FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

szakosztályvezető

30/326-2224

 

Szpiró Balázs / technikai vezető
Bödő Noémi / edző
Csákvári Csaba / edző
Csernai Zoltán József/ edző
Fekete Dóra / edző
Franczenné Kiss Katalin / edző
Gaál Róbert / edző
Mándoki Tamás / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Sajti Erika / edző
Szántó László / edző
Terjéki Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

Dávid Kornél KA Aligators – Szolnoki Sportcentrum 68-70

U16-os csapatunk idegenben játszott a DKKA ellen, helyszín az MKOSZ Sportcentrum volt. Gondoltuk, hogy szoros mérkőzés vár ránk, de azt nem, hogy ennyire. Mérkőzést jobban kezdtük meg, jól működött az egészpályás védekezésünk. A játékainkat általánosságban jobban játszottuk már meg, de még pontosításra szorulnak az edzéseken. Nagyon szoros lett a vége, időkérés után egál állásnál támadhattunk győzelemért és végül Orszáczky-Nagy Zalánunk egy dudaszós közeli dobással eldöntötte a mérkőzést. Nagyon jó volt a csapatkémia, mindig értékesebb egy idegenbeli győzelem. Folytatás csütörtökön a Vasas/B ellen hazai pályán.

Szolnoki KA/A – Zalakerámia ZTE KK/A 56 – 68

Kadett csapatunk a rájátszás Zöld csoportjában az első mérkőzését a Zalakerámia ZTE KK/A ellen játszotta hazai pályán. A mérkőzés támadás tekintetében nem kezdtük meg jól, nagyon kiszorultunk a festékből. Ezen sikerült változtatnunk, az 1:1-eket jobban készítettük elő és oldottuk meg. Második félidő elején védekezést váltottunk, amiből jól jöttünk ki. Sajnos most nem tudtuk átlépni a 10 pontos lélektani határt.  De 24 pont is volt közte az ellenfél javára, és onnan sikerült visszakapaszkodnunk, ami nagyon pozitív. Egy erős ellenféltől kaptunk ki, következő mérkőzésen nem szeretnénk elkövetni azokat a hibákat, amiket ma elkövettünk. Dolgozunk tovább.