Szakosztályunkról, sportágunkról
  
Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak. A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub férfi kosárlabda csapata az elmúlt években a legeredményesebb hazai klub. Magyar Bajnok, a Magyar Kupa győztese, emellett szerepelt rangos nemzetközi versenysorozatban, az EuroChallenge és az EuroCup küzdelmeiben egyaránt.
 
A fiú kosárlabda szakosztály gyermeklétszáma több, mint 150 fő. Terveink között szerepel, hogy 200 főre emelkedjen a szakosztály létszáma. A szakosztály vezetése elengedhetetlenül fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.
 
Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként az U14-es és U16-os csapatunk is országos 4. helyezést ért el 2015-ben, illetve mindkét korosztály megyei bajnok lett, U16-os versenyzőnk pedig bekerült a 16 éven aluli korosztályos válogatottba.
 
Egyre bővülő edzői stábunk immáron 11 szakképzett edzőkolléga segítségével fejleszti és irányítja a jövő reménységeit.
     
  
Kosárlabda toborzóplakát. Általános Iskolás 4. osztályos fiúkat várunk kosárlabda csapatunkba 2017. szeptembertől. Jelentkezni Franczenné Kiss Katalin edzőnél.

  
     
    
   
    
A szakosztály edzői és elérhetőségeik 
    
név  beosztás/szakirány  elérhetőség 
Tasnádi Zoltán
Tasnádi Zoltán
vezetőedző 30/326-2224
Bencsik Pál edző  
Berkics Máté edző  
Franczenné Kiss Katalin edző  
Gaál Róbert edző  
Gyenge Gábor edző  
Halmai Norbert edző  
Honti Viktor edző  
Mándoki Tamás edző  
Maroska Mariann edző  
Méri Csaba edző  
Pór Péter edző  
Schönborn Tamás edző  
Szabó Zoltánné edző  
Szolnoki Zoltán edző  
Terjéki Zoltán edző  
    
    
   
   
Aktuális edzésrend
    
2018. február 1-jétől érvényes edzésrend letöltése (PDF)
   
    
   
   
Interjú
    
Interjú Andó Leventével, szakosztályunk sportolójával
    
   
Először is szeretnék gratulálni a győzelemhez, fantasztikus eredményt értetek el azzal, hogy Magyarországot egyedüliként képviselitek Észtországban az EYBL-döntőjében. Három nappal a végső győzelem után vagyunk, így adódik a kérdés, hogy sikerült-e már feldolgozni a hétvégét?
 
Köszönjük szépen a gratulációkat! Még eddig nem sikerült teljesen megérteni, hogy hová is jutottunk. Viszont szenzációs élmény volt a csapat minden tagjának a siker. Kétségtelenül nagy eredmény, hogy sikerült a finnek mögött befutni a továbbjutó második helyen.
 
Van-e személy szerint olyan élményed vagy emléked, amire majd évekkel később is szívesen emlékezel vissza?
 
Az utolsó, Debrecen elleni mérkőzés a legnagyobb emlék, hiszen elég nagy tétje volt az összecsapásnak: nevezetesen az, hogy továbbjutunk-e vagy sem. De összességében a torna összes pillanatát a szívembe zártam, hiszen a csapat végig nagyon jól küzdött. Az összes labdáért, lepattanóért és dobásért kettőzött erővel ment a csapat, aminek végül meg lett az eredménye.
 
A csapat legjobb játékosa lettél. Számít neked ez a cím?
 
Nyilván nagyon örültem a döntésnek, de ez a csapat érdeme. Beleértve az összes játékost és a két edzőt – nélkülük nem sikerült volna. Ezúton is nagyon köszönöm nekik a sok segítséget és támogatást.
 
Mennyire volt nehéz a csapatkapitány Frank Áron nélkül, aki pályán belül és pályán kívül is a csapat egyik legmeghatározóbb játékosa?
 
Természetesen nagyon nehéz volt, hiszen Áron az egyik legjobb játékosunk. De talán előnyt is jelentett a tudat, hogy most másnak kell felelősséget vállalnia. A csapat még jobban összetartott és most azok is kiemelkedőt tudtak nyújtani, akik egyébként máskor kevesebb szerepet kapnak.
 
Kanyarodjunk vissza pár évvel korábbi időpontra! Mikor és hol ismerkedtél meg a kosárlabdával?
 
Annak idején még Ceglédre jártam iskolába és másodikos voltam, amikor az akkori osztályfőnököm ajánlotta a sportágat. Korábban a focival próbálkoztam, de végül a kosárlabda mellett döntöttem. Azt gondolom, hogy az élet igazolta, jó döntést hoztam.
 
Jól sejtem, hogy gyerekként hamar választottál magadnak kedvenc csapatot és példaképet is? Van ilyen?
 
Igen-igen, Kobe Bryant játékát és mentalitását nagyra értékelem. Megfogott a küzdeni akarása, a sokoldalúsága és persze a játéka is. Ebből kiindulva pedig nagy Lakers-drukker vagyok.
 
Említetted, hogy nem szolnoki kötődésű vagy. Hogyan kerültél Szolnokra és miben változott a sportághoz való viszonyod?
 
Így van. Törtelen születtem, de Cegléden ismerkedtem meg a sportággal. Viszont egész fiatal koromban eldöntöttem, hogy belőlem kosárlabdázó lesz. A szüleim így felkeresték Falusi Tündét és részt vehettem egy próbajátékon. Szerencsére bekerülhettem a csapatba és a kenguru korosztályból indulva azóta fokozatosan lépkedtem előre a ranglétrán. A szüleimnek is rengeteget köszönhetek, hiszen a kezdetekkor minden edzésre hoztak-vittek, rengeteget utaztak, majd később Szolnokra is ezért költöztünk.
 
Ilyen fiatalon talán furcsán hangzik a kérdés, hogy mi szeretnél lenni? De mégis, ha választhatnál, hogy későbbi életed éveiben mivel foglalkozol szívesen, akkor mit mondanál?
 
Mindenképpen a kosárlabdával szeretnék foglalkozni később is, mert ez az életem. Erre tettem fel mindent, ezt szeretném továbbvinni a jövőben is. Szeretnék stabil NBI-es játékos lenni, majd utána eljutni egy jó színvonalú európai ligáig. A nagy álmom persze Amerika és az NBA, azon belül is a Lakers, bár addig még rengeteget kell dolgozni.
 
Nyilván még messze van pályafutásod vége, de akár edzőként is eltudnád magad képzelni? Úgy látom, hogy mindent ez a sportág jelent neked.
 
Igen, ez személyes tervem is, hogy az aktív játék után akár utánpótlás edzőként, akár egy nagyobb kihívást jelentő felnőtt csapatnál vállaljak edzői munkát. A lényeg, hogy a kosárlabda legyen középpontban és hogy majd egyszer én is átadhassam a megszerzett tudásomat a fiataloknak.
 
Mit gondolsz, hogy miben rejlik a jelenlegi csapatod ereje? Mi az, ami sikeressé tesz titeket és miben lehet még előrelépni?
 
Azt gondolom, hogy legfőbb erősségünk a küzdőszellemben rejlik, ez megmutatkozott Debrecenben is. Ha nem is megy mindig olajozottan a játék, akkor is küzdünk és hisszük, hogy a végén sikerülhet a győzelem. A csapat nagyon jó társaságot alkot, de edzésen és meccsen végig koncentráltan kell együtt játszanunk, akkor nincs poénkodás – ez az, amit megkövetelnek az edzőink.
 
A jó csapatszellemhez elengedhetetlen, hogy a tagok pályán kívül is megértsék egymást. Lehet-e tudni, hogy ki a legjobb barátod a csapaton belül?
 
Mindenkivel igyekszem jó kapcsolatot ápolni, de Kovács Bálint Benedek nagyon sokat segített idekerülésem idején, ezért pedig nagyon hálás vagyok neki. Idén pedig már együtt tudtuk segíteni Samuel Taiwo beilleszkedését, hiszen Ő nagyon nagy segítség a csapatnak és magánemberként is egy rendkívül rendes srác.
 
A végén még néhány kérdést engedj meg Észtországgal kapcsolatban. Mik a célok? Mivel lennél elégedett?
 
A cél a becsületes helytállás. Itt már nem lesznek gyenge csapatok, hiszen a legjobbak jutottak el a döntőig. Azt gondolom, hogy ha küzdünk és a meccsek végén tiszta lelkiismerettel mindenki a másik szemébe tud nézni, akkor már elégedett lennék. De természetesen szeretnénk meccseket is nyerni.
 
Ehhez sok sikert kívánunk és még egyszer gratulálunk a sikerekhez!
 
Köszönöm a csapat nevében!
      
    
   
   
Friss versenyeredmények
    
B33-as diákolimpiai sorozat: 5-8. hely
   
A Decathlon B33 (3x3 kosárlabda) diákolimpiai sorozat "A" korcsoportjában (7-8. osztályosok) az országban összesen 152 csapat indult. A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola sportolóit is sorai között tudó Szegő Gábor Általános Iskola csapata a megyei és az országos elődöntőt is sikerrel vette és bejutott a legjobb nyolc közé. A döntőn egy sajnálatos sérülés miatt nem tudtak legerősebb felállásukban szerepelni, így csoportjukból nem jutottak a legjobb négy közé, az 5-8. helyen végeztek.
 
Döntős eredmények:
Szolnok - Fehérvár 9:13
Szolnok - Vásárhely "A" 10:17
Szolnok - Körmend 13:15
 
A csapat tagjai: Csornai Bence, Csornai Csaba, Gémes Andor, Ratkai Szabolcs, Tóth Levente
Felkészítő testnevelő: Ratkai Kitti
 
Eredményükhöz gratulálunk!
  
    
    
    
Legeredményesebb sportolóink
    
Szakosztályunk legeredményesebb sportolói megtekintéséhez kérjük kattintson ide.
     
    
       
 


A Szolnoki Sportcentrum Partnerei és Támogatói

Szolnok Megyei Jogú Város
JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
Szolnoki Honvéd SE
NHSZ Szolnok
Garden Hotel
Rossmann
                                
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata   Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség   Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub   Szolnoki Honvéd SE   NHSZ Szolnok   Garden Hotel   Rossmann
 
 
Minden jog fenntartva! © Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2017. - Impresszum | Adatkezelési tájékoztató