Szakosztályunkról, sportágunkról

Néhány évvel ezelőtt utánpótlás szinten újraéledt a szolnoki női röplabda, amely egyébként hagyományait tekintve, más sportágakhoz hasonlóan szép múltra tekint vissza. Újjáalakulása óta egyre népszerűbb városunkban, köszönhetően a többszöri sportági toborzásnak és a szenvedéllyel dolgozó edzőkollégák munkájának.

Jelenleg is 3 bázisiskolánk létezik, ahol szakemberek segítségével sajátíthatják el a sportág alapjait a diákok. Emellett 3 gimnáziumi iskolával is kapcsolatban állunk.

Közös munkánk eredményeképpen szakosztályunk szépen fejlődik, mind a feltételek, mind a létszám tekintetében, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Napjainkban több, mint 80 főből álló gyermeklétszámmal dolgozunk együtt, ám ez a szám lassú ütemben ugyan, de fokozatosan nő. Szakmai kiválasztó programunk segítségével a korosztályi létrán alulról indulva építkezünk és dolgozunk a minél jobb eredményekért.

Fejlődésük érdekében rendszeres fizikai teszteket, felméréseket végzünk, amit értékelünk és a későbbiekben ezen eredményekből kiindulva képezzük tovább sportolóinkat. 2018 szeptemberétől immáron 7 edzőkolléga foglalkozik a röplabda oktatásával, ami szintén nagy öröm számunkra. A megkezdett építkezést lehetőségeinkhez mérten igyekszünk tovább folytatni és még magasabb szintre eljutni.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

OMB I. osztály

2019. december 8.

Tegnap újpesten szerepeltünk az OMB I. osztályában. Nem indult jól a torna, mert egy játékosunk sérülten érkezett, így nem játszhatott. A folytatás sem volt túl jó, mert az UTE ellen egy végletekig kiélezett meccsen 36-34re kikaptunk, ráadásul még egy játékosunk is lesérült, így 8-an maradtunk, tehát semmilyen változtatási lehetőség nem maradt a hátralévő meccsekre. Az MTK elleni vereség után azonban mind a Miskolcot, mind a Kaposvárt megvertük, utóbbit ismét nagyon szoros küzdelemben. A végeredmény: Bronzérem

Edző: Andre Elbakour

U17 II. osztály alapszakasz 2. forduló

Hely: Miskolc, Földes F. Gimnázium tornaterme
Idő: 2019. 11. 16.

Szolnoki Sportcentrum-DVTK   3:0 (16,23,21 )

 Az előző tornán szoros mérkőzést játszottunk a Miskolc csapatával, ahol vesztettünk 3:2 arányban.
Most viszont sikerült nagyon határozott, fegyelmezett játékkal 3:0-ra győzni. Barna Nikolett jó nyitássorozata és Szilágyi Henriett jó feladásai nagyban hozzájárult ehhez az eredményhez.

 Szolnoki Sportcentrum-Fésűs Akadémia, Székesfehérvár   3:0  (5,22,17 )

Az első játszmában folytatták a lányok a jó játékot és csak 5 pontot adtak az ellenfélnek. A második és harmadik szettben egy kicsit könnyelműsködve játszottak, de a végén sikerült hozni ezeket a játszmákat is.

 

OMB I. 2. fordulót – 2019. november 17.

Vasárnap rendezték meg az OMB I. osztályában a 2. fordulót, mi Jászberényben szerepeltünk.
A 6 csapatos tornán minden mérkőzésünket megnyerve aranyérmet szereztünk.
A játékunk eleinte nagyon meggyőző volt, aztán a tét növekedésével egyre hullámzóbbá vált, többször is a sírból hoztuk vissza a meccseket.
Ez egyrészt intő jel, hogy a játékosaink még nehezen kezelik a kiélezett szituációkat, másrészt viszont örömteli, hogy ki tudnak lépni a gödörből.

Edző: Elbakour Bernard André

Markovics Kupa

November 9-ei hétvégén rendezték meg Szegeden a röplabda egyik legnagyobb utánpótlás versenyét, a Markovics Kupát. Több csapattal vágtunk neki a tornának. U13-ban 4, U15-ben 1 csapattal indultunk.

Összegzés U13:

  • Az “A” csapatunkban csak tapasztalt játékosok szerepeltek, a minimális cél a 10 közé jutás volt. A csoportgyőzelem utáni játékban a BRSE 2:0-ra vert meg minket, ami talán máshogy is alakulhatott volna, az MTK ellen 1:1-re maradtunk alul (a Markovics szabályai értelmében), így a 9. helyért játszhattunk, amit meg is nyertünk. Ezzel a minimális célt teljesítettük, de a csapatot éremesélyesnek tartottam.
  • “B” csapatunkba 1 olyan játékost raktam, aki véleményem szerint a jövőben nagy erőssége lesz a társaságnak, 2009-es születésű, és nagyon tehetségesnek tűnik. Ebben a sorban két szeptemberi újoncunk is volt. A csoportban csak egy meccset vesztettek, a keresztjátékokat megnyerték, a helyosztókon két minimális 2:1-es vereséget szenvedtek az UTE és a BVSC ellen. Rendkívül nagy reményű ez a társaság, bár az elért 20. hely ennek látszólag ellentmond, de maximálisan elégedett voltam velük.
  • A “C” csapatba kezdők kerültek, két Kodályossal kiegészülve, akik közül az egyiket végig játszattam. Ő is tehetséges, 2009-es születésű játékos, aki hosszú távon lehet az erősségünk. Örömteli, hogy ők is tudtak meccseket nyerni, és rengeteg tapasztalatot szereztek a hétvégén. 44. hely
  • SPC Kodály néven csupa kezdő, Kodályos lány szerepelt, a meccseken rengeteget fejlődtek, a játék minden elemében előreléptek. Stabilan nyitnak, és a 3 érintést is szépen kezdik kijátszani. Nyilván az ő esetükben még nagyon sok tapasztalatra van szükség, de itt is van 2-3 lány, aki már tavaszra erősségünk lehet. 36. hely

Összegzés, U15:

  • Itt kényszerűségből kellett nagyon fiatalítani, mert 3 tapasztalt játékos sem vállalta, hogy eljön a hétvégén. Ezért tudatosan dobtam a mély vízbe azokat, akiket szeretném, hogy csatlakozzanak hozzánk. Egy meccsen nyertünk, de több lehetőség is lehetett volna, de a cserékkel sajnos erre nem volt több alkalom. Rövid távú céljaink helyett, itt teljes mértékben a jövőre koncentráltam. Ezt a csapat tagjaival már az edzéseken megbeszéltem, véleményem szerint nagyon jól fogadták, és megértették a döntésemet. Fontos, hogy a pályán kívül összhangba kerültek az újoncok a régiekkel. 17. hely

Összességében tehát sajnos azt kell mondanom, eredményben az elvárt alatt teljesítettünk, de remélem, hogy a döntéseimet a jövő igazolja majd.

Edző: Elbakour Bernard André

Október 26-án Kiskunfélegyházám lejátszotta első regionális serdülő leány bajnoki mérkőzéseit a Szolnoki SC / B csapata. Egy győzelemnel és egy vereséggel maradtak a Dél-Keleti régió “A” csoportjában.

Eredmények:
Szolnoki SC/B – Félegyházi TSI 76-49 (19-9; 26-15; 15-18; 16-7)

Szolnok: Munkácsi K. 11; Dékány E. 2; Ozsvárt L. 17; Szabó M. 8; Alföldi V. 5; Elek Zs. 2; Angyal L. 6; Varga V. -; Zsidai L. 4; Nagy D. 6; Veres V. -; Kerekes I. 16;

Schönborn Tamás: “Már a mérkőzés elején időt kellett kérnem, mert bátortalanul kezdtünk. Időkérés után minden úgy történt ahogy mi akartuk így egy félidő alatt eldöntöttük a mérkőzést. A második félidőben próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani és játékosaim éltek vele.”

Szolnoki SC/B – Kecskeméti KA/B 46-64 (13-17; 8-22; 12-9; 13-16)
Szolnok: Munkácsi K. 2; Dékány E. 3; Ozsvárt L. 8; Szabó M. 9; Alföldi V. 5; Elek Zs. -; Angyal L. 5; Vitóris D. -; Zsidai L. -; Nagy D. 2; Veres V. -; Kerekes I. 12;

Schönborn Tamás: “Első félidőben önbizalom hiányosan és dekoncentráltan játszottunk amit ellenfelünk kihasznált. Második félidőben sikerült változtatnunk és ha nem kell 8 percet várnunk az első mezőny kosarunkra akkor szorosabb végjáték is kialakulhatott volna. 29-szer állhattunk a büntető vonalra ami pozitívum, de amíg bátortalanul játszunk, sok eladott labdánk lesz és nem találunk be mezőnyből addig nehéz lesz ilyen erősségű ellenfeleket legyőzni. Célunk, hogy legközelebb egy szorosabb és izgalmasabb mérkőzést játszunk a Kecskemét ellen.”

Leányfalu, 2019. október 6.  OMB felkészülési torna U13

Október 6-án Leányfalun vettünk részt a hat csapatos Dunakanyar kupán, ahol a szabályok értelmében a két sorunk külön csapattal indult. Az első sorunk aranyérmes, a második sorunk negyedik lett. Különösen örömteli, hogy a második sorunk sok kezdovel is nagyon jól játszott!

Edző: Elbakour Bernard André

U15 lány röplabda torna, Leányfalu

Résztvevő csapatok: Dunakeszi, Dunakanyar, Szombathely, Szolnok.
Eredmények: Szombathely-Szolnok 2:1
Szolnok-Dunakeszi 2:1
Dunakanyar-Szolnok 2:1
Ez volt az első forduló még a lányoknak az U15 korosztályban. A liberónk nélkül kellett elutaznunk, ami a nyitásfogadásban érződött is. Így a támadásaink sem voltak túl jók. Jelenlegi formánknak megfelelő eredmény született.
Legközelebb U17-es fordulónk lesz Szolnokon a Szentgyörgyi Ált. Iskola tornatermében október 20-án 10.00 órától.
Edző: Kiss Éva