Szakosztályunkról, sportágunkról
  
A labdás csapatjátékok közül Szolnokon a röplabda hosszú és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedekben mindig erős és eredményes csapat létezett Szolnokon. A hagyományok folytatásaként és a röplabda sportág utánpótlásbázisának eredményes építéséért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola is felvette szakosztályai közé a röplabdát.
 
Legtöbb szakosztályunk igyekszik jó és szoros kapcsolatot kialakítani a városi általános és középiskolák vezetésével, testnevelőivel és edzőivel. A szakosztály vezetése is törekszik az együttes munkára, hiszen nagymértékben függ a siker és a sportág jövője a közös munka összehangoltságától. A jelenlegi bázisiskolák közé sorolható a Szegő Gábor Általános Iskola, a Fiumei úti Általános Iskola és a Szandaszőlősi Általános Iskola, de vannak sportolóink a Kassai úti Általános Iskolában, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában és a Kodály Zoltán Általános Iskolában is. Középiskolás sportolóink is több, mint 9 gimnáziumban képviseltetik magukat és ezáltal közös szenvedélyünket, a röplabdát.
Az általános és középiskolákban dolgozó testnevelők segítségére építve több korosztályban is versenyeztetjük tehetséges játékosainkat, erősítve ezzel elhivatottságukat, kitartásukat és a sportág életmódjukba való integrálódását.
 
Kapcsolatban állunk az Openhouse Szolnoki Röplabda Klub és Sportiskola felnőtt szakosztályával, akiknek mi, azaz a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Fiú Röplabda Szakosztálya biztosítja a megfelelő utánpótlást, ezzel is folytonosságot teremtve a minőségi sportszakmai tudás magasabb szintre való eljutására.
     
     
    
   
    
A szakosztály edzői és elérhetőségeik 
    
név  beosztás/szakirány  elérhetőség 
Bodonyi Ákos edző  
Czanek Gyöngyvér edző  
Ilyés Gábor edző  
Nagy Attila edző  
Varga Zoltán edző  
    
    
      
      
Csapatképek
    
    
    
    
   
   
Aktuális edzésrend
    
2018. február 1-jétől érvényes edzésrend letöltése (PDF)
   
    
   
   
Interjú
    
Interjú Gönczi Imrével, szakosztályunk sportolójával
    
   
- Először is gratulálok a Magyar-Kupa elsőséghez! Sikerült már felfogni, hogy mit értetek el szolnoki csapatként először?
 
Először is köszönjük szépen a gratulációt, óriási élmény volt a győzelem pillanata. Nem gondoltuk volna, hogy közel 500 ember miattunk elutazik Szolnokról. Azt meg pláne nem, hogy olyan hangulatot teremtenek, amelyben még nem volt részünk. Előzetesen arra számítottam, hogy nagyon fogunk izgulni, de ahogy felálltunk az alapvonalra és meghallottuk a szurkolóinkat, abban a pillanatban megnyugodtunk. Nekem az első Magyar-Kupa döntőm volt, amelyet nyilván nagyon szerettem volna a csapattal együtt megnyerni, szerencsére ez sikerült. A siker kulcsa leginkább az volt, hogy a csapat végig hitt a győzelemben.
 
- Említetted, hogy kissé feszültek voltatok. Áruld el kérlek, hogy milyen hangulat uralkodott az öltözőben a találkozót megelőzően? Elvégre ilyen szituációban még nem voltatok. Idegesek voltatok? Személy szerint Te hogyan kezelted mindezt?
 
Volt bennem egy egészséges drukk, ami nyilván a tét miatt volt jelen. Bevallom, hogy jobban izgultam, mint egy átlagos bajnoki előtt, de a rengeteg szurkoló hihetetlen hangulatot varázsolt. Sajnos a magyar röplabdában ritkaság, hogy ennyi drukker előtt játszunk, de ez most jobban megnyugtatott, mintsem feszültté tett volna. A szolnoki szurkolók mellett természetesen a rutinosabb játékosok higgadtsága is nyugtatólag hatott az együttesre.
 
- Mit gondolsz, mi volt az a faktor, amivel nyerni tudtatok? Mi ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége?
 
Az alaplendületet a hazai Kaposvár elleni meccs adta meg, amelyet 3-0-ra nyertünk. Rendkívüli módon összeállt a csapat és akkor kezdtünk el hinni igazán magunkban és egymásban. Sokat jelentett, hogy a brazil csapattársunk is be tudott illeszkedni, ami tovább erősítette a csapat kohézióját. Igyekszünk pályán kívül is közös programokat szervezni, átbeszélni a jó vagy rossz dolgokat és segíteni egymást. Azt hiszem, hogy a csapategység volt a döntő.
 
- Az elmúlt években stabil tagja voltál a szolnoki csapatnak, így már van rálátásod a csapatra. Mi változott az előző évekhez vagy akár tavalyhoz képest is a csapatnál?
 
Idén szerencsére megadatott, hogy olyan játékosok vegyenek körül, akik győztes mentalitással rendelkeznek és igazi sportemberek. A keret tagjai hasonló gondolkodásúak és sikeréhesek, emellett pedig a magánéletben is segítik egymást. Valóban csapatemberek! Emellett Gulyás Ferenc vezetőedző, illetve a támogatóink segítségével minden körülmény biztosított, ami hozzájárul a fejlődésünkhöz. Olyan lehetőségeink vannak, amelyek korábban nem voltak, ám idén minden feltétel adott, hogy profi csapathoz illően, profi körülmények között készülhessünk. Ez rengeteget számít, amit sajnos nem minden csapat engedhet meg magának.
 
- Még egy gondolatot árulj el a MK-győzelem kapcsán: mit éreztél, amikor az utolsó pontot megszereztétek vagy amikor az érmet a nyakadba akasztották?
 
Elmondhatatlan érzés volt, nehéz szavakba önteni. Láttam a szurkolóinkat, a barátnőmet, a volt edzőimet, a családomat és nagyon örültem, hogy velük is meg tudom osztani a sikert. Régóta nagy vágyam volt, hogy érmet szerezzek vagy kupát nyerjek a szolnoki csapattal és végre ez most megadatott.

- Kanyarodjunk kicsit vissza az időben és kérlek, hogy mesélj pár szót magadról. Nyilván sokan kérdezték már tőled, de miért pont a röplabda mellett tetted le a voksod?
 
2005-ben kezdtem el röplabdázni Kunhegyesen, a szülővárosomban. Az akkori iskolámban nagy hagyománnyal bírt a röplabda és a fizikai adottságaim miatt megkeresett Tamasi Judit edző. A nővérem szintén röplabdázott, így nem ált távol tőlem a sportág. Hamar megtetszett, gyorsan fejlődtem és sikerélményem is volt, így nem volt kérdés, hogy a későbbiekben is maradok a sportág mellett.
 
- Mi kell ahhoz, hogy valaki ebben a sportágban ilyen fiatalon NBI-es játékos legyen? Mivel jár ez az életvitel?
 
A fizikai paraméterek mellett a legfontosabb a munka. Az élvonalbeli szinthez elengedhetetlenek az edzések melletti külön foglalkozások, amelyet a csapat többi tagja is végrehajt a közös cél érdekében. Nagyon fontos a belső motiváció, az alázat és a célok kitűzése, amelyet minden pillanatban szem előtt kell tartani. Amennyit lehet, annyit kell dolgozni – mindezt maximális koncentrációval. Én is igyekszem minél több mozdulatot ellesni a csapattársaimtól, hiszen fejlődni mindennap lehet. De az első a munka, csak ezzel lehet valaki sikeres.
 
- A sok munkához sok energia kell. Szabadidődben mivel foglalkozol szívesen vagy mi az, ami feltölt energiával?
 
Kevés szabadidőm van, hiszen a napi két edzés mellett egyetemre is járok. Nehezen összeegyeztethető időszakok vannak, ezeket igyekszem hasznosan eltölteni és elsősorban pihenni. Szeretek mást sportágakat is űzni hobbi szinten vagy edzéseken, de ki tud kapcsolni egy-egy meccs megtekintése a tévében. Igyekszem a barátnőmmel is minél többet lenni, bár kosárlabdázóként neki is számos meccse van. Ezáltal jól kiegészítjük egymást, hiszen sportemberként átérezzük egymást helyzetét.
 
- Jelenleg 4. helyen álltok a csapattal a bajnokságban. Mi a cél az idei szezont tekintve? Változott-e a célkitűzés?
 
Szezon eleji célkitűzés volt, hogy a legjobb négybe kerüljön a csapat a bajnokságban és a kupában. Mindkettőt teljesítettük, utóbbit már felül is múltuk. Az MK-győzelemmel természetesen még sikeréhesebbek lettünk és most még jobban hiszünk magunkban. Nagy hittel és nagy szívvel, valamint koncentrációval most már bárkit elkaphatunk. Szeretnénk eljutni a bajnoki döntőbe és megnyerni az aranyat!
 
- Kicsit a távolba nézve, miként tudod elképzelni ennek a csapatnak a helyét a magyar röplabdázásban? Szerinted van-e esély arra, hogy még inkább közelebb kerüljetek az élbolyhoz?
 
Úgy gondolom, hogy igen. Nagyon fontos lenne, hogy Szolnok is stabil pontja legyen a magyar röplabdázásnak és az ellenfeleink is hosszú távon számoljanak velünk. Reménykedem benne, hogy a közeljövőben lehetőségünk lesz nemzetközi kupában is elindulni, ami még inkább hozzájárulna a fejlődéshez. Mindenképpen szeretnénk jövőre is megtartani idei eredményeinket és sok-sok örömet okozni a szolnoki szurkolóknak és magunknak.
 
- Mi a személyes célod vagy álmod, amelyet sportkarriered alatt mindenképpen el szeretnél érni?
 
Ha lesz rá lehetőségem, akkor szívesen kipróbálnám magam külföldön, akár Olaszországban, akár Spanyolországban. Előtte azonban sokat szeretnék még fejlődni, amire itt nagy esélyem van. Fiatal korosztályos társaimmal együtt sokat léptünk előre, amit a csapat minőségi munkájának köszönhetünk. Emellett pedig szeretnék diplomát szerezni és a sportkarrieremet a lehető legtovább kitolni.
 
Az interjú letölthető PDF formátumban innen.
      
    
   
   
Friss versenyeredmények
    
Ez a tartalom jelenleg feltöltés alatt áll.
   
    
    
    
Legeredményesebb sportolóink
    
Szakosztályunk legeredményesebb sportolói megtekintéséhez kérjük kattintson ide.
     
    
       
 


A Szolnoki Sportcentrum Partnerei és Támogatói

Szolnok Megyei Jogú Város
JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
Szolnoki Honvéd SE
NHSZ Szolnok
Garden Hotel
Rossmann
                                
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata   Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség   Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub   Szolnoki Honvéd SE   NHSZ Szolnok   Garden Hotel   Rossmann
 
 
Minden jog fenntartva! © Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2017. - Impresszum | Adatkezelési tájékoztató