FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

szakosztályvezető

30/326-2224

 

Szpiró Balázs / technikai vezető
Bödő Noémi / edző
Csákvári Csaba / edző
Csernai Zoltán József/ edző
Fekete Dóra / edző
Franczenné Kiss Katalin / edző
Gaál Róbert / edző
Mándoki Tamás / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Sajti Erika / edző
Szántó László / edző
Terjéki Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

 

Országos Kenguru Kupa VI. forduló

Immár a hatodik fordulót rendezték az Országos Kenguru Kupában. A Szolnoki Sasok csapata ezúttal Szegeden vendégeskedett.
Békéscsabai KK/A- Szolnoki Sasok  72-73 (13-27, 17-16 (7-3), 16-14, 19-13)
Legjobb dobók: Balogh Levente Géza 35, Atkári- Gyóni Zalán 20, Répási Marcell 7, Baláti Bálint 6 pont.

 

Gyenge Gábor: Finoman szólva sem a legjobb előjelekkel készültünk a fordulóra, ugyanis hat gyerek a tízből nem teljesen egészségesen vállalta a pályára lépést, volt olyan gyerekem, aki egész héten nem edzett, de jönnie kellett ,mert vele volt meg a minimális csapatlétszám. Plusz még a pénteki edzésen csapatunk egyik tagja ujjtörést szenvedett…
Mindezek ellenére remekül kezdtük a mérkőzést, a második negyedben már 18 ponttal is vezettünk, de a csabaiak szívósan küzdöttek, egy percig sem adták fel.
A második félidőben már érezhető volt, hogy a srácok nagyon fáradtak, a vége ismét borzasztóan izgalmasra sikeredett! Végül ha egy ponttal is, de sikerült győznünk! Le a kalappal csapatom előtt, másfél hónap alatt ez már a második egypontos győzelem a Kenguru Kupában! Hatalmasat küzdöttek a gyerekek! Nagy fegyverténynek tartom, hogy az ismert események tudatában sikerült győzedelmeskednünk! Gratulálok a Békéscsaba csapatának is, ok sikert kívánok nekik a folytatásban!

 

Szolnoki Sasok- SZEDÁK Bikák 39-114  (8-31,10-24 (4-4),14-28, 3-27)
Legjobb dobók: Balogh Levente Géza 20, Atkári- Gyóni Zalán 8 pont.

 

Gyenge Gábor: Ezen a mérkőzésen az volt a legfőbb cél, hogy megússzuk sérülés nélkül, nos ezt elértük. A szegedi csapat a játék minden elemében jobb nálunk még akkor is, ha mindenki egészséges csapatomban. Ettől függetlenül próbálkoztak gyerekeim, de az előző mérkőzésen szinte teljesen felhasználódott az összes energiájuk.
A célunkat azonban az első győzelemmel elértük, továbbra is az “A” csoport tagjai maradtunk. Gratulálok a Szegednek, remek csapatuk van!

Dél-Keleti Régió II A csoport 1. forduló

2020.02.20.

Szolnoki KA U16 “B” – Szolnoki KA U16 “A”

40-91  
Szolnokon az U16-os korosztály B csapataként a Dél-Keleti régió alapszakasz B csoportját megnyertük, amivel kiharcoltuk a lehetőséget, hogy az A csoport csapatai között szerepeljünk a bajnokság további részében.
Ezzel, hogy felkerültünk az erősebb csoportba, tudtuk, hogy egy nagyobb és nehezebb kihívás vár ránk.
Első fordulóban a Szolnok “A” csapata látott minket véndégül. Az első félidőben 9 ponttal tudott csak meglépni az ellenfél. Sok hiba mellett voltak szép megoldásaink és védekezésben is nyomást helyzetünk a másik csapatra. Sajnos  műsodik félidőt megilletődötten kezdtük. Nagyon sok lerohanást kaptunk. Védekezésünk kevésbe volt agresszív. Sok eladott labda jellemzte a játékunkat. Támadásokat sem sikerült értékesíteni. Sokat tudunk tanulni a mérközésből.

 

Dél-Keleti Régió II A csoport 2. forduló  

2020.02.26.
Vásárhelyi KS/A – Szolnok KA U16 “B”
82-44
Hódmezővásárhely “A” csapata látott minket vendégül. Nem győzelmi reményekkel érkeztünk a hazai együtteshez, hanem az előző meccsen elkövetett hibákat szeretük volna kijavítani. Sajnos a mérközésre megfogyatkozott társasággal, mindösszesen 9 emberrel sikerült elindulnunk, mivel betegéget és sérülések álltak az utunkba. 5 hiányzónk is volt a csapatból.
A mérközést álmosan és megilletődötten kezdtük, nem sikerült üzemi hőfokra felpörögni. Rengeteg kimaradt üres dobás, és a védekezés hiánya volt a jellemző. Félidőre közel 30 pontos különbség alakult ki. Második félidőben elkezdtük felvenni a mérközés fonalát. Javult a védekezésünk, jobban mentünk a lepattanókért. Sajnos nagyon érződött, hogy foghíjasan játszottuk le a találkozót. Várjuk a sérültek és betegek felépülését, hogy teljes csapattal tudjunk kiállni a következő mérkőzésre.

U18 Országos Kiemelt Bajnokság

Szolnoki KA/A-Falco-VE KC/A 55-76

Legjobb dobók: Bella Á. 12, Szanyi B. 11

Edzői vélemény: Jól kezdtük a mérkőzést, hatalmas elánnal és küzdeni akarással, meg is leptük az ellenfelet, de mivel nagyon jó csapatról beszélünk, természetesen felvették a kesztyűt és visszajöttek a mérkőzésbe, majd elkezdték uralni azt. Gratulálok nekik a győzelemhez!

U18 Regionális Bajnokság!

Szolnoki KA/B-Békéscsabai KK 91-62

Legjobb dobók: Fodor M. 18, Gémes A. 17

Szegedi KK-Szolnoki KA/B 52-92

Legjobb dobók: Verba Sz. 18, Ficsór B. 17

Edzői vélemény: A tény az ,hogy nálunk szerényebb képességű csapatok ellen játszottunk, természetesen nem lebecsülvén tettük mindezt. Gyakorlásnak és újabb mérkőzés rutinszerzésnek ezek a találkozók kiválóak! Gratulálok srácaimnak!

 

U18 Regionális bajnokság

2020.02.04.

Nagykőrös-Szolnoki KA/B 54-68
Legjobb dobók: Csomós K. 14, Fodor M. 12

Edzői vélemény: Kemény verekedős mérkőzés volt, állták a sarat a srácaink. Megérdemelten nyertünk!

2020.02.10.

Békés-Szolnoki KA/B 62-84
Legjobb dobók: Csomós K. 16, Ficsór B. 16

Edzői vélemény: Nehezen pörögtünk fel a meccsre, de amikor odatették magukat a srácok, egyből megléptünk. Gratulálok a Békésnek, abszolút helyt álltak!

2020.02.17.

Szolnoki KA/B-Békés 129-40
Legjobb dobók: Tóth L. 27, Bella Á. 23

Edzői vélemény: Hengereltünk hazai pályán ,minden összejött. Külön örülök, hogy a kinti dobások is elkezdtek beesni! Gratulálok a srácoknak!

U18 Országos Kiemelt Bajnokság

2020.02.09.

Budapesti Honvéd/A-Szolnoki KA 84-59
Legjobb dobók: Ficsór B. 18, Csornai Cs.12

Edzői vélemény: Azt gondolom, nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amit egy nagyon jól játszó Honvéddal játszottunk! Buta kis apró hibákat vétettünk védekezésben, amit még elbírtunk volna, de a rengeteg kihagyott távoli dobás már nem. Gratulálok a Honvédnak!

Szolnoki KA-Zalakerámia ZTE KK 74-54
Legjobb dobók: Ficsór B. 23,Bella Á. 10

Edzői vélemény: Nagyon fontos győzelmet arattunk hazai pályán. Küzdünk a legvégső 8-as döntőért és ezzel a győzelemmel rátértünk az egyenesen odavezető útra azt gondolom. Gratulálok a srácoknak!

U16 EYBL Lengyelország, Kielce

Szolnoki KA- BC Swiss Krono Zary 75-76
Legjobb dobók: Lőcsei I. 15, Molnár B. 13

Szolnoki KA-Porsche Basketball Akademie 51-68
Legjobb dobók: Tóth J. 11,Pásztor R. 7

Szolnoki KA- BCM Orli Prostejov 128-55
Legjobb dobók: Magyari K.-Horváth Á. 19-19

Szolnoki KA-LPS Bihorul Oradea 120-45
Legjobb dobók: Faragó M. 20, Lőcsei I.16

Edzői vélemény a tornáról: Köszönjük a szervezést Kielce kosárklubjának, nem szenvedtünk hiányt semmiben. Mivel egy évvel idősebb korosztállyal indultunk, így a két legjobb csapat elleni mérkőzésünk volt a mérvadó, ahol bár alul maradtunk, de rengeteg fejlődési lehetőséghez jutottunk hozzá. A többi mérkőzés is hasznos volt gyakorlás szempontjából. Gratulálok a fiúknak!

Edző: Mándoki Tamás

Kenguru Kupa

Az ötödik fordulójához érkezett az Országos Kenguru Kupa. A Szolnoki Sasok csapata az “A” csoport tagjaként a szintén szolnoki Szecska Bikák és a már mumusnak számító SZEDEÁK Bikák csapata ellen mérte össze erejét.
 
Szecska Bikák- Szolnoki Sasok  19-71  (0-27, 4-11 (3-5), 8-12, 4-16)
 
Legjobb dobók: Balogh Levente Géza 22, Atkári-Gyóni Zalán 14, Baláti Bálint 13, Répási Marcell 7 pont
 
Gyenge Gábor: Ebben a szezonban már játszottunk ellenfelünkkel novemberben a megyei bajnokság keretein belül, ahol húszpontos győzelmet arattunk,de közel sem azt a teljesítményt nyújtottuk akkor, amit tudunk. Ezt a mérkőzés előtt el is mondtam a srácoknak. Teljesen más hozzáállással kezdtük a mostani összecsapást,már az elején eldöntöttük a mérkőzést.
Sok futás és szép megoldás jellemezte csapatom játékát és védekezésben is láttam biztató jeleket! Gratulálok a gyerkőcöknek!
 
Szolnoki Sasok- SZEDEÁK Bikák  37-83   (10-16, 9-28 (7-6), 6-11, 5-22)
 
Legjobb dobók: Balogh Levente Géza 13, Atkári-Gyóni Zalán 8 pont
 
Gyenge Gábor: Ismét sikerült egy fokkal előrébb lépnünk,az első negyedben még partiban voltunk a szegediekkel. Ezt követően viszont ismét kiütközött a két csapat közti igen nagy fizikális különbség, szétfutott minket az ellenfél és a játékunk is kapkodóvá vált! Teljesen elkészültek a gyerekek az erejükkel, az első mérkőzésen tapasztalt bátor, agresszívebb játéknak sem lehetett már nagyon a nyomát látni. Tovább kell javítanunk az állóképességünkön,hogy legközelebb még nagyobb erőbedobásra késztessük a Szegedet!

Nemzeti Serdülő Bajnokság, Főtábla III.,

Szerencs, 2020.02.15-16

Szolnoki KA/A – Szerencsi Darazsak 81-64 (27-17, 15-15, 19-19, 20-13)
Szolnoki KA/A – Nyíregyházi Sportcentrum 62-60 (15-14, 9-18, 19-15, 19-13)
MEAFC – Jezsuita – Szolnoki KA/A 77-69 (22-21, 15-13, 19-22, 21-13)

Halmai Norbert értékelése: Az eddigi fordulóktól eltérően idegenben, messze az otthonunktól játszottunk. Számunkra újdonság volt ez, hisz az elmúlt másfél évben, mióta a csapat edzője vagyok, először szerepeltünk másik városban úgy, hogy ott kellett aludnunk. Az ezzel járó tudatos, fegyelmezett viselkedést gyakorolhattuk étteremben, szálláshelyen. Lesz mit csiszolni ezen, de elégedett voltam összességében. A mérkőzésekkel kapcsolatos célkitűzés rövid, egyszerű volt: mindenki igyekezzen elvégezni a saját feladatát a pályán! Természetesen ez ennél sokkal bonyolultabb, ha belemegyünk a védekezésbe, támadásba. Hibák voltak és lesznek, a fejlődés viszont látható a pálya mindkét oldalon. Még mindig nagyon messze vagyunk a korosztálynak megfelelő technikai, taktikai képzettséghez, de amit lehet, azt megtesszük edzéseken. Gratulálok a fiúknak és köszönöm annak a néhány szülőnek a helyszíni támogatást!