Szakosztályunkról, sportágunkról

Néhány évvel ezelőtt utánpótlás szinten újraéledt a szolnoki női röplabda, amely egyébként hagyományait tekintve, más sportágakhoz hasonlóan szép múltra tekint vissza. Újjáalakulása óta egyre népszerűbb városunkban, köszönhetően a többszöri sportági toborzásnak és a szenvedéllyel dolgozó edzőkollégák munkájának.

Jelenleg is 3 bázisiskolánk létezik, ahol szakemberek segítségével sajátíthatják el a sportág alapjait a diákok. Emellett 3 gimnáziumi iskolával is kapcsolatban állunk.

Közös munkánk eredményeképpen szakosztályunk szépen fejlődik, mind a feltételek, mind a létszám tekintetében, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Napjainkban több, mint 80 főből álló gyermeklétszámmal dolgozunk együtt, ám ez a szám lassú ütemben ugyan, de fokozatosan nő. Szakmai kiválasztó programunk segítségével a korosztályi létrán alulról indulva építkezünk és dolgozunk a minél jobb eredményekért.

Fejlődésük érdekében rendszeres fizikai teszteket, felméréseket végzünk, amit értékelünk és a későbbiekben ezen eredményekből kiindulva képezzük tovább sportolóinkat. 2018 szeptemberétől immáron 7 edzőkolléga foglalkozik a röplabda oktatásával, ami szintén nagy öröm számunkra. A megkezdett építkezést lehetőségeinkhez mérten igyekszünk tovább folytatni és még magasabb szintre eljutni.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

Feltöltés alatt…