FIÚ RÖPLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos

vezetőedző

20/461-3535

Ádám Zoltán / edző
Grenczer Georgina / edző
Gyebnár Dávid / edző
Ilyés Gábor / edző
Milusné Orvos Anita / edző
Varga Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

A labdás csapatjátékok közül Szolnokon a röplabda hosszú és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedekben mindig erős és eredményes csapat létezett Szolnokon. A hagyományok folytatásaként és a röplabda sportág utánpótlásbázisának eredményes építéséért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola is felvette szakosztályai közé a röplabdát.

Legtöbb szakosztályunk igyekszik jó és szoros kapcsolatot kialakítani a városi általános és középiskolák vezetésével, testnevelőivel és edzőivel. A szakosztály vezetése is törekszik az együttes munkára, hiszen nagymértékben függ a siker és a sportág jövője a közös munka összehangoltságától. A jelenlegi bázisiskolák közé sorolható a Szegő Gábor Általános Iskola, a Fiumei úti Általános Iskola és a Szandaszőlősi Általános Iskola, de vannak sportolóink a többi alapfokú intézményben is.

Középiskolás sportolóink is több, mint 9 gimnáziumban képviseltetik magukat és ezáltal közös szenvedélyünket, a röplabdát. Az általános és középiskolákban dolgozó testnevelők segítségére építve több korosztályban is versenyeztetjük tehetséges játékosainkat, erősítve ezzel elhivatottságukat, kitartásukat és a sportág életmódjukba való integrálódását.

Kapcsolatban állunk a Szolnoki Röplabda Klub és Sportiskola felnőtt szakosztályával, akiknek mi, azaz a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Fiú Röplabda Szakosztálya biztosítja a megfelelő utánpótlást, ezzel is folytonosságot teremtve a minőségi sportszakmai tudás magasabb szintre való eljutására.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

OGYB középszakasz 1. forduló

Budapest, 2019.11.23

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. Dág KSE
 4. Pénzügyőr SE „A”
 5. Malév SC

Jelenlegi állás:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Dág KSE
 3. Pénzügyőr SE „A”
 4. SZRSE (Szeged)
 5. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Csók Péter Levente (L), Csák Attila, Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Kovács József, Lévai Bálint, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – Dág 3:1

Egy nagyon kiélezett mérkőzésen sikerült nyernünk, aminek nagyon örülök! Amit külön kiemelnék, hogy nem a legjobb tudásunkat hoztuk, a kezdő „Libero” játékos hiányzott és hátrányból sikerült felállnunk, majd megnyerni a találkozót! Gyakorlatilag „mini döntőt” nyertünk a csoport elsőségért folytatott harcban a Dággal szemben, de a visszavágóra nagyon oda kell figyelnünk, mert az a Dág otthonában lesz, ahol mindig nehéz játszani a helyi atmoszférának köszönhetően!

Szolnok – Malév SC 3:0

Ezen a mérkőzésen végig a cserejátékosok kaptak lehetőséget, amit meg is háláltak. Hozták a kötelező 3:0-s eredményt!

U21 Junior Fiú Röplabda

Szolnok, 2019. november 23.
Mérkőző csapatok: Szolnoki Sportcentrum U21- Pénzügyőr Debrecen          

 Eredmények:  3 : 0  / -12;  -19; -12;  /           

Játékosok: Farkas Róbert, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Bódi Adorján, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Mészáros Márton, Molnár Dömötör, Boa Szabolcs, Oláh Dominik

Edző: Ilyés Gábor                    

Szombaton délután a Körcsarnokban fogadtuk a Pénzügyőr egy nálunk fiatalabb korosztályú csapatát, akik a debreceni pénzügyőr felnőtt csapata helyett játszottak, és meggyőző játékkal nyertünk sima három-nulla arányban.

Kicsit tartottam a találkozótól, mert a jelenlegi bajnokságban az egy klubban játszó játékos több csapatban is részt vehet egyugyanazon bajnokságban, és nem tudtam, hogy milyen erősségű gárdával jönnek a fővárosiak.

Végül is egy könnyű mérkőzést játszottunk, tudtunk mérkőzéshelyzetben is gyakorolni különböző állásrendeket, különböző variációkat, és nem utolsó sorban tudtam pihentetni azoknak a játékosoknak egy részét, akik előtt vasárnap egy igen megterhelő találkozó állt. Pozitívumként értékeltem, hogy egyre több olyan „cserejátékos” illeszkedik be úgy a csapatba, hogy bármilyen éles helyzetben számíthatok a játékára.  

OSB középszakasz 1. forduló, Budapest

2019.11.16

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum B
 2. Malév SC
 3. KISTEXT
 4. VRCK I. (Kazincbarcika)

Végeredmény:

 1. VRCK I.
 2. Szolnoki Sportcentrum B
 3. KISTEXT
 4. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Kovács József, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté

Edző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – VRCK I. 1:2

Számunkra minden megnyert pont, szett és mérkőzés „ajándék”, mivel egy korosztállyal fentebb versenyzünk. Sajnos a csapatunk kicsit megfogyatkozva utazott el a tornára, ami 2 kezdőjátékost is érintett. Ennek ellenére egy szettet még így is sikerült rabolnunk a fizikálisan messze jobb állományú Kazincbarcika csapata ellen. Bízom benne, ha legközelebb találkozunk velük teljes kerettel tudunk összecsapni és akár a győzelmet is sikerül megszerezni!!

Szolnok – KISTEXT 3:0

Nagyon jó adottságú fiatalok alkotják a budapesti alakulatot, de még kezdetleges a technikai tudás, ennek következtében gond nélkül hoztuk a 3:0-ás eredményt!

Szolnok – Malév SC 3:0

A csapatunk ellent mondást nem tűrően játszott, gyakorlatilag a nyitásainkkal teljesen ellehetetlenítettük a támadójátékát a budapesti csapatnak!

OGYB 3. forduló

Kecskemét, 2019.11.09

Részt vevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. DEAC (Debrecen)
 4. KESI A (Kecskemét)

Végeredmény:

 1. Szolnok
 2. KESI A
 3. Szeged
 4. DEAC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Kovács József, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – KESI A 2:1

Sikerült győzedelmeskednünk a Kecskemét ellen, ami ugyan „tét nélküli” mérkőzés volt mindkét együttes számára, azért lélektanilag bízom benne, hogy a jövőben segíteni fog a csapaton, ha újra találkozunk!

Szolnok – Szeged 2:1

Sajnos veszítettünk egy szettet, de a cserejátékosoktól úgy gondolom ez még egyenlőre belefér.

Szolnok – DEAC 2:1

Sajnos itt is elveszítettünk egy szettet, amit viszont nem lett volna szabad, de hosszú távon a cserejátékosoknak ez is a javukra fog szolgálni, hiszen most játszottak először 3 teljes szettet végig!

Összességében az alapszakaszt a 2. helyen zártuk, így tovább jutottunk a középszakaszba, ahol várjuk a csoportbeosztást!

U21 Junior Fiú Röplabda Bajnokság

Mérkőzés helye, ideje: Debrecen,  2019.11.10.
Mérkőző csapatok: DEAC  :  Szolnoki Sportcentrum U21
Eredmények: 0 : 3  / 21;  23; 15;  /

Játékosok: Farkas Róbert, Biró Bence, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Bódi Adorján, Szilágyi Zoárd, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Mészáros Márton, Molnár Dömötör, Boa Szabolcs, Oláh Dominik

Edző: Ilyés Gábor

Vasárnap késő délután Debrecenbe látogatott U21-es csapatunk, és meggyőző játékkal nyertünk három: nulla arányban.
Kicsit tartottam a találkozótól, mert a csapat nagy része a szombati ifi kupa keretében három mérkőzést is játszott, és több olyan játékosom volt, akinek ezen a héten ez már a nyolcadik – tizedik meccset jelentette, és a fáradtság jelei már erősen mutatkoztak.
Ennek ellenére egy pontos, és magabiztos jó játékkal kezdtünk, amivel a házigazdák minden győzelmi reményét szétoszlattuk s ez megadta a mérkőzés alaphangulatát.

Pozitívum volt még a találkozón, hogy több új taktikai felállást is kipróbálhattunk „mérkőzéshelyzetben”, és ezzel a fáradtabb játékosokat is tudtam pihentetni, úgy hogy ez nem ment az eredményesség rovására.

U19 Ifi Fiú Röplabda Országos Bajnokság  

Mérkőző csapatok: Szolnoki Sportcentrum U19  :  Kecskeméti RC
Szolnoki Sportcentrum U19  :  DEAC Debrecen
Szolnoki Sportcentrum U19  :  Vegyész Kazincbarcika

Eredmények:
0 : 3  / 16;  16;  22; /
3 : 0 / – 18; – 28; – 19; /
1 : 2 /  16; – 9;  23 /

Mérkőzés helye, ideje: Kecskemét, 2019. szeptember 22.

Játékosok: Molnár Dömötör, Bódi Adorján, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Kohajda Róbert, Tímár Mike, Szilágyi Zoárd, Csendes Csaba, Mészáros Márton
Edző: Ilyés Gábor

Az Országos Ifjúsági Bajnokság második tornáját Kecskeméten játszottuk szombaton egy egész napos csata keretében.

Az első találkozót megint a Kecskeméttel játszottuk, és csapatunkból hiányzott az egyik legjobb játékosunk, Boa Szabolcs, akinek nyelvvizsgája volt, valamint a röplabdázáshoz visszatért Oláh Dominik érthetetlen távolléte sem javította a helyzetünket, így a házigazdákkal szemben nem sok esélyünk maradt. Ennek ellenére küzdöttünk a mérkőzésen, de játékunk elég hektikus volt, csináltunk szép dolgokat, és vétettünk ki nem kényszerített hibákat, ami annak is köszönhető, hogy két olyan játékos játszott végig a tornán, akik eddig csak részfeladatokat kaptak a csapat munkájában, így kikaptunk egy időközönként szoros mérkőzésen.

A második ellenfelünk, a DEAC gyengébb játékerőt képviselt, mint a mienk, ellenük szép akciókat hajtottunk végre, próbálgattuk a csapatjátékunkat építeni, és ha a második szettben nehezebben is, de nyertünk 3:0 arányban.

A harmadik mérkőzést az előző tornához képest igencsak megerősödött Kazincbarcikával szemben vívtuk, és mivel a csapatunkból hiányzott két nyitásfogadó szélső ütő, így többször nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk két nagyon jó nyitó játékosának a szerváival. Ezzel együtt nagyot küzdöttünk, a centerjátékunkkal, a sáncmunkánkkal és a liberójátékosunk munkájával lépést tartottunk ellenfelünkkel, de sajnos a döntő játszmában 23:21-es vezetésünknél megint a legjobb szerváló került ellenfelünknél a nyitóhelyre, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Csapatunk az előző, és ennek a tornának az összesítésével a második helyen végzett, amivel a következő csoportbeosztásnál kedvező helyet érhetünk el.

OMB 2. forduló

 1. 11. 02. Szolnok

Sportolók:

Szolnok 1. sor: Lévai Bálint, Pap Kristóf, Rőczey Zoltán, Magyar Gergő, Szántó Krisztián

Szolnok 2. sor: Trencsényi Tamás, Szabó Zoltán, Pócz Máté, Bálint Balázs, Reiner Erik,

Edző: Grenczer Georgina

Az OMB 2. fordulóján 6 csapat versengett egymással 2 csoportban. A csoportmérkőzések folyamán 2 mérkőzést játszottunk.

A csoportokat a következő csapatok alkották:

„A”: Kunhegyes ESE, DSE Röplabda Akadémia, Szolnoki Sportcentrum

„B”: KESI „B”, Szegedi RSE, Fésüs Röplabda Akadémia

A csapat 1. sorát tartalékosan kellett összeállítani, mivel 2 kezdő játékos lázas beteg lett.

A csoportmérkőzéseken csapatunk 2 szettet veszítve az 1. helyen zárt.

Az 1. sor a Kunhegyes ellen enervált, figyelmetlenségi hibákkal teli játékkal nyert, a 2. sor sok rontott nyitással, hibával veszített. A 3. szettben biztos, pontos játékkal, jó mezőnymunkával hoztuk a meccset, nyertünk. A 2. DSE elleni mérkőzésre már jól bemelegedett a csapat, és a feladónk is megérkezett és jó, ötletes játékkal nyertünk.

A keresztjátékban 2:1 arányban győzött csapatunk a Szeged ellen, jó nyitásokkal, pontos és ötletes játékkal, így döntőbe jutottunk.

A Szolnok csapata a Fésüs Röplabda Akadémia csapatával játszotta a döntőt. Jó nyitásokkal, pontos nyitásfogadással, erőteljes támadásokkal, cseles labdákkal győztek 2:1-re, így ők lettek a torna győztesei.

Különdíjat kapott Rőczey Zoltán pontos, jó feladásaiért, ötletes, pontos játékáért.

Konklúzió: A védekezési struktúra javítása, a sánc alkalmazása, a figyelemkoncentráció javítása, a támadások pontosításának begyakorlása. Összességében nagyon szépen játszott a csapat, ellenfeleink nem gyakoroltak nagyobb ellenállást. Szükséges a továbbiakban is magasabb színvonalú edzőmérkőzések, meghívásos felkészülési tornák abszolválása.

U21 Junior Fiú Röplabda

Mérkőző csapatok: Szolnoki Sportcentrum U21 :  GLP Nyíregyháza
Eredmények:  0 : 3  / 26;  23; 12;  /
Mérk. helye, ideje: Kecskemét,  2019.10.26.
Korosztály: U 21 junior

Játékosok: Farkas Róbert, Biró Bence, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Bódi Adorján, Szilágyi Zoárd, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Mészáros Márton, Molnár Dömötör

 

Edző: Ilyés Gábor

Szombat délelőtt azt a Nyíregyházát fogadtuk a Tiszaligeti Sportcsarnokban, akiket a saját otthonukban már egyszer legyőztünk a bajnokság elején. Az akkori csapat csak annyit változott, hogy a sérüléssel bajlódó Boa Szabolcs helyén a csapatkapitány, Farkas Róbert játszott, így méltán gondoltam, hogy ezt a mérkőzést is megnyerhetjük.

Sajnos nem így történt, s erre nem lehet kifogás az sem, hogy a csapatot meghatározó játékosok tegnap éjfélkor értek haza Kaposvárról, mert szerintem egy egészséges sportoló, ha tud nyolc órát aludni, akkor nem lehet a fáradtság az ok, az ilyen „teljesítményre”.

Úgy gondolom, hogy a csapatból több játékos is nem megfelelően készült erre a mérkőzésre, sem mentálisan, sem emocionálisan, és fizikailag sem.

Az első két szettben többször is esélyünk volt a játszma győzelemre, de a figyelmetlen és fegyelmezetlen játékunkkal minden lehetőségünket elpuskáztunk, a harmadik játszmában pedig semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk, amiért szégyellheti magát a csapat, és én is szégyellem magam.

Úgy gondolom, hogy nem nyerhetünk úgy mérkőzést, ha csak a „liberó játékosunk” akar győzni, és csak az Ő játéka üti meg az elvárható szintet.

Szolnok, 2019. november 02.