FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

szakosztályvezető

30/326-2224

 

Szpiró Balázs / technikai vezető
Bödő Noémi / edző
Csákvári Csaba / edző
Csernai Zoltán József/ edző
Fekete Dóra / edző
Franczenné Kiss Katalin / edző
Gaál Róbert / edző
Mándoki Tamás / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Sajti Erika / edző
Szántó László / edző
Terjéki Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

2021. szeptember 11-12.Kadett I. selejtező
Szolnoki KA/A – Egri VSI KOK 85-55
Két győztes edzőmérkőzésből érkeztünk az első éles bevetésünkre, ahol nehezen indult a gépezet, de végül magabiztos sikert arattunk. Sajnos ezen a mérkőzésen az edzésekből inkább a védekezést tudtuk gyakorolni mivel ellenfelünk 40 percig zónázott.
Monori SE – Szolnoki KA/A 74-81
Második mérkőzés volt ahol szintén zóna ellen támadhattunk. Valamivel szorosabb lett a vége, de végig kézben tartottuk a mérkőzést.
Szolnoki KA/A – Szombathelyi SI KA/A 52-85
Az utolsó mérkőzésünk a hazai együttessel volt, ahol az első negyedben még vezettünk, de fizikálisan elfogytunk a végére. A jelenlegi Covid szabályozások értelmében a 9 aktív játékosból még két játékosom lesérülése után 7-en fejeztük be a találkozót. Aki viszont a pályán volt, szívvel lélekkel küzdött az utolsó percig. Büszke voltam a fiaimra a lefújás után! Gratulálok a Szombathelynek!
Összegzés:
6 hete foglalkozunk a csapattal Csákvári Csabával, a segédedzőmmel, akivel a legelejétől kezdve gördülékenyen, egymást kiegészítve dolgozunk! Egyöntetűen azt mondjuk, már most rengeteget fejlődtek a srácok, ami ezen a tornán nagyon jól megmutatkozott! Első selejtezőn túl, de már készülünk is a következőre, ahol szeretnénk minél jobb eredményt elérni és tovább haladni a kitűzött céljaink felé!
Sallai József U15 Nemzetközi Torna

NYKK Eötvös – Szolnoki KA 34 – 81

U16/B csapatunk meghívást kapott a Sallai József Nemzetközi U15-ös Tornára, Nyíregyházára. Az első mérkőzésünket a hazai NYKK Eötvös csapatával játszottuk. Az augusztusi alapozás időszakában az első tétmérkőzést játszhattuk, szoknunk kellett az újbóli téthelyzetet.  Az elmúlt edzéseken tanultak megjelentek a pályán, aminek nagyon örültünk. Ugyanakkor típusos hibák előfordultak, ami ilyenkor természetes. A mérkőzést végig kontrolálva magabiztosan megnyertük.

Szolnoki KA – DEAC KA 58 – 102

Hasznos állatkerti látogatás volt a program délelőtt, ami nagyon jó alkalom volt a csapatösszetartásra. Majd késő délután a DEAC KA csapatával mérkőztünk meg. A mérkőzést nem kezdtük meg jól, de az első negyed második felére a védekezésünk valamelyest feljavult. Aminek következtében támadásban is sikerült jó ritmust találnunk és sikerült lebontanunk tudatosan az ellenfél védelmét, megtalálva a jó dobószázalékú dobásokat. Második negyed közepéig abszolút mérkőzésben voltunk, ami nagyon bíztató a továbbiakra nézve. A meccs második felében az ellenfél feltörte a védelmünket. Visszarendeződésünkkel gondok voltak, amin változtatni fogunk. Gyenge oldali védőhelyezkedésünket kell pontosítani.

Szolnoki KA – Budapesti Honvéd KA 42 – 107

A torna zárónapján a bronzmérkőzést a Budapesti Honvéd KA csapatával játszottunk. A mérkőzés előtt már látni lehetett, hogy fizikálisan más szintet képviselnek. A mérkőzés első felében a támadással nagy gond nem volt. Védekezésben kijöttek megint a hiányosságaink, az ellenfél a fizikumából, és gyorsaságából adódóan. Kihasználták a hibáinkat, és folyamatosan kosárra váltották őket a különböző helyzetben. Nagyon hasznos három mérkőzésen vagyunk túl. Természetesen több hiba is felszínre jött, de egy alapozó időszak kellős közepén ez érthető. Ilyenkor nem az a fontos, hogy csúcsformában legyen a csapat. Nagyon hangsúlyt fektettünk az erőnléti edzésekre a kosárlabda mellett, ami látszódott a lábakon. Összességében pozitívan értékelem az ottlétünket, Nyíregyházán évek óta hasznos szezonkezdő felkészülési tornákon vehetnek részt a csapataink, külföldi résztvevő csapatok ellen.