Május 5. az Esélyegyenlőség Világnapja, ebből az alkalomból a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kezdeményezésére a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Esélyegyenlőségi napjának adott otthont a Véső úti Atlétikai Központ.

Hiszünk a sport erejében, abban, hogy a sport nyelvét mindenki megérti. Szeretnénk rávilágítani, hogy mekkora szerepe lehet a sportnak a sérült emberek életében is, valamint arra, hogy a sport segít közvetíteni olyan társadalmi értékeket, mint az együttműködés, tolerancia és szolidaritás.

70 gyermek érkezett 30 kísérő pedagógussal, szikrázó napsütésben tölthettek el egy remek napot. Volt aerobik, sorversenyek, darts, kosárlabda, atlétika, tenisz, vívás, floorball és sok-sok mozgásos játék. Nagy örömünkre ezen a napon szolnoki kötődésű kiváló élsportolók is csatlakoztak hozzánk, akikkel együtt sportolhattak a gyerekek, jelenlétükkel motiválták és nagy örömben részesítették a résztvevőket.
Minden gyermeket lenyűgöz a rendőrautók, tűzoltóautók és kukásautók látványa, ezen a napon arra is lehetőségük volt, hogy ezekbe a járművekbe beszálljanak.

Köszönettel tartozunk a támogatóinknak, akik segítettek az esemény megvalósításában.