LEÁNY KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Tóth Viktor

Tóth Viktor

szakosztályvezető

30/319-5350

Ábrahám Zsolt / edző
Bede Miklós / U14 edző
Csendesné Rimaszombati Judit / U11 edző
Falusi Dávid / személyi edző
Fodor Csaba / edző
Keresztesné Gecse Ilona / masszőr
Kovács Lőrinc / sportpszichológus
Lőcsei Eszter / edző
Márki Gábor / U12 edző
Molnár Virág / gyógytornász
Ratkai Kitti / U14 edző
Rehó János / edző
Simon László / edző
Terjéki Zoltán / edző
Tóth János / U16 edző
Tóth – Földi Alexandra / U12 edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

A Szolnoki Sportcentrum leány szakosztálya a felnőtt csapat hét évvel ezelőtti megszűnésekor változások előtt állt. Kérdéses volt, hogy milyen szinten marad meg Szolnokon a női kosárlabda, így az utánpótlás nevelés létjogosultsága is veszélybe került. Szerencsére a Szolnoki Sportcentrum és a Szolnoki MÁV SE együttműködésének köszönhetően amatőr szinten, az NB I B-ben továbbra is indul helyi csapat, így megmaradtak utánpótlás csapataink is.

A TAO-s támogatásokkal kiegészülve sikerült megteremteni a folyamatos szakmai munka feltételeit, jelenleg így hét csoportban folyik a munka.
Igyekeztünk elindítani egy programot, melynek célja, hogy hosszú távra szabályozza a szakosztály sportszakmai működését.

A program a szakosztály csapatainak szakmai irányítására vonatkozik, célja a széles tömeg- és utánpótlásbázis kialakítása, magas szintű utánpótlásképzés, felnőtt játékosok kinevelése és a sportág népszerűsítése. A programnak nem feladata a professzionális élsport kiépítéséhez vezető út meghatározása, ugyanakkor célja, hogy kész játékosokat adjon az Amatőr Nemzeti Bajnokságban induló helyi csapat számára.

Kiemelt tehetségeinkkel egyéni edzők is foglalkoznak, és minden évben célunk, hogy minél több játékost adjunk a megyeválogatottak és az országos szelekciók számára.  A sportcentrum keretein belül kadet korosztályig versenyeznek a gyerekek, utána juniorban és felnőttben átkerülnek a Szolnoki MÁV SE-hez.

 

 

Friss versenyeredmények