FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

vezetőedző

30/326-2224

 

Szpiró Balázs / technikai vezető
Bödő Noémi / edző
Csákvári Csaba / edző
Fekete Dóra / edző
Franczenné Kiss Katalin / edző
Gaál Róbert / edző
Gyenge Gábor / edző
Halmai Norbert / edző
Honti Viktor / edző
Maroska Mariann / edző
Mándoki Tamás / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Rezák Tamás / edző
Schönborn Tamás / edző
Szántó László / edző
Terjéki Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

U12 3.forduló

Szolnok KA -Békés 65-37/15-8,14-2,20-11,6-8/

David T 12, Szabó B 12, Kézér K 10, Báldos Á 8, Rónyai B 8, Lőcsei Z 6, Ádám G 4, Kovács Z 3, Péter T 2, Zágori Z-, Horgász R- , Gajdos Á –

ó mérkőzést játszottunk, sok hibával. Örülök hogy olyanok is sokat tudtak játszani, akik eddig még országos fordulón nem szerepeltek.

Szolnok Ka -Szedeák 69-57

Szabó B 18, Jegesi Mi 10, Dávid T 9, Kézér K 9, Rónyai B 8, Báldos Á 4, Ádám G 4, Jegesi Má 4, Kovács Z 3, Péter T- , Molnár Sz-, Lőcsei Z-

Szerencsére az első játékrészben tetemes előnyre tettük szert, amit a másodikra sikerült is leadnunk. A félidőt 3 pontos előnnyel kezdtük. Végig vezettünk, az ellenfelünket a saját hibáink tartották meccsben, ami elég bosszantó. Így egy magabiztos győzelem helyett egy küzdelmes hajtós mérkőzésbe kergettük magunkat.

Értékelés:

 – Alapállás sarkazás hiánya (Nem minden játékosnál)

– Passzolási technikák nem meg felelő kiválasztása

– Lefutáshoz való rendeződés szűk

– Labdához való helyezkedés, erős és gyengeoldal

Edző: Gaál Róbert

Budapest bajnokság 3. Forduló

2019. december 7.

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia- Szolnok Kosárlabda Akadémia 117-68

A 2006-os Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia csapata ellen játszva nem maradtunk szégyenben. A mérkőzés erőteljes iramú volt, sok faulttal és sok hibával. Bátran oda mertünk állni a jelentős fizikai fölényben lévő ellenféllel szembe. Gyakorolni tudtuk a csapda védekezésünket, az agresszivitást, a gyorsindításokat és az 1:1-ből történő kiosztásokat. Ez utóbbi jelentős gyakorlásra szorul illetve a lepattanóért való előnyösebb pozició kiharcolása is. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy bátran odatették magukat. Köszönjük a szülőknek a támogatást.

Edző: Bödő Noémi

Reginális Kadett Bajnokság 6. forduló

Szolnok, 2019.11.19

Szolnoki KA\B – Békéscsaba KK   84:80

(17:18; 24:22; 25:21;10:15; 8:4)

Rezák Tamás edző: Hazai pályán a Békéscsaba együttesét fogadtuk. Első fordulóban 1 ponttal alul maradtunk a békéscsaba vendégeként. Várakozáshoz mérten egy végletekig kiélezett találkozót játszottunk. Szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Játékunkat a szép megoldások mellett rengeteg védekezésbeli hiba jellemezte. Viszont a korábbi meccsekhez viszonyítva egy kiegyensúlyozottabb játékot mutattunk, és a teher alatt nem roppantunk össze. Az eddig jellemző hullámvölgyet le tudtuk rövidíteni. Hosszabbításban sikerült az ellenfél felé kerekedni, aminek köszönhetően megnyertük a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatra.

U16/A

EYBL Komarno 2019.11.07-11.10.

Szolnoki KA – AZS UJK Kielce 95-46
Szolnoki KA – BC Teiwaz  88-30
Szolnoki KA – BK NH Tigers Ostrava 77-72 (hosszabbítás után)
Szolnoki KA – BK Junior Komarno 95-46
Edzői vélemény: Rendkívül hasznos és élményekkel teli volt számunkra ez a torna. Annak ellenére, hogy egy évvel fiatalabbak közt szerepeltünk, jó meccseket játszottunk. Külön kiemelném a cseh Ostrava elleni meccsünket, ami nem csak izgalmas, de szakmailag is nagyon élvezhető volt. A védekezésünk összeállt, támadásban pedig voltak szép egyéni és csapat akcióink is. A legfőbb dolog viszont ,amit remélem átültetnek a srácok a magyar bajnokságra, hogy megvolt a kellő agresszivitás, ami nélkül nem képes az egyén beletenni azt a munkát, azzal a sebességgel, ami mind a csapatvédekezést, mind a csapat támadást segíti. Gratulálok a srácaimnak!

Regionális bajnokság U16/A

2019.11.17. Szolnoki KA – Szegedi Kosár Klub 99-36
Edzői vélemény: Az EYBL óta jó úton van a csapat, egész héten jól edzettek a srácok, és fölényesen sikerült nyernünk a gyengébb erőkből álló Szeged ellen. Titkon remélem megértették a fiaim, hogy a siker záloga a nap mint nap elvégzendő alázatos, kemény, lelkiismeretes munka.

Regionális bajnokság, Kiemelt bajnokság U18

2019.11.15. Kiemelt bajnokság 
Debreceni KA – Szolnoki Ka 54-58
Edzői vélemény:  Végig vezetve szoros, kiélezett meccset játszottunk. A védekezéssel és az akarattal nem volt probléma. Rengeteg közeli dobást, ziccert hagytunk ki, ami megkönnyíthette volna a dolgunk, ha értékesítjük ezeket. Mindezektől független gratulálok a játékosaimnak!
2019.11.12. Regionális bajnokság U18/B
 Nagykőrösi Sólymok – Szolnoki KA 52-57 
2019.11.17.
Szolnoki KA – Vásárhelyi Kosársuli 69-74

2019.11.20. 18:30 U18/A  Országos Kiemelt bajnokság

Szolnoki KA – Mafc KA: 51-50
Mándoki Tamás: Rendkívül kemény és brusztolós mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló Mafc ellen ami dicséri a srácokat, de amellett nem lehet elmenni, hogy majdnem dupla annyi lepattanót szedtek, mint mi. Ez majdnem a vesztünket okozta, de Bella Ádám dudaszós kosarával behúztuk ezt a fontos győzelmet! Gratulálok a fiúknak!

.