A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskolához igazol Makai Péter röplabda edző

A Szolnoki Sportcentrum női röplabda szakosztálya felnőtt NB2-ben kíván csapatot indítani a 2020-2021-es szezonban, amely jelentős részt az utánpótlás játékosokra épít majd. Célunk, hogy Szolnok városában ismét stabil és színvonalas felnőtt bajnokságban szereplő röplabdás csapat létezzen, amelynek megteremtjük a fejlődését akár a legmagasabb osztályokig. Szakosztályunk igyekszik szolnoki kötődésű szakembereket foglalkoztatni.

A stábhoz és a felnőtt csapat élére csatlakozik Makai Péter, akinek személyében céljaink megvalósításához legalkalmasabb szakember társul. Jászberényből és az Extraliga csatamezejéről hozza szaktudását, és vértezi majd fel a leányainkat röplabdás ismeretekkel.

Szolnokon nevelkedtél és váltál válogatott röplabdássá. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra?
Melegséggel tölti el a lelkem, ha a múltra gondolok, sok jó nevelőedző keze alatt dolgoztam (Péter Ferenc, Ilyés Gábor), akik rengeteg értéket adtak, úgymint pozitív gondolkodás, alázatos munka, fegyelem és kitartás. Örülök annak, hogy válogatott lehettem, junior válogatottként “nagyobb utat“ tettem meg, mint felnőtt válogatottként, de büszkeséggel tölt el, hogy 13 x magamra ölthettem a címeres mezt.

Közel másfél évtizede már a pálya széléről veszed ki a részed a csapatok építésében. Mi motivált az edzői pályafutás választásában?
Más kávéház edzőként, mint játékosként dolgozni! Edzőként mindig azokat az alapértékeket követtem, amiket kaptam, de mivel a röplabda egyre fejlettebb lett, (edzések tekintetében) neked is fejlesztened kell magad!
Engem maximálisan motivál az, ha újat tapasztalhatok és láthatok! A legfontosabb számomra az értékteremtés és a tehetséggondozás! El kell érnem azt, hogy a lányok fogékonyak legyenek a munkára és csapatban gondolkozzanak!
A motiváció számomra az, ha látom, hogy a befektetett munkát visszakapom! Az én dolgom az, hogy jó mentalitású és fegyelmezett sportolókat neveljek. Fontos számomra a tudatosság, akár edzésen, akár az otthoni életben.

NB1-ben és Extraligában dolgoztál. Melyek a legkedvesebb és legszebb eredményeid az elmúlt évekből?
– Másodedzőként NB 2 ből -NB 1 be jutás (nekem hatalmas élmény, rengeteg néző, ünneplés)
– Másodedzôként NB 1- Extraligába jutás (szintén)
– Másodedzőként 2016 ban Magyar kupa bronzérem
– Bajnokság 4. Hely
– Vezetőedzőként 2019/2020 Magyar kupa 4. Hely
– Bajnokság 7. Hely (nekem hivatalos)

Miért döntöttél Szolnok mellett és milyen célokat kívánsz megvalósítani?
Rengeteget köszönhetek a Jászberénynek, de már nem éreztem azt a bizalmat, amit eddig! Mivel csak epizód szerepet kaptam volna a következő szezonra, ezért döntöttem úgy, hogy váltok. Új környezetre, új impulzusra van szükségem ahhoz, hogy olyan elhivatottsággal dolgozzak, mint ami engem jellemez!

Azok a célok amiket a Szolnok megfogalmazott, azt gondolom, hogy reálisak és teljesíthetőek! Az én dolgom az, hogy a fizikális, technikai, taktikai érettség bizonyos szintjére fellépjünk! Nyilván az eredmény sem másodlagos, hisz’ ezért dolgozunk majd! Cél még a mentális felkészülés, ami egyre nagyobb teret kap, amivel foglalkozni kell!

Úgy gondolom , hogy mindenben segítségemre lesz Szegedi Zsolt, aki eddig is remek munkát végzett!

Célunk továbbá maradandót alkotni a röplabdázásban, amelyhez így már biztosítottnak érezzük szakosztályunk stábját. Várjuk a közös munkát! Sok sikert! Hajrá Szolnok!