Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.
Látvány-csapatsport Fejlesztési Program 2017/2018.
   
TÁMOGATÁS A GYERMEKEK, FIATAL SPORTOLÓK UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉSÉRE,
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉSÉRE

 
Kedvezményes adózás a cégek számára
a társasági adó célzott felajánlásával
    
    
    
Tisztelt Hölgyek és Urak! Kedves Szülők!
   
Kérem segítő közreműködésüket Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított, 100 %-ban önkormányzati tulajdonban lévő Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola sportágfejlesztési programjai társasági nyereségadóból (Tao) történő finanszírozásának szervezésében.
Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola a 2017. július 01. – 2018. június 30. időszakra beadott sportfejlesztési programjait a sportági szakszövetségek elfogadták. Ezek továbbra is az utánpótlás-nevelést, a közel 1 000 gyermek és ifjúsági sportolónk edzéseit, versenyzését szolgálják. A beruházásoknál is kiemelten a fiatalok sportolásának feltételeit szeretnénk javítani, segítjük a köznevelési intézményeket, iskolákat és óvodákat.
 
Az utánpótlás-neveléshez szükséges 10% önerőt a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola, a beruházásokhoz szükséges 30% önerőt Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja. Ugyanakkor a további 70% illetve 90% forrást a gazdasági társaságok Tao fizetési kötelezettségére építve kell megoldanunk, abból kell finanszíroznunk. Annak érdekében, hogy az utánpótlás-nevelés működtetéséhez és fejlesztések számára ezeket a Tao-s támogatásokat meg tudjuk kötni, számítunk az Önök közreműködésére is.
  
Tisztelettel kérjük különösen azokat, akiknek van kapcsolata, ismeretsége olyan gazdasági társasággal, amelynek Tao fizetési kötelezettsége van, hogy ezt a felhívást és az alábbi elérhetőségeinket juttassák el számukra!
 
Természetesen számunkra az a legfontosabb szempont, hogy a fiatal gyermekeinknek össze tudjuk gyűjteni a szükséges forrást, viszont azt is meg kell említeni, hogy ezen jogszabály alapján annak a cégnek, amely támogatási szerződést köt a Szolnoki Sportcentrum - Sportiskolával, a kedvező adózási lehetőségen keresztül pénzmegtakarítása is lesz! Reményeink szerint fontos szempont lehet a kedvező adózás mellett, hogy a Tao-ból – melyet kötelezően be kell fizetni a központi költségvetésbe – ezzel a lehetőséggel konkrétan a szolnoki gyermekeket, az utánpótlás-nevelést, óvodák és iskolák fejlesztését tudjuk közösen megvalósítani.
  
Mindösszesen 645,3 millió forint Tao támogatást kell összegyűjtenünk a cégektől, gazdasági társaságoktól, melyet a sportiskolás gyermekek utánpótlás-nevelésére, a gyermekek biztonságos szállítása céljából új autóbusz vásárlására, óvodai és iskolai sportudvarok építésére és egy új iskolai tornaterem építésére kell felhasználnunk. Ehhez a támogatáshoz Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a szükséges 106,3 millió forint önerőt biztosítja.
  
A jogszabályoknak köszönhetően a gazdasági társaságok továbbra is rendelkezhetnek társasági adójuk célzott felhasználásáról, illetve felajánlásáról. A társasági adó felajánlása a cégek részére az adókedvezményen (22/C §) VAGY adójóváíráson (24/A §) keresztül pénzbevételt is jelent. Az adójóváírás 24/A § szerint a NAV-on keresztül történik a támogatás folyósítása, mely megnyugtató a cégek számára és különösen ellenőrzött és szabályozott keretet jelent. Az így érvényesíthető adójóváírás a gazdasági társaság üzemi eredményét is kedvezően befolyásolja! Az előző 6 évben közel 300 szerződést kötöttünk a cégekkel, akik ezzel a lehetőséggel kedvezőbben zárták gazdálkodásukat, egyúttal a Szolnoki Sportiskola utánpótlás-nevelését, a 8 – 18 éves gyermekek, fiatalok egészséges életmódját támogatták.
Ezen jogszabályok alapján rendelkezésre állnak a szerződésminták, melyek kitöltése gyors és egyszerű.
  
A Szolnoki Sportiskola keretén belül, sportszakemberek irányításával jelenleg 960 fiatal végez rendszeres testedzést. Sportolóink évek óta számos kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményt érnek el, hozzájárulva Szolnok és hazánk hírnevéhez. A következetes munka eredményeként a Sportiskolák Országos Szövetsége által meghirdetett „Magyarország Legeredményesebb Sportiskolája” versenyében a Szolnoki Sportiskola az előző években többször az I. helyezést érte el. S ami talán a legfontosabb, hogy reményeink szerint a fiatalok a sportnak is köszönhetően testben és lélekben erős, egészséges felnőttekké válnak. Ennek a célnak az elérésében korábban is sokat segített a sportot, a gyermekek, az ifjúság jövőjét fontosnak tartó felnőttek, az Önök támogatása, segítő közreműködése.
   
További egyeztetésre, megbeszélésre tisztelettel állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeinkkel:
  
   Rózsa József ügyvezető igazgató mobil: 30/6933-844 email:
   Tóth Erika gazdaságvezető mobil: 20/2903-618 email:
   
Köszönettel:
      
Rózsa József
ügyvezető igazgató
   
Fenti kiajánlás-tájékoztató letölthető PDF-ben is.
   
    
   
       
 


A Szolnoki Sportcentrum Partnerei és Támogatói

Szolnok Megyei Jogú Város
JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
Szolnoki Honvéd SE
NHSZ Szolnok
Garden Hotel
Rossmann
                                
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata   Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség   Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub   Szolnoki Honvéd SE   NHSZ Szolnok   Garden Hotel   Rossmann
 
 
Minden jog fenntartva! © Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2017. - Impresszum | Adatkezelési tájékoztató