Szakosztályunkról, sportágunkról
  
Városunkban az 1960-as években alakult ki versenyszerűen a judo oktatás és versenyeztetés, ekkor Bíber Pál testnevelő és Ferencz Attila honvéd alezredes alakította ki és szervezte meg az edzéseket, versenyeket. 1978-ban egyesült a két szakosztály és megkezdődött a korosztályonkénti oktatás. Gyakorlatilag azóta él ez a küzdősport Szolnokon is, immáron a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola keretein belül.
Sportolóinkat óvodás kortól várjuk képzéseinkre, edzéseinkre, ekkor kezdhetik meg a sportág elsajátítását. Tízéves kortól pedig már a versenyeztetés folyamatába is bekapcsolódnak. Az utánpótlásképzésünk az U23-as korosztályig tart. Szakosztályunk létszáma jelenleg 35 főből áll, az ő versenyeztetésük és képzésük az elsődleges feladatunk.
 
És, hogy miért kezdjünk el judozni óvodás korban? A 3-6 éves gyermekek 10 éves korukig elsajátítják az eséstechnikát és szinte észrevétlenül lesznek fizikailag, valamint technikailag is felkészültek. Fejlődik az állóképességük, akaraterejük, motivációs képességeik.
 
Három edzőkolléga készíti fel a fiatalokat az aktív sportolásra és igyekeznek a küzdősportokra jellemző fegyelemmel, kitartással és sportemberhez méltó hozzáállással egyfajta életformát kialakítani tanítványaikban. A létszámhoz és a lehetőségekhez képest szépen szerepel szakosztályunk, ahol számos tehetséges versenyző mutatta már meg tudását nemzetközi szinten is vagy bontogatja szárnyait jelenleg is.
Edzőink folyamatos kapcsolatban állnak versenyzőink iskoláival, szüleivel. Jelenlegi bázisiskoláink a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Fiumei úti Általános Iskola.
Edzéseink mindennap látogathatóak az Abonyi út 36. szám alatti tornateremben.

 
Török Ferenc judo szakedző 4. DAN.
vezetőedző

     
 
mottó: "biztonságban élni a világban"
 
A judo önvédelmi jellegű küzdősport, melynek célja a szabályok adta lehetőségekkel az ellenfél legyőzése dobásokkal, fojtás-fogással, karfeszítéssel vagy leszorítással.
 
Az eredményesség érdekében magas szintű mozgáskoordinációval, gyorsasággal erő-állóképességgel valamint nagy technikai tudással kell a versenyzőknek rendelkezniük. A versenyeken fokozott pszichológiai teher nehezedik a sportolókra hiszen nem az idővel, a labdával hanem egy támadó ellenféllel kell megküzdeniük!
A judo az életre nevelés fontos eszköze, hiszen egy jó csapatban önfeláldozó társsal készül fel a versenyekre, ott viszont egyedül kell teljesíteni - akár a való életben. Így sportolóink többsége nagy küzdeni akarással és tudásának ismeretével járó szerénységgel kell, hogy rendelkezzen. A kemény edzések ellenére sportolóink megtalálják a játékot is a küzdelemben, hiszen az ellenfelet becsapva,
kicselezve győzni: ez a cselgáncs (judo) igazi élménye!
 
A szakosztály felépítése
 

Szakosztályunk hitvallása: az óvodáskortól a nyugdíjas korig mozgás-, és versenyzési lehetőséget biztosítani a sportág iránt érdeklődők részére.
 
Judo ovi
Különleges, hiánypótló szolgáltatásunk, melynek célja, hogy a judo előkészítő anyagának (kúszások, mászások, gurulások, esések) segítségével megalapozzuk a helyes testtartást az arányos testfelépítést és a küzdőképesség kialakítását.
 
Tanfolyamok (7-10 évesek)
Cél: tíz éves korra alkalmassá tegyük a sportolókat eredményes szereplésre az országos versenyeken. Ezt a célt a judo technikai anyagának elsajátításával és a kondicionális képességek fejlesztésével érjük el.
 
Versenyeztetés (10-18 évesek)
Cél: minél több sportolót a korosztályának megfelelő képzéssel képessé tenni élsportnak megfelelő eredmények elérésére. Azoknak a diákoknak, akik kevesebb edzésmunkát tudnak vállalni, rendszeres edzéslehetőséget biztosítunk az egészségük megőrzésének céljából.
 
Élsport
A junior korú sportolókat a Honvéd Sportegyesületnek adjuk át, ahol felnőtt korukban élversenyzővé válhatnak.
     
    
   
    
A szakosztály edzői és elérhetőségeik 
    
név  beosztás/szakirány  elérhetőség 
Török Ferenc
Török Ferenc
vezetőedző 30/257-8201
Flasch Péter edző  
Rékási Gábor edző  
    
    
   
   
Aktuális edzésrend
    
2018. február 1-jétől érvényes edzésrend letöltése (PDF)
   
    
   
   
Versenykiírások
    
 
   
    
   
   
Friss versenyeredmények
   
Ferenczi Fruzsina bronzérmes!
 
A 2019.03.16-án Győr adott otthont a 2019. évi Junior Országos egyéni judo Bajnokságnak! A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Judo Szakosztályából 70kg-ban Ferenczi Fruzsina bronzérmet szerzett.
Eredményéhez gratulálunk! 
  
Ferenczi Fruzsina bronzérmes 2019.03.16-i Junior Országos egyéni judo Bajnokságon
   
Csörgő Dorina I. helyezett!
 
2019. március 2-án, Vásárosnaményban rendezték meg az idei serdülő diákolimpiai országos döntőt, amelyen negyvenkét egyesület kétszázkilenc judokája lépett tatamira.
Csörgő Dorina versenyzőnk a Serdülő Judo Diákolimpiai Döntőn 44kg-ban I. helyezést ért el.
Eredményéhez gratulálunk! 
  
Csörgő Dorina 44kg-ban I. helyezett a Serdülő Diákolimpiai Döntőn Vásárosnaményban, 2019. március 2-án
   
 
    
    
    
Legeredményesebb sportolóink
    
Szakosztályunk legeredményesebb sportolói megtekintéséhez kérjük kattintson ide.
     
    
       
 


A Szolnoki Sportcentrum Partnerei és Támogatói

Szolnok Megyei Jogú Város
JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
Szolnoki Honvéd SE
NHSZ Szolnok
Garden Hotel
Rossmann
                                
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata   Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség   Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub   Szolnoki Honvéd SE   NHSZ Szolnok   Garden Hotel   Rossmann
 
 
Minden jog fenntartva! © Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2017. - Impresszum | Adatkezelési tájékoztató