Szakosztályunkról, sportágunkról
  
Szolnok város sporttörténetében nagy hagyománya van a „vizes sportágaknak”, hiszen már fél évszázaddal ezelőtt is komoly evezősei, kajakosai vagy kenusai voltak a városnak. Nagy örömünkre a szolnoki vagy Szolnokon megforduló kiváló sportolók száma azóta csak emelkedett, ezzel is öregbítve a város hírnevét. Ma a legsikeresebb és legnagyobb számmal működő szakosztályunk a Holt-Tiszai Vízi Sporttelepen készülő kajak-kenu szakosztály.
 
A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola keretein belül működő Kajak-Kenu Szakosztály 5 szakági vonalon képzi a fiatal sportolókat: lány és fiú kajak, illetve kenu, valamint parasport szakágban is.
Az utóbbi években a 75-80 egyesületet felvonultató országos rangsorban mindig a legjobb 15 egyesület között szerepelt a szakosztály, olyan nagy múltú fővárosi klubokat maga mögé utasítva, mint az MTK, a Honvéd vagy az UTE. Ezen eredmény jelentőségét növeli, hogy felnőtt és junior versenyzők nélkül sikerült ilyen helyezéseket elérni. A 9-16 éves korosztály pontversenyében a 8. legtöbb pontot gyűjtötte a szakosztály, valamint az ifjúsági női kenusok az országos pontverseny élén végeztek.
Jelenleg 8 edző készíti fel a fiatalkorú versenyzőket, akik közül többen szakirányú egyetemi végzettséggel és nemzetközi sportmúlttal rendelkeznek. Munkájuk elismeréseként többen a Héreklész- és a Patrónus-program tagjai. Egyre népszerűbb az utánpótlás-nevelés rendszerében a több, mint 10 éves kiemelt országos szintű kajak-kenu versenyünk a Nagy Zoltán Emlékverseny, melyen az utóbbi években külföldi sportegyesületek is indultak.
 
A kajak-kenu szakosztály létszáma 2014-ben meghaladta a 160 főt. A szakosztály jövőbeli célja, hogy létszámát tovább növelve még eredményesebben szerepeljen a hazai és nemzetközi versenyeken, amellyel bekerülhet az országos rangsor I-VI. korcsoport első tíz egyesülete közé.
     
     
    
   
    
A szakosztály edzői és elérhetőségeik 
    
név  beosztás/szakirány  elérhetőség 
Bordács Balázs
Bordács Balázs
vezetőedző 20/316-3877 
Folláth János edző  
Mihályi Adrienn edző  
Nagy György  edző   
Pető István  edző   
Rigó Gábor  edző   
Sinka Kornél  edző   
Zsótér Zoltán  edző   
    
    
   
   
Aktuális edzésrend
    
2018. február 1-jétől érvényes edzésrend letöltése (PDF)
   
    
   
   
Friss versenyeredmények
    
Nyuli Dóra ORV győztes!
    
Nyuli Dóra
  
Szeged adott otthont a Kajak-Kenu Olimpiai Reménységek Versenyének, ahol a 15-17 éves korosztály legjobbjai vehettek részt. Természetesen nem hiányozhatott a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Kajak-Kenu Szakosztálya sem a versenyről, ahol több mint 30 nemzet képviseltette magát.
 
Nyuli Dóra tehetséges válogatott sportolónk Biben Karinával párosban két számban is megnyerte a 2000-es születésűek versenyét. A „gyilkos” 200 méter után 500 méteren is diadalmaskodtak, így megérdemelten vehették át az aranyérmet.
 
A korosztályos magyar válogatottak 29 aranyérmet és 54 dobogós helyezést gyűjtöttek a hétvégén, így bizonyították, hogy minőségi a sportág utánpótlásképzése.
 
Gratulálunk Dórának és edzőjének, Sinka Kornélnak! 
   
    
    
    
Legeredményesebb sportolóink
    
Szakosztályunk legeredményesebb sportolói megtekintéséhez kérjük kattintson ide.
     
    
       
 


A Szolnoki Sportcentrum Partnerei és Támogatói

Szolnok Megyei Jogú Város
JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
Szolnoki Honvéd SE
NHSZ Szolnok
Garden Hotel
Rossmann
                                
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata   Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség   Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub   Szolnoki Honvéd SE   NHSZ Szolnok   Garden Hotel   Rossmann
 
 
Minden jog fenntartva! © Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2017. - Impresszum | Adatkezelési tájékoztató