Zupkó Vanda és Tamási Zsombor Szolnokon folytatja

 

Sportiskolánk két tehetséges kajakosa, Zup­kó Vanda és Tamási Zsombor a Szolnoki Kajak-Kenu Klub csapatához igazol, jelentette be Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum ügyvezető igazgatója.

A fiatalok eddig elért eredményei csodálatosak. Vanda K1 1000 méteren ifjúsági világbajnok, az idei Olimpia Reménységek Versenyéről egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza. Zsombor K4 500 méteren ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, az Olimpia Reménységek Versenyén pedig két aranyérmet gyűjtött be. Büszkeségünk határtalan, örömünket pedig fokozza, hogy mindketten Szolnok városában folytatják pályafutásukat, jelenlegi edzőjük, Czeglédi Gábor keze alatt folytatják a munkát, és építkeznek tovább azokra a biztos alapokra, amelyeket Folláth János és Bordács Balázs nevelőedzők készítettek elő.

Dr. Nyergesné dr. Farkas Gabriella, a Szolnoki Kajak-Kenu Klub elnöke kiemelte, hogy óriási büszkeség, hogy a jövőben soraikban tudhatják a két sikeres sportolót, Vanda és Zsombor korosztályukban az olimpiai számokban a legjobbak közé tartoznak. Bízik abban, hogy a Szolnoki Sportiskola és a Kajak-Kenu Klub között fennálló gyümölcsöző együttműködés folytatódik, és a Sportiskola kiváló utánpótlás-nevelő munkája révén még több kajakos igazol a Klubhoz a jövőben.

A két fiatal örül, hogy szülővárosában készülhet a jövőben is, biztosak abban, hogy továbbra is megkapnak minden támogatást ahhoz, hogy hasonló eredményességgel haladjon tovább a pályafutásuk.