FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

szakosztályvezető

30/326-2224

Szpiró Balázs / technikai vezető
Bödő Noémi / edző
Csákvári Csaba / edző
Fekete Dóra / edző
Franczenné Kiss Katalin / edző
Gaál Róbert / edző
Gyenge Gábor / edző
Halmai Norbert / edző
Honti Viktor / edző
Maroska Mariann / edző
Mándoki Tamás / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Rezák Tamás / edző
Schönborn Tamás / edző
Szántó László / edző
Terjéki Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

Országos Kenguru Kupa

Az elmúlt hétvégén kezdetét vette az Országos Kenguru Kupa, az újjáalakult Szolnoki Sasok a “B” csoportba kapott besorolást,ahol a Lehel Kosársuli/A és a Nagyvárad csapatai ellen mérték össze erejüket Gyenge Gábor tanítványai.
 
Lehel Kosársuli/A- Szolnoki Sasok    54-73  (12-14, 16-18 (6-5), 14-19, 6-17)
 
Legjobb dobók: Atkári- Gyóni Zalán 23, Balogh Levente Géza 16, Baláti Bálint 15, Répási Marcell 5 pont.
 
Gyenge Gábor: A hét közben elszenvedett kétpontos vereség után sikerült kiköszörülnünk a csorbát,ezúttal már nagyteremben játszottunk a berényiekkel és sikerült alaposan visszavágnunk nekik!
Ez a mérkőzés is izgalmas volt harminc percen keresztül,azonban az utolsó negyedben “robbantottunk” és átrohantunk a hazaiakon.
Sikerült kikapcsolnunk az ellenfél legjobb játékosát és nagy örömömre a szerdán kevésbé jól teljesítő emberkék is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez.
Gratulálok a srácoknak,a játék minden elemében felülmúlták az ellenfelet!
 
Szolnoki Sasok- Baschet Star Oradea    62-38 (4-10, 18-10 (7-6), 14-6, 19-6)
 
Legjobb dobók: Balogh Levente Géza 25, Atkári- Gyóni Zalán 11, Bukta Sándor 6, Répási Marcell 5 pont.
 

Gyenge Gábor: Kis pihenőt követően a Nagyvárad következett.Az első negyedben eléggé megilletődötten kezdtünk, váratlanul érte a gyerekeket a román csapat agresszív játéka.Kellett egy kis ébresztőt fújnom nekik,szerencsére a második tíz percben már azt a játékot nyújtották a srácok,ami elvárható tőlük.

A második félidő jóformán csak rólunk szólt,kijött a két csapat közti tudásbeli és fizikális különbség.Örömteli számomra,hogy az utolsó két negyedben mindössze tizenkét pontot engedélyeztünk az ellenfélnek,pedig már láthatóan fáradtak voltak a gyerekek a mérkőzés ezen szakaszában.Gratulálok a fiaimnak,büszke vagyok rájuk!

Ezzel a két sikerrel sikerült felkerülnünk a legerősebbnek vélt “A” csoportba.

Megyei Előkészítő Bajnokság

Október 16-án elkezdődött a Megyei Előkészítő Bajnokság,a Szolnoki Sasok csapata Jászberényben kezdte meg szereplését.
 Lehel Kosársuli/A- Szolnoki Sasok 73-71 (16-13, 17-17 (2-6), 21-18, 17-17)
 Legjobb dobók: Atkári- Gyóni Zalán 23, Baláti Bálint 20, Balogh Levente Géza 9, Répási Marcell 8 pont.
 
Gyenge Gábor: A számunkra teljesen szokatlan kis méretű pályához egy kicsivel jobban alkalmazkodó berényiek minimális különbséggel,két ponttal legyőztek bennünket.
Nagyon lüktető volt a mérkőzés, hol az egyik hol a másik csapat vezetett pár ponttal, a vége előtt néhány perccel a Berénynek sikerült nyolc ponttal elhúznia, ezután már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen.
Szomorkodni azonban nincsen idő, szombaton ismét összecsapunk velük,ezúttal azonban nagypályán, ahol lehetőségünk van visszavágni nekik.
Bízom benne,hogy a szombati meccsen az a néhány gyerkőc is többet fog majd betenni a közösbe, akik most csak lélekben voltak ott a pályán.
A vereség ellenére gratulálok csapatomnak, nagyon jól küzdöttek a srácok!
Szombaton vissza fogunk vágni!

Serdülő Bajnokság

Folytatódott a fiú serdülők bajnoksága!
A területi alapszakasz második fordulója zajlott a hétvégén. A Szolnoki KA/A csapata hazai pályán fogadta a csapatokat.

2019.10.19., Szolnok

Eredmények:
Szolnoki KA/A – Vásárhelyi Cápák 63 – 62 (12-22, 15-16, 21-9, 15-15)
Dobók: Forgács Gábor 26, Bíró János 11/6, Bernáth Bence Soma 9/3, Baricza Pál 6, Gusztafik Ferenc 4, Kohári Kristóf 4, Varga Rudolf 2

Szolnoki KA/A – Szolnoki KA/B 97 – 52 (24-11, 17-12, 29-10, 27-19)
Dobók: Forgác Gábor 22, Bíró János 17, Kohári Kristóf 13/3, Gusztafik Ferenc 12, Bernáth Bence Soma 10, Baricza Pál 8, Varga Rudolf 6, Zombori Dávid 5, Kovács Erik 4,

Halmai Norbert nyilatkozata: Először is szeretnék gratulálni a fiúknak! Rendkívül motiváltan, fegyelmezetten játszottak. Csapatként védekezésben és támadásban is egész jól teljesítettek, emellett akadtak egyénileg jó teljesítmények. Az út az, ami boldoggá tesz, a győzelmek csak a ráadás.

 

U16 Regionalis Bajnoksagarol

Békéscsabai KK-Szolnoki Sportcentrum/B
56-55
(20-20,11-10,11-16,15-10)

Végletekig kiélezett mérkőzést játszottunk. Békéscsaba volt az elso komolyabb ellenfelunk az idei szezonban eddig. Támadásban és védekezésben szép megoldások jellemezték a játékunkat az első pillanattól kezdve. Szépen alkalmaztuk az eddig tanult taktikai elemeket. Végjátékban hibáztunk. Büszke vagyok csapatra a vereség ellenére. Olyan hozzáállást es teljesítményt  tapasztaltam a jàtékosaimtól, amire lehet alapozni a továbbiakat.

Edző: Rezák Tamás

U12 Gyermek regionális forduló

Szedeak-Szolnoki KA 60-61/13-17,20-12,17-14,10-18/

Szabó Bence 15, Faragó Viktor 10, Jegesi Milán 9, Dávid Tamás 8, Kézér Kevin 7, Kovács Zalán 5, Rónyai Barnabás 3, Horgász Róbert 2, Jegesi Márk 2,

Egy jó erőkből álló szegeddel találtuk szembe magunkat az első mérkőzésen. Egész Szezon során nagy kihívás lesz a magasságbéli különbségek le redukálása, amit kellő agresszivitással talán tudunk kompenzálni. Ebben mindenféle képen a következő fordulóra előrébb kell lepnünk. Vétettünk egy pár buta hibát, ami talán abból adódik, hogy 5-5 ellen a felkészülési időben se mérkőzést se edzésen nem igazán mozogtunk.

Szolnok KA -A.S Orodea 73-13/26-0,16-0,13-9,23-4/

Dávid Tamás 13, Rónyai Barnabás 12, Szabó Bence 10, Faragó Viktor 9, Kovács Zalán 7, Adám Gábor 7, Kézér Kevin 6, Jegesi Milán 6, Jegesi Márk 5, Molnár Szabolcs 3,

Gratulálok a csapatomnak! Kellő komolysággal tudták venni ezt a mérkőzést. A második félidőben tudtunk gyakorolni is.

Szakami:

  • 1-1 védekezésben a karnyújtásnyi távolság megtartása, illetve a felső test alkalmazása és hogy ne elsőre labdát akarjunk szerezni. Ezek jelentetek némi nemű problémát ezt minden féle képen javítani kell.
  • Pozitív volt mikor tudtuk követni a labdás mozgását, néhányszor megjelent a gyenge oldali sarok besegítés!
  • Támadásban alapvonali bedobásnál be-be léptünk a pályára, ami igen bosszantó volt mert nem egyszer csináltuk meg. Bedobásoknál az elszakadó játékosoknak nem volt mélysége.
  • A szeged elleni mérkőzésen volt állított 5-5 játék ahol az elszakadásokat meg passzolva a passzoló játékos le blokkolt és nem volt tovább mozgás. labdás játékos mozgásánál labda nélküli mozgás nem jelent meg ( nem elvárt de foglalkoztunk már vele)

Edző: Gaál Róbert

Kiemelt Junior Bajnokság

Mafc-Szolnoki KA 74-66

Feszült, ideges mérkőzés nagy részében pocsék dobószázalékkal dolgoztunk. Így is volt győzelmi esélyünk, amit 3 eladott labdával elszalasztottunk.

Vasas Akadémia-Szolnoki KA 47-53

2002-es korosztály ezüstérmes ellen az első félidőben minden közeli dobást elrontottunk, és többször dadogott a labda a kezünkbe. Harmadik negyedre ez megváltozott, és fontos bravúrgyőzelmet arattunk.

 

Regionális Junior Bajnokság

Vásárhely KS-Szolnoki KA „B” 66-63

A kiemelt bajnokságban nem, vagy kevesebb lehetőséget kivívó játékosoknak remek bizonyítási lehetőség ez a bajnokság. Sokáig kezünkben tartottuk a mérkőzést, de a harmadik negyed második felében kiengedtünk, és ez megpecsételte sorsunkat.

Két héttel az Országos Kenguru Kupa rajtja előtt az erre való hangolódás jegyében a Szolnoki Sasok egy három csapatos tornát rendezett az elmúlt hétvégén, amelyen rajtuk kívül a Békési Heppes Szöcskék és a Lehel Kosársuli “A” csapata vett részt.
Az alábbi eredmények születtek a tornán:
 
Szolnoki Sasok- Békési Heppes Szöcskék: 56-50 (18-11, 10-13(5-3), 13-14, 10-9)
Legjobb dobók: Balogh Levente G. 24, Balogh Levente K. 7, Atkári- Gyóni Zalán 6, Baláti Bálint 5 pont.
Lehel Kosársuli “A”- Szolnoki Sasok: 72-77 (7-14, 20-28 (7-6), 16-12, 22-17)
Legjobb dobók: Balogh Levente G. 30, Baláti Bálint 15, Répási Marcell és Atkári- Gyóni Zalán 9-9 pont.
Békési Heppes Szöcskék- Lehel Kosársuli “A”: 44-47 (9-10, 10-7 (2-8), 9-8, 14-14)
Gyenge Gábor edző: Azt gondolom, hogy ez a két mérkőzés remekül szolgálta a felkészülésünket, hiszen mindkét összecsapáson szoros küzdelem után
sikerült nyernünk. Különösen a második mérkőzés volt nagyon izgalmas, ahol az utolsó negyedre tíz pontos vezetéssel fordultunk, amely után egy 14-0-ás
rohammal a berényiek át is vették a vezetést. Ekkor szándékosan nem kértem időt, kíváncsi voltam arra, hogy a gyerekek nyomás alatt mire képesek.
Nagy örömömre a csapatnak volt tartása és egy végletekig kiélezett küzdelem után végül öt ponttal sikerült legyőznünk a Jászberényt!
Gratulálok a fiaimnak, úgy érzem, ez a két győzelem kellő önbizalmat adhat nekik a folytatásra!
Köszönjük szépen a békési és a jászberényi csapatnak, hogy elfogadták a meghívásunkat!


2019.09.28.-29.-i hétvégén rendezték meg a selejtező második csoport körét Szombathelyen. A házigazdán kívül, a Mafc/A és a Kecskemét/B csapatával kerültünk szembe.
A mérkőzések így alakultak:

2019.09.28. 11:00

Szombathelyi SI KA/A – Szolnoki Sportcentrum/A       99-44

2019.09.28. 18:00

Szolnoki Sportcentrum/A – MAfc/A         41-103

2019.09.29. 9:30                

Szolnoki Sportcentrum/A – Kecskeméti KA/B            63-46

Edzői vélemény,tapasztalat: Azt alá kell írjam mind a hazai és mind a Mafc csapata jobb erőket képviselt nálunk, főleg, hogy három kulcsjátékosunk sérülés miatt nem tudott részt venni a tornán. Ettől függetlenül elfogathatatlan volt csapatom hozzáállása, mentalitása és dekoncentrációja. Rengeteg dolgunk van még, sok mindenben kell fejlődnünk természetesen, de legfőképp hozzáállásában! A Kecskemét elleni mérkőzésen az első éves u/16-osokkal elégedett voltam, megérdemelten ,de gyengébb csapat ellen nyertünk.

Vezetőedző: Mándoki Tamás

Másodedző: Csákvári Csaba