FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

szakosztályvezető

30/326-2224

 

Szpiró Balázs / technikai vezető
Honti Viktor / technikai vezető
Ács Árpád / edző
Andó Levente / edző
Berkics Máté / edző
Bödő Noémi / edző
Berkics Máté / edző
Csákvári Csaba / edző
Csendesé Rimaszombati Judit / edző
Csernai Zoltán József/ edző
Falusi Tünde / edző
Gaál Róbert / edző
Grósz István/ edző
Jenei Gergő / edző
Kovács József / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Prigl Ágnes / edző
Ratkai Kitti / edző
Szántó László / edző
Szekeres Attila / edző
Terjéki Zoltán / edző
Tóth Zoltán / edző
Veres Dávid / edző
Vidra Sándor / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

Országos fiú serdülő selejtező I. forduló

Időpont: 2022.09.17-18
MAFC/A – Szolnoki KA/A
107 – 47 (39-7, 22-9, 30-16, 16-15)
Az első mérkőzésünket a MAFC/ A csapat ellen játszottuk. Tavalyi évben lejátszott mérkőzédek alapján tudtuk , hogy nem mi vagyunk a mérkőzés favoritja, a cél a tisztes helytállás volt és a tanult játek elemek gyakorlása éles szituációban erős védekezés ellen. Az egész pályás csapda védekezés átjátszását többször jól meg tudtuk oldani de a befejezések során még mindig visszaköszöntek technikai hibáink. Harmadik negyedben kifejezetten jó periodusaink voltak mely az eredményben is megmutatkozott és zsinórban több kosarat tudtunk szerezni az emberelőny okos realizálásával. Nagyon meg voltam elégedve a fiúkkal az eddig látott mérkőzések alapján ez a mérkőzés küzdésben, hajtásban eddigi legjobb öt mérkőzéseink között szerepel az eredmény ellenére.
Szolnoki KA/ A – Budapest Honvéd/ A
43 – 144 (12-40, 6-47, 16-26, 9-31)
Második mérközésünket a favorit Honvéd ellen játszottuk. Mind szerkezetben, mind gyorsaságban mind pedig technikai kivitelezésben magasan a mezőny fölött állnak. Extra képességű játékosaikat 1:1-ben nem tudtuk megállítani és az előző mérkőzés is sokat kivett belőlünk. A második félidő játéka több pozitív megoldást eredményezett. A két mérkőzés játéka alapján szeretném kiemelni Molnár Gergelyt és Horgász Róbertet akik önmagukat legyőzve a csapat igazi húzóembereivé tudtak válni.
DKKA/A – Szolnoki KA/A
61 – 60 (15-13, 15-15, 21-16, 10-16)
Harmadik mérkőzésünket a Dávid Kornél Akadémia ellen játszottuk,akikkel az augusztusi felkészülési tornánkon már találkoztunk és hetven ponttal kikaptunk.
Készültünk erre az ellenfélre, megnéztük mik a gyengéik és erősségeik, ezeket beépítettük az elmúlt két hét edzéseibe.
A játék képe és az eredmény önmagáért beszél. Szeretném kiemelni azt amiben legjobban kellett fejlődnie a csapatnak, és ez a küzdőszellem. Végre nem félve léptünk a pályára, vetődtünk a labdákért. Igazi harcosok voltunk. Egy labdás mérkőzés végén volt esélyünk nyerni. A húzóemberek elvárásoknak megfelelően teljesítettek és a kiegészítő emberekre is nagy feladat hárult, amivel ez a nagyon pozitív eredmény megszületett. Köszönöm kollégámnak Andó Leventének a segítséget, születésnapjára sok szeretettel ajanljuk ezt a mérkőzést. Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, hajrá Szolnok!