Nemzetközi Kosárlabda Fesztivál a Tiszai hajósok terén!

2023.08.01-06. között immár 7. alkalommal rendezi meg a Szolnoki Sportcentrum a Fiba 3×3 Nemzetek Ligája és a Fiba 3×3 U17 Európa Kupa Selejtező nemzetközi kosárlabda rendezvényt Szolnokon.

2007-től a FIBA elkezdte önálló versenyszámként kezelni a 3×3 kosárlabdát különböző világversenyeken. A pörgős, gyors, látványos játék miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a sportág, amelynek köszönhetően bekerült az olimpiaisportágak közé a Tokióban rendezett játékokon.

 

Nemzetek Ligája 2023.08.01-03.

Az előző évhez hasonlóan idén egy 3 állomásos Nemzetek Ligája versenyen mérettetheti meg magát a női és a férfi Magyar Nemzeti Válogatott. Összesen 6 férfi és 6 női csapat vesz részt a küzdelmekben. Résztvevő országok: Németország, Hollandia, Görögország, Törökország, Koszovó, Magyarország.

Mérkőzés napok: kedd, szerda, csütörtök 16:00-23.00

U17 Európa Kupa Selejtező 2023.08.05-06.

A szombati napon az Nemzetek Ligája mezőnyét az U17-es korosztály váltja, ahol a szeptemberben megrendezendő Európa Kupára való kijutásért küzd majd meg 12 férfi és 12 női U17-es válogatott.

A férfi korosztályban a részvevő országok: Magyarország, Litvánia, Románia, Szlovénia, Hollandia, Svédország, Nagy Britannia, Szerbia, Azerbajdzsán, Horvátország, Dánia, Bulgária

A női korosztályban résztvevő országok: Magyarország, Litvánia, Románia, Szlovénia, Hollandia, Svédország, Nagy Britannia, Szerbia, Azerbajdzsán, Horvátország, Dánia, Bulgária

Mérkőzés napok: szombat, vasárnap

 

Összesen az 5 nap alatt 36 csapat 80 mérkőzést játszik!
Gyertek, szurkoljatok a magyar csapatnak!

A mérkőzések közötti szünetekben plusz programokkal, táncbemutatókkal, kvízjátékokkal, ajándéksorsolásokkal, szerencsekerékkel szórakoztatjuk a kilátogatókat.

A pénteki napon (2023.08.04) a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Trónok Harca – Gameof Arts elnevezésű produkcióját adja elő a Tiszai Hajósok terén.

A koncerten a sorozat kísérőzenéjének részletei csendültek fel nagyzenekari átdolgozásban, minden zeneszámot kivetített filmrészlet egészít ki.