Szakosztályunkról, sportágunkról
  
A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola megalakulásától, tehát 1993-tól működik atlétika szakosztály. A „sportok királynője” az atlétika nagy hagyományokkal rendelkezik városunkban, hiszen világversenyek dobogósai, döntősei, részvevői és számtalan országos csúcstartó, válogatott, korosztályos és felnőtt országos bajnok nevelkedett Szolnokon.
A legeredményesebb neveltünk Kővágó Zoltán az athéni olimpia ezüstérmes diszkoszvetője.
A szűrést, toborzást Szolnokon és a környező településeken a szakosztály edzői végzik. A fiatalok a sokoldalú és speciális képzés, képességfejlesztés után kerülnek a képességeik alapján a megfelelő edzőhöz. Szakosztályunk létszáma éves átlagban 120-130 fő, ez tekinthető jelenleg a szolnoki atlétika elsődleges utánpótlásának, jövőjének.
A közös munkában 6 edzőkolléga vesz részt, akik elhivatottságukkal és szaktudásukkal jelentős mértékben hozzájárulnak a versenyzők eredményes fejlődéséhez.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a méltán híres szolnoki atlétikánknak a Véső úti Sporttelep Edzőközpontja, a jövőben jelentős átalakuláson, fejlesztésen fog átesni, így szolgálva a fiatalok sportszakmai előrelépését.
 
 
Ez egy olyan sportág, amiben megtalálod a kedvedre való és a képességeidnek megfelelő versenyszámot. Ha még nem találtad meg a számodra megfelelőt - még nem sportoltál - már kipróbáltál sportágat - még nem tudtad megvalósítani Önmagad!
 
Szeretnéd magad kipróbálni?
 
- Ki a gyorsabb? - Ki a kitartóbb? - Ki ugrik magasabbra? - Ki ugrik messzebbre? - Ki dob nagyobbat? - Ki az, aki mindenben jó?
 
Erre fel kell készülni!

 
Az atlétika a természetes mozgásformákat, a járást, a futást, az ugrást és a dobást foglalja magában. E mozgások rendszeres gyakorlása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, tökéletesíti az ember alapvető mozgáskészségét, fejleszti fizikai képességeit, és elősegíti az értelmi, erkölcsi és akarati tulajdonságok helyes kialakítását, alapja az iskolai testnevelésnek.
 
Az atlétika elterjedtsége és színvonala meghatározhatja egy ország test- és sportkultúráját, és joggal tekinthető ún. alapsportágnak.
 
Kiemelkedő eredményeket atlétikában csak sokoldalú alapképzettség folyamatában, mind magasabb szintű és tartalmú gyakorlással lehet elérni. Az eredményeket általánosan elismert és egységesen szabályozott mérőeszközök alkalmazásával, a világon mindenütt szigorú ellenőrzés mellett regisztrálják, és kívánság szerint közlik az érdekeltekkel.
 
Néhány rövid tájékoztató adat az atlétikáról: versenyszámai öt nagyobb csoportba sorolhatóak. Futás, ugrás, dobás, gyaloglás és összetett versenyek. Világszerte pontosan és azonos feltételekkel megállapított szabályok biztosítják az atléta versenyen elért eredményeinek hitelességét.
 
A közel százötven év alatt kialakult atlétikai versenyrendszereken belül az atlétáknak ma már több mint nyolcvanféle versenylehetőség áll rendelkezésre. Természetesen az atléták nemük, koruk, és felkészültségük szerint választhatnak a versenyzés valamennyi lehetősége közül. Az atlétikai versenyek általában látványosak, a kidolgozott mozgásformák esztétikusak, a különböző korú versenyzők egymás elleni küzdelmei és az elért eredmények hitelesek, a győzelem a versenyzés tiszta örömét jelenti.
 
SZERETNÉD MAGAD KIPRÓBÁLNI?
PRÓBÁLD KI AZ ATLÉTIKÁT! 
     
    
   
    
A szakosztály edzői és elérhetőségeik 
    
név  beosztás/szakirány  elérhetőség 
Ecseki Tibor
Ecseki Tibor
vezetőedző / ugrás  30/574-3441 
Bagyinszki Géza  edző / dobás   
Bencsik Pál  edző / utánpótlás   
Ecseki Dániel  edző   
Fábián Miklósné  edző   
Gál Mihály edző  
Majercsik László  edző / dobás   
Telepovszki Olga  edző   
Varga Ádám  edző / utánpótlás   
Varga Lőrinc  edző   
    
    
   
   
Aktuális edzésrend
    
2018. február 1-jétől érvényes edzésrend letöltése (PDF)
   
    
   
   
Friss versenyeredmények
    
Ez a rovat jelenleg feltöltés alatt áll. Szíves türelmét kérjük.
   
    
    
    
Legeredményesebb sportolóink
    
Szakosztályunk legeredményesebb sportolói megtekintéséhez kérjük kattintson ide.
     
    
       
 


A Szolnoki Sportcentrum Partnerei és Támogatói

Szolnok Megyei Jogú Város
JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
Szolnoki Honvéd SE
NHSZ Szolnok
Garden Hotel
Rossmann
                                
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata   Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség   Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub   Szolnoki Honvéd SE   NHSZ Szolnok   Garden Hotel   Rossmann
 
 
Minden jog fenntartva! © Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2017. - Impresszum | Adatkezelési tájékoztató