LEÁNY RÖPLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos

vezetőedző

20/461-3535

Elbakour Bernard André / edző
Farkas Róbert / edző
Kiss Éva  / edző
Grenczer Georgina / edző
Szegedi Zsolt / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Néhány évvel ezelőtt utánpótlás szinten újraéledt a szolnoki női röplabda, amely egyébként hagyományait tekintve, más sportágakhoz hasonlóan szép múltra tekint vissza. Újjáalakulása óta egyre népszerűbb városunkban, köszönhetően a többszöri sportági toborzásnak és a szenvedéllyel dolgozó edzőkollégák munkájának.

Jelenleg is 3 bázisiskolánk létezik, ahol szakemberek segítségével sajátíthatják el a sportág alapjait a diákok. Emellett 3 gimnáziumi iskolával is kapcsolatban állunk.

Közös munkánk eredményeképpen szakosztályunk szépen fejlődik, mind a feltételek, mind a létszám tekintetében, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Napjainkban több, mint 80 főből álló gyermeklétszámmal dolgozunk együtt, ám ez a szám lassú ütemben ugyan, de fokozatosan nő. Szakmai kiválasztó programunk segítségével a korosztályi létrán alulról indulva építkezünk és dolgozunk a minél jobb eredményekért.

Fejlődésük érdekében rendszeres fizikai teszteket, felméréseket végzünk, amit értékelünk és a későbbiekben ezen eredményekből kiindulva képezzük tovább sportolóinkat. 2018 szeptemberétől immáron 7 edzőkolléga foglalkozik a röplabda oktatásával, ami szintén nagy öröm számunkra. A megkezdett építkezést lehetőségeinkhez mérten igyekszünk tovább folytatni és még magasabb szintre eljutni.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

Január 16-án Szegeden rendezték a 4. fordulót az u13 első osztályában. Mind a 4 meccsünket fegyelmezetten, magabiztosan nyertük meg, így újabb aranyéremmel gazdagodtunk ebben a sorozatban. Ismét avattunk két újoncot, akik nagyon jól illeszkedtek be a csapatba! .

Budapest Bajnokság U13 – Január 18.

Ma teljesen Kodályos csapattal vettünk részt a Budapest bajnokságon, és a lányok nagyon kellemes meglepetést szereztek. 2 győzelem mellett 2 vereséget szenvedtünk, a Gödöllő ellen a döntő szettben is csak 2 ponttal kaptunk ki. Bronzérmet szereztünk.

Borsos Mikós Kupa, Ajka

2020. január 10-11.

Három csapattal utaztunk a nyugat-magyarországi versenyre, ahol olyan csapatokkal játszottunk nagyon jó meccseket, akikkel a távolság miatt ritkán találkozhatunk (pl.: Szombathely, Sümeg, Nagybajom., stb…)

Szolnok 1: a lányok minden meccsüket uralták, magabiztosan játszottak. Nagyon hasznos meccsek voltak a jövőheti OMB forduló előtt. 5 győzelemmel lettünk aranyérmesek, a döntőben a Sümegnek sem adtunk esélyt. Zakár Zoé a torna legjobb játékosa lett. Egy hónap után ez volt az első tétmeccsünk, így Szegeden már remélhetőleg zökkenőmentes lesz a játék.

Szolnok 2: OMB-s második sorunkban 4 újonc szerepelt, ahogyan a bajnokságban is. Ezek a lányok mintha évek óta röpiznének, olyan szinten tudnak játszani. Szoros, 2:1-es meccsekkel jutottak az elődöntőbe, ahol 1-es csapatunktól szenvedték el egyetlen vereségüket. A bronzmeccsen szintén 2:1-re nyertek a rendező Ajka csapata ellen. Ezek a szoros győzelmek nagyon jó hatással vannak az önbizalmukra.

 Kodály: harmadik csapatunkban 4 igazolt játékosunk is van már, végre meccset is tudtak nyerni a lányok. Nagyon fiatal játékosokról van szó, akik még 2 év múlva is a korosztály erősségei lehetnek.

 Nemcsak a meccsek, hanem az együtt töltött másfél nap is nagyon hasznos volt, a csapategység példás ebben a korosztályban. Tudatosan szerepeltetem a 2009-es születésű Kodályos lányokat a versenyeken, hogy jövőre már kellő rutinnal szerepeljenek az első csapatban.

Budapest Bajnokság

2020. január 5.

Idén az első U13mas versenyünk a Folyondár úton volt, ahol a Budapest bajnokságon szerepeltünk. A csapatban ezúttal csupa olyan játékos játszott, akik idén kezdtek röplabdázni, de a közeljövőben az OMB csapat erősségei lehetnek. Játékban és eredményben is többet hoztak a lányok, mint azt így év elején remélni lehetett. A megszerzett 6. hellyel ezúttal elégedett lehetek.

Ifi Röplabda mérkőzés, 2019. 12. 15.

Szolnok – Érd: 0:3
Gratulálok az Érdnek nagyon szépen játszottak. Sajnos nekünk a nyitás – fogadással sok probléma akadt, ebből kifolyólag a támadásunk nagyon kiszámítható volt. Mindehhez hozzátartozik, hogy a kezdő hatosból négyen betegséggel küzdenek. Következő mérkőzésen próbálunk ezen javítani.

Szolnok – DVTK: 3:0
Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Sokkal fegyelmezettebben játszottunk. Javult a nyitásunk, a nyitásfogadásunk és ezáltal a támadásunk is kreatívabb lett. Remélem tudjuk tovább folytatni ezt a szellemű játékot.

Szolnok – Miskolc: 1:2
Szeretném megdicsérni a csapatomat a küzdeni tudása és a mutatott játékkép alapján. Elég fordulatos mérkőzésen vagyunk túl. Első szettben sérülés történt a csapatomban és emiatt több pozícióban kényszer megoldásokat kellett alkalmaznom. A kialakult helyzetet jól megoldották a lányok a tudásuk legjavát mutatták annak tükrében, hogy a héten többen betegséggel küzdöttek. Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez.

OMB I. osztály

2019. december 8.

Tegnap újpesten szerepeltünk az OMB I. osztályában. Nem indult jól a torna, mert egy játékosunk sérülten érkezett, így nem játszhatott. A folytatás sem volt túl jó, mert az UTE ellen egy végletekig kiélezett meccsen 36-34re kikaptunk, ráadásul még egy játékosunk is lesérült, így 8-an maradtunk, tehát semmilyen változtatási lehetőség nem maradt a hátralévő meccsekre. Az MTK elleni vereség után azonban mind a Miskolcot, mind a Kaposvárt megvertük, utóbbit ismét nagyon szoros küzdelemben. A végeredmény: Bronzérem

Edző: Andre Elbakour