámai öt nagyobb csoportba sorolhatóak. Futás, ugrás, dobás, gyaloglás és összetett versenyek. Világszerte pontosan és azonos feltételekkel megállapított szabályok biztosítják az atléta versenyen elért eredményeinek hitelességét.

A közel százötven év alatt kialakult atlétikai versenyrendszereken belül ma már több mint negyvenféle versenylehetőség áll rendelkezésre. Természetesen az atléták nemük, koruk és felkészültségük szerint választhatnak a versenyzés valamennyi lehetősége közül. Az atlétikai versenyek általában látványosak, a kidolgozott mozgásformák esztétikusak, a különböző korú versenyzők egymás elleni küzdelmei és az elért eredmények hitelesek, a győzelem a versenyzés tiszta örömét jelenti.

SZERETNÉD MAGAD KIPRÓBÁLNI?
GYERE, LÉGY A CSAPATUNK TAGJA!

Friss versenyeredmények

Magyarország Serdülő Fedettpályás Bajnoksága

Győr, 2019.07.12-14

Kocsis Luca 100 méteren hatalmas egyéni csúcsot ugrott. Keszthelyi Luca magasugrásba magabiztosan megvédte bajnoki címét.
Gál Zita, Szabó Dóra dobogós eredményt ért el.
Az újonc Fülöp Richárd is bajnokságot védett. A dobogós újoncainkra, Varga Zsoltra és György Martinra is számíthatunk a következő években.

Nemzetközi EAP Atlétikai Verseny – Leiria, Portugália

2019. június 18-20.

Keszthelyi Luca hármasugrásban aranyérmes!

Luca a csütörtöki diákolimpiai bajnoki cím után szombaton már a Portugál Leiriában versenyzett hármasugrásban, és utasította maga mögé az U16 korosztályban a mezőnyt.
Luca komoly versenyben az 5. ugrásra 11,35 m-t ugrott hármasugrásban, amit a vetélytársak már nem tudtak überelni, így övé lett a nemzetközi verseny aranyérme.

Gratulálunk Lucának és felkészítő edzőinek!

2019. május 4-5. Debrecen
Országos Ifjúsági, Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokság

Újabb Sportiskolás sikerek, szolnoki atlétáink háromszor állhattak fel a dobogóra, összességében 1 arany és 2 ezüst csapat magyar bajnoki érmet szereztek.
Aranyérmesek:
Az ifjúsági leány gerely csapat tagjai: Gulyás Johanna, Nagy Viktória, Rácz Luca, Péter Triniti
Ezüstérmesek:
Az ifjúsági leány súlylökő csapat tagjai: Rácz Luca, Gulyás Johanna, Nagy Viktória, Péter Triniti
A serdülő leány 80m gátcsapat tagjai: Szabó Dóra, Keszthelyi Luca, Kocsis Anna Luca, Juhász Anna
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek, Ecseki Tibornak, Bencsik Pálnak, Varga Ádámnak, Varga Lőrincnek, Gál Mihálynak és Keszthelyi Ferencnek.