Szakosztályunkról, sportágunkról
  
A leány kosárlabda szakosztály valamelyest eltérő célokkal működik, mint a fiú szakág, hiszen lehetőségei is korlátozottabbak. Ennek ellenére létrejött egy szakosztályi program, amely hosszú távra szabályozza a sportszakmai és gazdasági működést.
 
A program elsődleges feladata a professzionális élsport kiépítéséhez vezető út meghatározása, ugyanakkor célja az is, hogy az amatőr bajnokságban szereplő felnőtt csapat számára is kész játékosokat teremtsen.
A szakosztály szeretné elérni, hogy minden évfolyamban 2-3 tehetséges játékos kiválasztó programokon, különféle regionális összetartásokon vegyen részt. A TAO támogatási rendszer bevezetésével bővültek a képzési és versenyeztetési lehetőségek, így ezzel arányosan sportszakmai eredményeket is születtek.
Szakosztályunkban jelenleg 5 szakképzett edző csiszolja a fiatal lányok képességeit a város több létesítményében a hét valamennyi napján.
     
  
     
    
   
    
A szakosztály edzői és elérhetőségeik 
    
név  beosztás/szakirány  elérhetőség 
Tóth Viktor
Tóth Viktor
vezetőedző 30/319-5350
Bödő Noémi edző  
Csendesné Rimaszombati Judit edző  
Földi Alexandra edző  
Honti Viktor edző  
Keresztesné Gecse Ilona    
Kmézic Daliborka edző  
Lőcsei Eszter edző  
Márki Gábor edző  
Méri Csaba edző  
Ratkai Kitti edző  
Tóth János edző  
    
    
   
   
Aktuális edzésrend
    
2018. február 1-jétől érvényes edzésrend letöltése (PDF)
   
    
   
   
Interjú
    
Interjú Kányási Veronikával, szakosztályunk sportolójával
    
   
Először beszélgessünk kicsit a legutóbbi világversenyről. Mennyire vagy most fáradt a kazah túra után? Sikerült-e már kipihenni a vb-t? Egyáltalán hogy érezted magad?
 
Még sem kipihenni, sem feldolgozni nem sikerült igazán a világbajnokságot, bár kétségtelenül nagyon jól éreztem magam. Azonban még soha nem voltam ilyen messzi tornán, ami 4 óra időeltolódással járt, ráadásul át is kellett szállni az utazás során. Fárasztó volt, de nekem nem volt probléma és úgy érzem, hogy ezek a tényezők nem befolyásolták a játékomat. Nagyon jó hangulatban teltek a napok, jó volt a csapat, jól sikerült a felkészülés és a helyi szervezéssel is elégedett voltam.
 
Hogyan élted meg, hogy egyetlen ponttal kikaptatok a spanyoloktól? Összességében milyennek értékeled a tornát?
 
Tudtuk, hogy sok múlik a csoportkörön, így igyekeztünk jól szerepelni az első néhány meccsen. Nem volt egyszerű csoportunk, ennek ellenére viszonylag simán hoztuk a meccseket, így csoportelsőként jutottunk tovább a kieséses szakaszba. Számunkra is meglepetés volt, hogy a spanyolokkal kerültünk össze, hiszen nem őket vártuk ellenfélnek. Talán ezért is különösen fájó, hogy egy verhető spanyol csapattól végül egy ponttal kikaptunk.
 
Hogyan tudod feldolgozni az esetleges kudarcokat?
 
Amint már említettem, még nem igazán sikerült feldolgozni, talán azért sem, mert maradt bennem hiányérzet. Szép a 6. helyezés, de talán juthattunk volna még tovább… Azonban talán jókor ért bennünket ez a kudarc, hiszen így a jövőben még éhesebbek leszünk a sikerre és merítünk erőt a következő feladatokra.
 
Gondolom, hogy valamennyire kárpótol az ügyesség versenyben szerzett elismerés vagy az a tény, hogy a világranglista élén állsz. Az egyéni díjak mit jelentenek számodra?
 
Nagyon örülök az egyéni díjnak, amely büszkévé tesz és természetesen kárpótol is valamelyest. De ez egy csapatjáték, így sokkal jobb lett volna, ha a csapat végez az élen.
 
Biztos rengetegen megkérdezték már Tőled azt, hogy mikor és hogyan kezdted a kosárlabdát. Szolnoki lakosként számomra nem meglepő a sportágválasztás, de mi vitt rá, hogy ne röplabdázz vagy aerobikozz? Miért a kosárlabda mellett döntöttél?
 
Kisgyermekként úsztam, de harmadikos korom óta már csak a kosárlabda létezik számomra. Mióta megismerkedtem a kosárlabdával, azóta nem kérdés, hogy csak ez létezik a számomra. A sportágválasztásban nyilván sokat segített, hogy a szüleimmel sokat jártam Olaj-meccsre és akkor eldöntöttem, hogy belőlem bizony kosaras lesz.
 
Magyar válogatott vagy, rengeteg tornán és meccsen szerepelsz, sok edzésed van egy héten és ha jól tudom, akkor most érettségizel. Nehéz beosztani az időd?
 
Nagyon nehezen tudom beosztani az időmet. A sport mellett – vagy talán egy kicsit előtt is – a tanulás szerepel az első helyen. Bödő Noémi nagyon sokat segít a sokszor tornyosuló programok helyes megszervezésében, illetve az edzésprogramok kialakításában. De tényleg sok fejtörést okoz néha, hogy mikor mire fordítsak időt. Szerencsére a szüleim és a barátom megértenek és mindig támogatnak az életben.
 
Mesélnél arról, hogy miként telik Kányási Veronika egy napja?
 
Amikor nincs edzőtábor, akkor természetesen iskolában vagyok, hiszen a Verseghy Ferenc Gimnázium matematika szakos tanulója vagyok. Iskolaidőben is vannak dobóedzéseim, illetve délutáni tréningek is. A köztes időt pedig tanulással vagy pihenéssel töltöm. Az edzőtáborok során annyira az életem részévé vált, hogy két edzés között pihenni kell, hogy szeretek időt fordítani a regenerálódásra is.
 
Mi eddigi karriered legnagyobb sportsikere?
 
Egyértelműen a tavalyi EB-győzelem. Rengeteg munkának a gyümölcse eredményezte az aranyérmet, amiért tényleg nagyon sokat tettünk. Remek csapatunk volt, nagyon összetartó sportolókkal, így egyértelműen ez a legkülönlegesebb élményem eddig pályafutásom során.
 
Még rendkívül fiatal vagy, előtted az élet. De mik a kitűzött céljaid az életben akár a sporttal kapcsolatban, akár magánemberként?
 
Jövőre az NBI/A-ban szeretnék minél több tapasztalatot szerezni, ez egyfajta tanulóév lesz számomra Cegléden. Az biztos, hogy ameddig tudom, addig szeretném a kosárlabdát élsport szintjén végezni. Emellett pedig mindenképpen szeretnék továbbtanulni, mert szeretnék egy civil szakmát is. A sportkarrier tekintetében titkos vágyam egy esetleges külföldi szerződés, de egyelőre a megfelelő tapasztalatot szeretném megszerezni a felnőtt mezőnyben.
 
Nyáron azért jut idő néha egy kis kikapcsolódásra? Terveztél valamit az iskolamentes meleg nyári hónapokra?
 
Hat hét edzőtábor következik a jövő héten, majd kezdődik Cegléden az alapozás. Utána pedig szinte már el is illant a nyár és kezdődik az idény… Összességében nem sok szabadidőm lesz a nyáron.
 
Zárásként érdekelne, hogy miért éri meg neked ez a rengeteg lemondás, edzés és szenvedés? Mit jelent neked a kosárlabda?
 
Talán sablonos a válasz, de ez az a hely, ahol a gondokat el tudom felejteni és igazán felszabadultan tudom magam érezni. Az edzés és a mozgás megnyugtat a nehéz időkben és úgy érzem magam, mint aki más világba kerül, amikor kosarazik.
      
    
   
   
Friss versenyeredmények
    
Csodás kosárlabda siker!
    
Kányási Veronika
   
Kányási Veronika, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola leány kosárlabda szakosztályának tehetséges versenyzője nyerte meg az U18-as 3x3 Világbajnokság ügyességi versenyét!
 
Az egyéni világranglistát vezető szolnoki lány egyébként a magyar válogatott tagjaként vett részt a kazahsztáni VB-n, ahol a negyeddöntőig jutottak a rendkívül kiélezett tornán.
 
Gratulálunk Veronikának a csodás teljesítményhez!
 
    
    
    
Legeredményesebb sportolóink
    
Szakosztályunk legeredményesebb sportolói megtekintéséhez kérjük kattintson ide.
     
    
       
 


A Szolnoki Sportcentrum Partnerei és Támogatói

Szolnok Megyei Jogú Város
JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség
Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
Szolnoki Honvéd SE
NHSZ Szolnok
Garden Hotel
Rossmann
                                
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata   Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség   Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub   Szolnoki Honvéd SE   NHSZ Szolnok   Garden Hotel   Rossmann
 
 
Minden jog fenntartva! © Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2017. - Impresszum | Adatkezelési tájékoztató