FIÚ RÖPLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos

vezetőedző

20/461-3535

Ádám Zoltán / edző
Grenczer Georgina / edző
Gyebnár Dávid / edző
Ilyés Gábor / edző
Milusné Orvos Anita / edző
Varga Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

A labdás csapatjátékok közül Szolnokon a röplabda hosszú és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedekben mindig erős és eredményes csapat létezett Szolnokon. A hagyományok folytatásaként és a röplabda sportág utánpótlásbázisának eredményes építéséért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola is felvette szakosztályai közé a röplabdát.

Legtöbb szakosztályunk igyekszik jó és szoros kapcsolatot kialakítani a városi általános és középiskolák vezetésével, testnevelőivel és edzőivel. A szakosztály vezetése is törekszik az együttes munkára, hiszen nagymértékben függ a siker és a sportág jövője a közös munka összehangoltságától. A jelenlegi bázisiskolák közé sorolható a Szegő Gábor Általános Iskola, a Fiumei úti Általános Iskola és a Szandaszőlősi Általános Iskola, de vannak sportolóink a többi alapfokú intézményben is.

Középiskolás sportolóink is több, mint 9 gimnáziumban képviseltetik magukat és ezáltal közös szenvedélyünket, a röplabdát. Az általános és középiskolákban dolgozó testnevelők segítségére építve több korosztályban is versenyeztetjük tehetséges játékosainkat, erősítve ezzel elhivatottságukat, kitartásukat és a sportág életmódjukba való integrálódását.

Kapcsolatban állunk a Szolnoki Röplabda Klub és Sportiskola felnőtt szakosztályával, akiknek mi, azaz a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Fiú Röplabda Szakosztálya biztosítja a megfelelő utánpótlást, ezzel is folytonosságot teremtve a minőségi sportszakmai tudás magasabb szintre való eljutására.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

U21  Junior Mérkőzés

Mérkőző csapatok:  Szolnoki Sportcentrum  : M E A F C Miskolc

Eredmények:  3 : 0  / -17; -22; -28 /
Mérk. Helye, ideje:  Miskolc,  2019.10.12.

Korosztály:  U 21 junior
Játékosok: Farkas Róbert, Biró Bence, Kókai Róbert, Boa Szabolcs, Jankovics Ferenc, Molnár Dömötör, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Mészáros Márton

Edző: Ilyés Gábor

Az alapbajnokság egyik legnehezebb mérkőzésére készültünk ezen a héten, mert tudtuk ellenfelünkről, hogy régi, rutinos NB-I es játékosokból áll a csapat, és az első bajnoki mérkőzésükön mindent megtesznek, hogy jól indítsák a szezont.
Az első szettben 13:13-ig fej – fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor mi egy jó nyitás sorozattal átvettük az irányítást, és végül simán nyertük a sokat meghatározó játszmát.
A második játékrész elejét is jobban kezdtük, szereztünk egy megnyugtató három- négy pontos előnyt, mi irányítottuk a játékot, de néhány buta hiba miatt, 21-nél utolértek a házigazdák, de nyertük ezt a játszmát is.
A harmadik szettben úgy nézett ki, hogy egy könnyű győzelmet aratunk, 19-nél már öt pont volt az előnyünk, ami nem tett jót a játékunknak, pontatlanok, és fegyelmezetlenek lettünk, amit a rutinos hazaiak rögtön ki is használtak, és a szett végére már ők vezettek két ponttal.
Egy nagyon izgalmas végjáték következett, amiben mindkét csapat felsorakoztatta a röplabdázás minden szépségét, voltak nagyon szép támadások, sáncok, labdamentések, és hosszú labdamenetek, amiből szerencsére mi jöttünk ki jobban, így 30 : 28-ra hoztuk a játszmát, és nyertük a találkozót.

Liszi Ferenc Emléktorna – 2019. 09. 29. Dunaújváros, Dózsa György Általános Iskola

Sportolók:

Szolnok 2.: Lévai Bálint, Papp Kristóf, Magyar Gergő, Dalkó Richárd, Szántó Krisztián, Reiner Erik

Szolnok 1.: Trencsényi Tamás, Szabó Zoltán, Kovács Botond, Pócz Máté, Bálint Balázs, Zupkó Péter, Szeleczki Máté

Edző: Grenczer Georgina

Felkészülési tornára kaptunk meghívást a Dunaújvárosi Sportegyesülettől. 2 csapattal mentünk, hiszen a szabályok könnyítéseket tartalmaztak. Sajnos 2 meghatározó, kezdő játékosunk nem tudott eljönni velünk.

Csapatonként 5 mérkőzést játszottunk. 2 csoportban folytak a küzdelmek csoportonként 4 csapattal, majd keresztjáték és helyosztó mérkőzésekkel fejeztük be a tornát.

A csoportokat a következő csapatok alkották:

„A”: Szolnok 1.,KESI Arany 1., DSE Röplabda Akadémia 2., Lőrinc 2000

„B”: Szolnok 2., KESI Arany 2., KESI Vásárhelyi, DSE Röplabda Akadémia 1.

A csoportmérkőzéseken az erősebb, idősebb, több éve röplabdázó sportoló csapatunk szettet sem vesztve 1. helyen zárt, míg a gyengébb, fiatalabb, kezdő játékosokból álló csapat a 3. helyet szerezte meg 2 vesztett, 1 nyert meccsel.

A keresztjátékban a 2. csapat szett veszteség nélkül győzött, így döntős lett, míg a Szolnok 1. csapata kikapott, így a 7-8. helyért játszott.

A Szolnok 1. csapat a helyosztón a DSE 2.-től 2:0 –ra kikapott, holott a csoportmeccseken megverte ezt a csapatot 2:0 –ra. Fizikálisan elfáradtak, a figyelemkoncentráció romlott, sokat hibáztak, így a 8. helyen végeztek.

A Szolnok 2. csapata a KESI Vásárhelyi csapatával játszotta a döntőt. Jó játékkal, pontos nyitásfogadással, erőteljes támadásokkal, cseles labdákkal győztek 2:0-ra, így ők lettek a torna győztesei.

 

Konklúzió: Mindkét csapatnál fontos az állóképesség fejlesztése, a védekezési struktúra javítása, a sánc alkalmazása, a figyelemkoncentráció javítása, a támadások pontosításának begyakorlása. Összességében nagyon szépen játszott a 2-es csapat, így tartalékosan is, de ellenfeleink nem gyakoroltak komolyabb ellenállást. Az 1-es csapat teljesítménye az edzések, labdaérintések számával megegyezően kevésbé volt eredményes, de mivel a mini korosztályban most játszottak először, és még kevés tapasztalat áll a hátuk mögött elfogadható és várható volt. Szükséges a továbbiakban is magasabb színvonalú edzőmérkőzések abszolválása.

Nagyvárad Nemzetközi Röplabda Torna – 2019.09.21.

A Nagyvárad csapata meghívta a szolnoki fiú serdülő röplabdásokat egy felkészülési tornára, ahol a tavalyi román bajnoki döntőben két társaság is érintett volt. Mi szívesen tettünk eleget a felkérésnek, hiszen korábban is nagyon kifizetődő volt, hogy színvonalas derbiket tudtunk vívni. Három mérkőzést játszottunk, ahol lehetőségem nyílt minden játékost éles szituációban kipróbálni.

Az első mérkőzésünket a CSS BLAJ csapatával játszottuk. 

Szolnoki Sportcentrum – CSS BLAJ                        2:1 

Az első játékrészben meglepett minket ellenfelünk és nagyon magabiztos játékot hozott fel a parkettre. Minden játékelemben felettünk álltak, de írjuk a megilletődöttség számlájára, hogy 15 pontig jutottunk. Sikerült a második szettre váltanunk. Ellenfelünk pedig leült egy kicsit, amely eredményeképpen már mi örülhettünk. Feljavult a nyitásfogadás és így minden elemben jobbak lettünk. A harmadik és egyben utolsó játékrész egy rendkívül kiélezett csatát hozott, amelynek a végjátékában mi tudtunk élesebbek maradni, így nyertük a mérkőzést.

 A második találkozón a házigazda táraság várt ránk, akik szinte teljesen a tavalyi kerettel játszottak, hiszen alig öregedett ki játékosuk.

Szolnoki Sportcentrum – L.P.S. Bihorul           0:3

Az első játékrész végjátékáig tudtuk tartani magunkat, ahol a román válogatott játékosokkal tűzdelt társaság tudott abszolválni egy-egy fontos pontot, így hozta ezt az etapot. A második részben már kicsit gyöngébben szerepeltünk. Az, hogy az előző végjáték nem sikerült meghatározta ennek a résznek a mentális jellegét. A harmadik szettben minden játékosnak tudtam lehetőséget biztosítani. Három kötelező szettre játszottuk, de ugye 2:0-nál már eldőlt.

A harmadik és egyben utolsó mérkőzésünk ígérkezett a legkönnyebbnek, hiszen mindkét társaság, akivel játszottunk nyerni tudott ellenük. Ez okozta kis híján a vesztünket és kerekedett egy óriási csata ebből a derbiből. 

Szolnoki Sportcentrum – PRO VOLEI ARAD         2:1

Ellenfelünk ezen a napon itt játszott messze a legjobb formában és mi pedig az előzőek alapján vontunk le következtetéseket. Az első szettet nagyon sima játékkal veszítettük. A második felvonás ugyanilyen forma csak inverze az elsőnek. A harmadik pedig a mai nap legnehezebb és végletekig kiélezett csatáját hozta, ahol a mi győzni akarásunk diadalmaskodott.

Nagy meglepetésre a CSS Blaj gárdája megverte a házigazda Nagyvárad csapatát, így leszorultunk a dobogó legalsó fokára. Ettől eltekintve egy rendkívül hasznos napot töltöttünk Nagyvárad városában.

Bízom a sikeres folytatásában!

Bodonyi Ákos