“A VILÁG – ZENE!  A hangok nem ismernek karanténokat.”

Világzenei koncertsorozat éjszakai fürdőzéssel Szolnokon, a Véső úti strandfürdőben (volt MÁV-strand). Felüdülés a testnek, desszert a léleknek.

Az Alt Productions szervezésében a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft-vel való együttműködésben.

E rendezvényekkel a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő strandfürdő számos országos kezdeményezéshez csatlakozik, amelyek termálfürdők egyedi hangulatot teremtő esti-éjszakai zenés, néhol filmes programjaival kínálnak pihentető ám tartalmas élményeket az érdeklődőknek. (Rendszeres éjszakai fürdőzés és programkínálat van például Gyopárosfürdőn, Egerben, Cegléden, Pápán, Leányfalun, Sárváron, stb.)

A szolnoki program egyedi jellegét az adja meg, hogy a hazai világzenei szcéna ismert előadói egész estés koncertprogramot adnak, amelyeket a strand medencéiből és természetesen a füves területekről is meg lehet nézni, hallgatni. A zenei műfaj jellege és míves volta az esti időpont ellenére is kimondottan családi jellegű programot kínál a város zene- és termálvíz kedvelő érdeklődőinek.

A rendezvények ideje alatt a strand mindkét büféje működik, kaphatók lesznek a szolnokiak kedvenc cseh kisüzemi sörei melyekért olykor hosszú sorok kígyóznak a Tiszavirág és az „Örökség” Világzenei Fesztiválokon.

A programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő támogatásával valósulnak meg.

  17:00 – Danny és Béla mesekoncertje

  Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója, nem csak gyerekeknek
  A 2010-ben Magyarországra érkezett ütőshangszeres mesélő, Danny Bain, jellegzetes mesemondó stílusát már sokan ismerik, gyerekelőadásaival számos díjjal és elismeréssel jutalmazta a magyar színházi világ. Ágoston Béla multiinstrumelista lényegében minden hangszeren játszik, zeneszerzőként lemezeken, filmekben és gyerekszínházi előadásokban is letette már a névjegyét. A duó a 2019-es Művészetek Völgyében debütált közös koncertjével, melyben megmutatja hogyan kell játékos módon, létező és eddig még nem létezett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

  Az előadásban megszólaló hangszerek:
  Klasszikus fúvóshangszerek: szopránszaxofon, basszusklarinét;

  Különboző népek hangszerei: balafon, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, amerikai házi készítésű gitárok (diddley bow, szivaros doboz gitár), magyar népi hangszerek (kecskeduda, brácsa, hegedű, ütőgardon);

  Nem-hangszer hangszerek: kutya játékok, sípok.

  Danny Bain

  Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban született és nőtt föl. Zenélni hazájában Afrikában és Dél-Amerikában tanult, majd 2010-ben Magyarországra érkezett. Jellegzetes mesemondó stílusa afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal afrikai balafon kíséretében. Történetei magyar és angol nyelven hallgathatók. Előadásaiból 2015-ben megjelent az „Ez nem az apu hangja!” című CD mellékletes mesekönyv Máray Mariann csodálatos illusztrációival, mely bekerült az év 50 legjobb Gyermek- és Ifjúsági Könyve közé, és a Szép Magyar Könyv díjat is elnyerte. A 2017-ben a veszprémi Kabóca Bábszínházban bemutatott „Kodzsugukila, a boszorkány” c. előadás a IX. Gyermek- és Ifjúsági Szemlén különdíjat kapott, és a szintén 2017-ben bemutatásra került „A hét királyfi” c. nagyszínpadi zenés mese bekerült a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennáléra. Danny a „Kodzsugukila, a boszorkány” előadásban nyújtott kiemelkedő alakításáért a 2018-as Kolibri Évadnyitó Fesztiválon elnyerte a Michel Indali-díjat.

  Ágoston Béla

  Ágoston Béla az Európai Szétesett Államokban született 1966-ban Magyarországon, Szarvason, és ott is nőtt fel. Már gimnazista korában foglalkozott versmegzenésítésekkel és ekkor érintette meg a népzene és a jazz, melyek napjainkra szerves részei lettek szabad – “zenei stand up comedy” – stílusának.
  A klasszikus fuvola, klarinét és szaxofon tanulmányok mellett népi hangszereken is tanult játszani, így duda, furulya, fujara, havasi kürt , kanásztülök, ütőgardon, hegedű, brácsa, bőgő, citera is szerepelnek kelléktárában, de ma már fontos hangszere a karib-tengeri steel drum és az új magyar találmány a glissonic is.
  Kedvelt zeneszerzője a magyarországi bábszínházaknak. Zenéi nemzetközi elismerésben is részesültek és különdíjat is kapott mint a legjobb animációs filmzeneszerző a 2013. Kaff-on. Nagy hatással voltak rá ghánai és amerikai utazásai. Aktívan működő zenekarai (ZUBOLY, KNUTDUT MEN, GAUDITORIUM, VERSI VARSA, MÁGUSTONES, KERUB) mellett tanít és mesés hangszerbemutatókat tart gyerekeknek. Ezeket a tevékenységeket Zeneközelítés-nek nevezte el (Music Navigation).

  21:00-tól SZANTÁL zenekar

  A Szantál zenekar négy éve alakult Szolnokon. Igazi örömzenét játszanak. Legfontosabb céljuk az élő zene népszerűsítése. Zenei stílusuk igen széles, a rockzenétől a népdalig, a keleti dallamokon át sok mindennel színesítik műsorukat. Első sorban saját dalokat játszanak, de repertoárjukban egy-két feldolgozás dal is található. Dalszövegeikkel a pozitív életérzést igyekeznek közvetíteni. Igazi színfoltja a Szolnok zenei életének.

  Yotube: https://www.youtube.com/watch?v=YKLehLditHA

   

   

   

   

   

   

   

   

  THE CRAZY ROGUES

  A zenekar 2014-ben alakult Veszprémben egy baráti társaság tagjaiból. A zenekar az induláskor kijelölt ír folk-punk  műfajt azóta számos egyéb zenei elemmel fűszerezte  (pl. country, ska, reggae etc.), így mára már egy egészen színes, egyedi stíluskavalkád jellemzi őket. A zenekar eddigi pályafutása során fellépett többek között a Sziget Fesztiválon, a

  Veszprémi Utcazene Fesztiválon, számos kisebb helyi rendezvényen, valamint   az  ország   fontosabb klubjaiban is, (Barba Negra, A38, Dürer Kert, Expresszó stb.)  olyan zenekarok vendégeként, mint a Paddy and the Rats, Firkin, Gypo Circus, Magashegyi Underground. Több médium hasábjain és frekvenciáin is feltűntek már a srácok, melyek segítségével  külföldön is terjed a hírük.

  Facebook: https://www.facebook.com/TheCrazyRoguesBand

  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCRUiaQDkirI_q4Y1es_MIfg

  SoundCloud: https://soundcloud.com/the-crazy-rogues
  Bandcamp: https://thecrazyrogues.bandcamp.com/

  PANDÓRA PROJEKT

  Az ismert mítosz, a Pandóra szelencéje jut sokunk eszébe, ha a Pandóra Projekt nevet meghalljuk. Azonban nem a kíváncsi isteni teremtmény ihlette az énekes–zenész duó nevét. Major Dóra, Dorci és Végh Janka, Panka alkotják – innen ered a név: PankaDóra, Pandóra.

  Mindketten a Majdnem Híres Rocksuli könnyűzeneimenedzser-képzésén is tanulnak, itt ismerkedtek meg és kötöttek barátságot ősszel.

  https://magyarnemzet.hu/kultura/a-pandora-projekt-zeneje-teljesen-letisztult-vilagot-kepvisel-9780482/