Szakosztályunkról, sportágunkról

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk a régi és új vívópalántáinkat a B. Nagy Pál Sportcsarnokban!

Aktuális edzésrend

2023. szeptembertől érvényes edzésrend letöltése (pdf)

A vívás, mint hagyományosan nagy múltra visszatekintő magyar sportág Szolnok városában is régóta jelen van. A régi sikerek mellett persze napjainkban is vannak tehetséges sportolók Szolnokon, ezért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola 2006-ban felvette a vívást szakosztályai közé. Tette mindezt azzal a céllal, hogy megismertesse a szolnoki gyermekek számára a vívás alapjait, ezáltal pedig fellendítse a helyi vívó utánpótlás-nevelést. A szűk 10 év alatt szakosztályunk működése töretlen fejlődést mutat a mind vívók létszámát, mind pedig az eredményeket tekintve.

Sportolóink számára a hét minden napján biztosítunk edzési lehetőséget a Véső úti Sportcsarnokban, ahol 8 pásttal felszerelt vívóterem áll rendelkezésünkre.
Az edzéseket 3 szakképzett edző irányítja, akik előkészítő, kezdő, haladó és versenyző csoportokra bontva vezénylik közel 70 főből álló tanítványaikat.
A csoportok összetétele a sportolók képzettségétől és természetesen korosztályuktól függ. Az országos szinten állandó szakemberhiány ellenére pozitívum, hogy egykori válogatott sportolónk, Vasas Dóra immáron az edzői stáb teljes értékű tagja.

A tavalyi évtől kezdve újrakezdtük a szolnoki iskolákban történő vívás kiépítését, elsőként a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában indítottuk be kihelyezett előkészítő csoportunkat.
Igyekszünk minél több korosztályban versenyeztetni sportolóinkat, illetve német testvérvárosunkkal, Reutlingen-nel is a sportszakmai szövetséget megerősíteni.

Együttes munkánk eredményeként számos tehetséges sportoló születik, közülük is kiemelkedik az utóbbi időben Ladányi Nelli, aki EB-n, VB-n és magyar bajnokságokon is fantasztikusan szerepelt.

Versenyfotók

Friss versenyeredmények

Az általunk rendezett Felnőtt Vidékbajnokságon Mercz Ádám a nagyon népes és erős felnőtt mezőnyben a legjobb nyolcba jutott, ahol végül 6. helyezést szerzett, pedig a verseny egyik legfiatalabb versenyzője volt.

A nők mezőnyében felnőtt lányaink mindhárom fegyvernemben képviseltették magukat. Az egyéni versenyszámokban Ladányi Nelli három alkalommal álhatott a dobogó második fokára, továbbá Nagy Mira párbajtőrben és Szabó Edina pedig tőrben szerzett bronzérmet. Csapatban lányaink kiemelkedően szerepeltek, hiszen tőrben bajnokok lettek, míg párbajtőrben 3. helyezést értek el.