FIÚ RÖPLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos

vezetőedző

20/461-3535

Ádám Zoltán / edző
Grenczer Georgina / edző
Gyebnár Dávid / edző
Ilyés Gábor / edző
Milusné Orvos Anita / edző
Varga Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

A labdás csapatjátékok közül Szolnokon a röplabda hosszú és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedekben mindig erős és eredményes csapat létezett Szolnokon. A hagyományok folytatásaként és a röplabda sportág utánpótlásbázisának eredményes építéséért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola is felvette szakosztályai közé a röplabdát.

Legtöbb szakosztályunk igyekszik jó és szoros kapcsolatot kialakítani a városi általános és középiskolák vezetésével, testnevelőivel és edzőivel. A szakosztály vezetése is törekszik az együttes munkára, hiszen nagymértékben függ a siker és a sportág jövője a közös munka összehangoltságától. A jelenlegi bázisiskolák közé sorolható a Szegő Gábor Általános Iskola, a Fiumei úti Általános Iskola és a Szandaszőlősi Általános Iskola, de vannak sportolóink a többi alapfokú intézményben is.

Középiskolás sportolóink is több, mint 9 gimnáziumban képviseltetik magukat és ezáltal közös szenvedélyünket, a röplabdát. Az általános és középiskolákban dolgozó testnevelők segítségére építve több korosztályban is versenyeztetjük tehetséges játékosainkat, erősítve ezzel elhivatottságukat, kitartásukat és a sportág életmódjukba való integrálódását.

Kapcsolatban állunk a Szolnoki Röplabda Klub és Sportiskola felnőtt szakosztályával, akiknek mi, azaz a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Fiú Röplabda Szakosztálya biztosítja a megfelelő utánpótlást, ezzel is folytonosságot teremtve a minőségi sportszakmai tudás magasabb szintre való eljutására.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

U21 Fiú Junior Röplabdaba Bajnokság

 Mérkőző csapatok:
Szolnoki Sportcentrum U21: FINO Kaposvár
Szolnoki Sportcentrum U21 : Dunaújvárosi RA

Eredmények:  
3 : 1    / -20; -15; 18; -21; /
0 : 3   / -10; -17; -14 /

Mérk. helye, ideje:  Dunaújváros,  2020.02. 22.

Játékosok: Molnár Dömötör, Kókai Róbert, Radics Attila, Biró Bence, Farkas Róbert, Kohajda Róbert, Jankovics Ferenc, Tímár Mike, Mulholland Alexander, Boa Szabolcs

Edző: Ilyés Gábor

Az alapbajnokság után a négy csoportból a legjobbakat a Röplabda Szövetség Utánpótlás Bizottsága két öt csapatos csoportba sorolta, s innen a legjobb három – három csapat jut az országos döntőbe, melyet két elődöntő tornán döntenek el.

A mi csoportunkba a többszörös győztesek, a Kaposvár, és a Dunaújváros mellé még a Debrecen és a MAFC csapatai kerültek. Az első torna sorsolása szerint mi rögtön megkaptuk a talán két legnehezebb ellenfelet, de a második tornán sem lesz könnyű dolgunk, mert a másik két csapat is igen jó röplabdát játszik, és ők is döntőbeli reményekkel vetették magukat a csatározásokba.

Csapatunkból a betegségek,ó és sérülések miatt négy játékost is nélkülözni kellett, így szerény reményekkel vágtunk neki a küzdelemnek. Az első mérkőzést a Kaposvár ellen játszottuk, s mivel ők sem tudtak teljes létszámmal felállni (egy meghatározó játékosuk hiányzott), úgy gondoltuk, hogy ellenük lehet esélyünk a győzelemre, amivel megerősíthetjük a döntőbe jutási esélyünket.

Így is történt, rendkívül koncentráltan kezdtünk, fegyelmezetten betartottuk a taktikai utasításokat, jól szerváltunk sáncainkkal és védekezésünkkel jól tartottuk ellenfelünk kulcsjátékosait, és támadásainkkal sikerült két szetten keresztül előnyre szert tenni, amit meg is nyertünk.

A harmadik játszmában, – érthetetlen módon – egy kicsit visszavettünk a figyelemből, nem mentek olyan pontosan az akciók, amit a somogyiak ki is használtak, és szépítettek.

A negyedik játékrészben megint pontosabban játszottunk, és jól koncentrálva végig irányítva a játékot megnyertük a találkozót.

A dunaújvárosi meccsre már nem készültek mentálisan a játékosaim úgy, mint az első találkozóra, kevés cserelehetőségem volt, sokat kivett belőlük az első mérkőzés, és úgy gondolták, hogy amiért jöttünk – hogy egy mérkőzést nyerjünk – azt már teljesítettük, így egy közepes játékkal kikaptunk a házigazdáktól.

Ennek ellenére dicséret illeti a csapatot, mert valóban, amiért mentünk azt teljesítettük, és reményeim szerint a következő tornán bebiztosíthatjuk a döntőbe jutást.

OGYB elődöntő 1. forduló

Szolnok, 2020.02.22.
Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Kazinbarcika
 3. Dág KSE
 4. Kesi B

Végeredmény:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Kazinbarcika
 3. Dág KSE
 4. Kesi B

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Csók Péter Levente (L), Csák Attila, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor, Zupkó Máté

Edző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – Dág KSE 3:1

A nap első meccsét a dági csapattal játszottuk. A középszakaszban már kétszer találkoztunk, így tudtuk mire számíthatunk. Az első szettben ellentmondást nem tűrően játszottunk. A másodikban teljesen összeestünk fejben, de kiütközött a két csapat közti edzéskülönbség, így fel bírtunk állni vesztett helyzetből és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

Szolnok – Kesi B 3:0

Érvényesült a papírforma.

Szolnok – Kazincbarcika 3:0

A nap utolsó meccsét a barcikai csapattal játszottuk. Ebben a szezonban még nem találkoztunk velük, így nem tudtuk milyen játékerőt képviselnek. Az eddigi eredményeik alapján azonban nekünk kellett nyernünk, ami így is lett. Jó fizikai adottságokkal rendelkező játékosok alkotják a barcikai alakulatot, ám szervezettségben és technikailag még sok munka áll előttük. Stabil, jó szerváinkkal nem nagyon tudtak felvenni a versenyt, ennek köszönhetően behúztuk a mérkőzést.

Összességében csoportelsőként várjuk a következő a fordulót!

U19 Ifi Röplabda Bajnokság

Szolnoki Sportcentrum U19  :  Szeged R E
Szolnoki Sportcentrum U19  :  DEAC Debrecen

Eredmények:   3 : 0 / -11; -6; -11 /

3 : 0 / -15; -18; -19 /

Mérk. helye, ideje: Szeged,  2020. február 08.
Korosztály:  U 19 ifi
Játékosok: Molnár Dömötör, Radics Attila, Kókai Róbert, Kohajda Róbert, Tímár Mike, SZilágyi Zoárd, Mészáros Márton, Boa Szabolcs, Mulholland Alexander
Edző: Ilyés Gábor

Az Országos Ifjúsági Bajnokság negyedik, középdöntő tornáját Szegeden játszottuk szombaton, a sérülésektől, és betegségektől megtizedelt csapatunkkal. Az első találkozót a házigazdákkal játszottuk, és az előző tornákról már tudtuk, hogy mi erősebb játékerőt képviselünk, mint a hazaiak, ezért teljesen nyugodtan tudtuk játszani a saját játékunkat. Rendre alakítottunk ki szép támadásokat, jól működött a sáncunk, s a nyitásainkkal is megleptük a nálunk fiatalabb ellenfelünket, így aztán egy sima győzelmet arattunk.

A második találkozó sem kezdődött másként, a lelkes hajdúságiak ugyan megpróbáltak meglepni bennünket, de a fegyelmezett játékunkkal nem engedtük kibontakozni őket, s a technikai tudáskülönbségünk meghozta számunkra a győzelmet. Pozitívum volt számomra, hogy a csapat felszabadultan, és jól játszott, s a „cserejátékosok” is remekül beilleszkedtek a csapatmunkába.

OGYB középszakasz 4. forduló

Szolnok, 2020.02.01

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. Dág KSE
 4. Pénzügyőr SE „A”
 5. Malév SC

Végeredmény:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Dág KSE
 3. Pénzügyőr SE „A”
 4. SZRSE (Szeged)
 5. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor, Zupkó Máté

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – Pénzügyőr SE „A” 3:0

A nap első meccsét a budapesti csapattal játszottuk. Szegeden találkoztunk először, ott nem volt nehéz dolgunk, ahogyan most sem.

Szolnok – SZRSE 3:0

Sokszor találkoztunk már a szegedi csapattal, így tudtuk mire számíthatunk. A csapatunk magabiztos győzelmet aratott ismét.

Összességében csoportelsőként végeztünk az OGYB középszakaszában 7 győzelemmel és 1 vereséggel 23:4-es szettaránnyal, így az elődöntőben várjuk az ellenfeleinket!

OMB 4. forduló

 1. 01. 19. Szeged

Sportolók:

Szolnok 1. sor: Lévai Bálint, Pap Kristóf, Rőczey Zoltán, Nacehbandi Semir

Szolnok 2. sor: Magyar Gergő, Szántó Krisztián, Dalkó Richárd, Pócz Máté, Reiner Erik, Trencsényi Tamás, Kovács Botond, Zupkó Péter

Edző: Grenczer Georgina

Az OMB 4. fordulóján 6 csapat versengett egymással 2 csoportban. A csoportmérkőzések folyamán 2 mérkőzést játszottunk.

A csoportokat a következő csapatok alkották:

„A”: Szolnoki Sportcentrum, KESI „A”, Győr Széchenyi

„B”: Szegedi RSE, Kunhegyes ESE, DSE Röplabda Akadémia,

A csoportmérkőzéseken csapatunk szettet sem veszítve az 1. helyen zárt.

Az 1. és a 2.sor a KESI „A” ellen enervált, lassú, figyelmetlenségi hibákkal teli játékkal nyert. A 3. szettben javuló játékkal, jó mezőnymunkával hoztuk a meccset, nyertünk.

A 2. Győr elleni mérkőzésre már jól bemelegedett a csapat, és a Győr nem tanúsított különösebb ellenállást jobb, ötletes játékkal nyertünk.

A keresztjátékban 2:0 arányban győzött csapatunk a Szeged ellen, jó nyitásokkal, pontos és ötletes játékkal, így döntőbe jutottunk. A Szeged ellen eddig sokkal kiélezettebb mérkőzéseket játszottunk, de a kunhegyesi fordulóban már látszott, hogy csapatunk fizikálisan és taktikailag is gyorsabban fejlődött, győzelmünk már akkor is nagyobb arányú volt.

A Szolnok csapata a KESI „A” csapatával játszotta a döntőt. A Kecskemét szeretett volna revansot venni, e ez nem sikerült a döntőben sem, nagyarányú győzelmet arattunk felettük. Jó nyitásokkal, pontos nyitásfogadással, erőteljes támadásokkal, cseles labdákkal győztünk 2:0-ra, így ismét mi lettünk a torna győztesei.

Különdíjat kapott Rőczey Zoltán pontos, jó feladásaiért, nyitásaiért és ötletes játékáért.

Konklúzió: A védekezési struktúra javítása, a sánc alkalmazása, a figyelemkoncentráció javítása, a támadások pontosításának begyakorlása. Összességében nagyon szépen játszott a csapat, ellenfeleink nem gyakoroltak nagyobb ellenállást. Úgy érzem, hogy akikkel eddig mérkőzést játszottunk fizikálisan, taktikailag nőtt a játékunk közti különbség, kiismerve játékukat sikerült nagyobb arányú fejlődést mutatnunk. Szükséges a továbbiakban is magasabb színvonalú edzőmérkőzések, meghívásos felkészülési tornák abszolválása.

OSB középszakasz 2. forduló

Budapest, 2020.01.18

Részt vevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum B
 2. Malév SC
 3. KISTEXT
 4. VRCK I. (Kazincbarcika)

Végeredmény:

 1. VRCK I.
 2. KISTEXT
 3. Szolnoki Sportcentrum B
 4. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csák Attila (C), Dalkó Richárd (L), Dudás Zoltán, Lévai Bálint, Malatinszki Dániel, Rőczey Zoltán

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – VRCK I. 0:3

Számunkra minden megnyert pont, szett és mérkőzés „ajándék”, mivel egy korosztállyal fentebb versenyzünk. Sajnos a csapatunk legmeghatározóbb játékosai hiányoztak tornáról, mivel azon a napon írták a központi felvételit. Ennek köszönhetően nem voltunk ellenfelei a 4 évvel idősebb barcikai játékosoknak.

Szolnok – KISTEXT 1:2

Nagyon jó adottságú fiatalok alkotják a budapesti alakulatot, de még kezdetleges a technikai tudás, ennek következtében egy jó mérkőzést tudtunk velük játszani és még szettet is tudtunk rabolni a sokkal idősebb csapattól!

Szolnok – Malév SC 1:2

Sajnos számunkra kedvezőtlenül alakult ez a mérkőzés, hiszen rögtön a barcikai mérkőzés után játszottunk a Malév csapatával. Ez a hatalmas korkülönbség, illetve a fáradtság most az ő javukra billentette a mérleget, de így is nagyon hasznos volt számunkra a mérkőzés, amelyből tudunk építkezni.

 

Fiú röplabda U21 Junior

Mérkőző csapatok: Pénzügyőr : Szolnoki Sportcentrum U21     

Eredmények:  2 : 3                 / -24; 23; 20; -23; 12 /      

Mérk. Helye, ideje: Budapest, 2020.01.18.                  
Korosztály: U 21 junior             
Játékosok: Molnár Dömötör, Kókai Róbert, Szilágyi Zoárd, Biró Bence, Farkas Róbert, Kohajda Róbert, Jankovics Ferenc, Tímár Mike, Mészáros Márton, Boa Szabolcs

 Edző: Ilyés Gábor

Az alapbajnokság utolsó fordulójában Budapestre látogatott az U21-es csapatunk szombat délután, és kínkeserves 3:2 arányú győzelmet szerzett.

Az előző egymás elleni mérkőzésre egy fiatalabb és gyengébb játékerőt képviselő együttessel jöttek a fővárosiak, ezért úgy gondolom, hogy a fiúk /a figyelmeztetésem ellenére/nem megfelelően készültek fel mentálisan a találkozóra.

Meglepett bennünket a Pénzügyőr rendkívül jó védekezése, és játéka, úgy éreztem, hogy a játékosaim nem hiszik el, hogy szettet, vagy szetteket veszíthetnek, ezért felelőtlenül és könnyelműen játszottak. Jó példa erre, hogy az első játszmát 24:21-ről sikerült elveszíteni, többször is három – négy pontot adtunk ellenfelünknek ki nem kényszerített hibából, és ezt mind jókedvvel, mosolyogva, viccelődve tettük.

Hogy mennyire nem az igen jól játszó ellenfelünk kezében volt a játék irányítása, azt mutatja, hogy elveszíteni nem akartuk a mérkőzést, így az ötödik szettet magabiztosan nyertük, így győzelemmel zártuk az alapszakaszt.