FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

szakosztályvezető

30/326-2224

 

Szpiró Balázs / technikai vezető
Berkics Máté / edző
Bödő Noémi / edző
Csákvári Csaba / edző
Csendesé Rimaszombati Judit / edző
Csernai Zoltán József/ edző
Falusi Tünde / edző
Fekete Dóra / edző
Gaál Róbert / edző
Kovalcsik Emese / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Sajti Erika / edző
Szántó László / edző
Terjéki Zoltán / edző
Veres Dávid / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

EYBL torna – Pozsony

A U18 csapatommal 09.30 és 10.02 közt Pozsonyban  U20-as EYBL tornán mérettettük meg magunkat. Ezen a korosztályos tornán a fizikum mellett a szerkezeti felépítésnek is igen jelentős befolyása van a mérkőzések alakulásában. Csapatom finoman fogalmazva sem a legjobb szerkezetű csapatok közé tartozott, emelet szinte minden csapatban nagy számban voltak u20 játékosok.

  1. mérkőzés

                Szolnok KA – Orange Lions Academy                                                      30-91

  1. mérkőzés

                Szolnok KA – Budapest Honvéd U20                                                       34-78

  1. mérkőzés

                Orange 1 Bassano – Szolnok KA                                                                75-68

  1. mérkőzés

                Szolnok Ka- Debrecen KA                                                                            60-74

A tornát a vereségek ellenére hasznosnak tartom, mert egy gyorsabb komplexebb kosárlabdára ösztönzött bennünket. Jó iránymutató volt, hogy megmutassa, miben kell nagyon gyorsan változtatnunk a következő héten induló országos bajnokság előtt. A csapat legjobbjának Molnár Milost választották.

Szakmai értékelés:

– Szerkezeti nehézségek és a rotáció mélysége ilyen szinten óriási nehézséget okozott.

– Kontakt vállalás (zárás leválásnál, üres zárásokba vezetésnél, védekezésben pick and roll náll, 1-1 és kontra egyegy védéseknél).

– Nyomás alatti döntéshozatal főleg passzolásoknál volt érezhető.

– Rengeteg első vonalban eladott labda.

–  A legbosszantóbb a mentális tényezők voltak (akarat, küzdelem hiánya bizonyos játékosoknál, egymás közötti feszültségek).

Gaál Róbert

2021.10.02-03. Budapest Pasarét

Szolnoki KA “A”-Vasas Akadémia “B” 70-56
Méri Csaba: Az első mérkőzést nagyon rosszul kezdük, de 2-8-nál egy időkéréssel tudtuk rendezni a játékunkat és kellő hőfokon visszamenve a pályára 20-at dobtunk, miközben nem kaptunk akció kosarat. Egy-egy védésünk kellően agresszív volt, de néha rossz helyekről segítettünk be, ahonnan pedig jönni kellett volna ott gyakran elaludtunk. Támadó oldalon sok rossz döntést hoztunk a befejezéseknél, de így is uraltuk a mérkőzést. A biztos vezetés tudatában a kisebb sérüléssel bajlódó játékosaimat pihentetni tudtam, melynek következtében ellenfelünk csökkenteni tudta a hátrányát, de ennek ellenére is megérdemelt győzelmet arattunk.
Gödi SE-Szolnoki KA “A” 31-66
Méri Csaba: Úgy kezdtük a mérkőzést, hogy a feldobástól nagy nyomást szerettünk volna helyezni ellenfelünkre. A pontok jöttek, de sem az agresszivitás sem a pontosság nem volt megfelelő, így ismét egy korai időkéréssel kellett belenyúlni a meccsbe.
Ezt követően jelentősen keményedett a játékunk, így jelentős előnyre tettünk szert. A jövőben mindenképp foglalkoznunk kell majd a bemelegítés kellő intenzitásával mert komolyabb csapatok ellen, nem engedhetjük meg magunknak, hogy az első pár percet átaludjuk.
A második félidőre nem volt kérdés, hogy ki a jobb, így megbeszéltük a fiúkkal, hogy milyen számokat kell produkálnunk lepattanózásban, szerzett labdában és gólpasszban, így sikerült a mérkőzés végéig fentartani a motivációt és két sarokszámot teljesíteni. A gólpasszaink száma hárommal maradt el az előzetesen megbeszélt egyébként is magas számtól, így a fiúk az utolsó mérkőzésen esélyt kapnak arra, hogy a vasárnapi teljesítményükkel megpróbálják megúszni az emiatti “aprócska” fizikai megpróbáltatásokat a hazaúton!
Szolnoki KA “A”-Soproni Tigrisek “A” 66-52
Méri Csaba: Tanulva az első két mérkőzés gyenge kezdéséből maximális koncentrációval kezdtük a mérkőzést. Igyekeztünk az ellenfél két meghatározó játékosának a kísérleteit minimalizálni, ami sikerült is. Az első játékrészben az elzárások védése és a magas játékosuknak beadott labdák okoztak egy kis zavart, de miután megbeszéltük és a kommunikáció is helyreállt a védekezésünkben, könnyű labdákat szereztünk és a gyorsindításaink után rendre kosarakat tudtunk szerezni támadó oldalon.
A lepattanózásunkat próbáltuk megszervezni, de a kizárásokat nem tudtuk megoldani így a lepattanó csatát elveszítettük.A festékben keményebbnek kell lennünk a jövőben és fel kell majd vállalnunk a kontaktokat és fizikálisabb játékot.
A második játékrészben összeállt a csapatvédekezésünk és volt néhány extra egyéni teljesítmény is a csapatunkban.
Összességében elmondható,hogy ma is mindent megtettünk a győzelemért!Büszke vagyok a srácokra!
2021. szeptember 11-12.Kadett I. selejtező
Szolnoki KA/A – Egri VSI KOK 85-55
Két győztes edzőmérkőzésből érkeztünk az első éles bevetésünkre, ahol nehezen indult a gépezet, de végül magabiztos sikert arattunk. Sajnos ezen a mérkőzésen az edzésekből inkább a védekezést tudtuk gyakorolni mivel ellenfelünk 40 percig zónázott.
Monori SE – Szolnoki KA/A 74-81
Második mérkőzés volt ahol szintén zóna ellen támadhattunk. Valamivel szorosabb lett a vége, de végig kézben tartottuk a mérkőzést.
Szolnoki KA/A – Szombathelyi SI KA/A 52-85
Az utolsó mérkőzésünk a hazai együttessel volt, ahol az első negyedben még vezettünk, de fizikálisan elfogytunk a végére. A jelenlegi Covid szabályozások értelmében a 9 aktív játékosból még két játékosom lesérülése után 7-en fejeztük be a találkozót. Aki viszont a pályán volt, szívvel lélekkel küzdött az utolsó percig. Büszke voltam a fiaimra a lefújás után! Gratulálok a Szombathelynek!
Összegzés:
6 hete foglalkozunk a csapattal Csákvári Csabával, a segédedzőmmel, akivel a legelejétől kezdve gördülékenyen, egymást kiegészítve dolgozunk! Egyöntetűen azt mondjuk, már most rengeteget fejlődtek a srácok, ami ezen a tornán nagyon jól megmutatkozott! Első selejtezőn túl, de már készülünk is a következőre, ahol szeretnénk minél jobb eredményt elérni és tovább haladni a kitűzött céljaink felé!