ATLÉTIKA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Ecseki Tibor

Ecseki Tibor

Szakosztályvezető

30/574-3441

Bencsik Pál / edző (utánpótlás)
Ecseki Dániel / edző (sprint, gátfutás)
Fábián Miklósné / edző (utánpótlás)
Gál Mihály / edző (utánpótlás, dobások)
Keszthelyi Ferenc / edző (utánpótlás)
Orbánné Varga Éva / edző (utánpótlás)
Telepovszki Olga / edző (utánpótlás)
Varga Ádám / edző (utánpótlás, távol-hármas ugrás)

Szakosztályunkról, sportágunkról

A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola megalakulásától, tehát 1993-tól működik atlétika szakosztály.

A „sportok királynője” a sportmozgás alapja. Az atlétika nagy hagyományokkal rendelkezik városunkban, hiszen világversenyek dobogósai, döntősei, részvevői a sportolóink, és számtalan országos csúcstartó, válogatott, korosztályos és felnőtt országos bajnok nevelkedik, nevelkedett Szolnokon.

A legeredményesebb neveltünk Kővágó Zoltán, az athéni olimpia ezüstérmes diszkoszvetője.

A szűrést, toborzást Szolnokon és a környező településeken a szakosztály edzői végzik. A fiatalok a sokoldalú és speciális képzés, képességfejlesztés után kerülnek a képességeik alapján a megfelelő szakági edzőhöz.

Szakosztályunk létszáma éves átlagban 130-140 fő, ez tekinthető jelenleg a szolnoki atlétika elsődleges utánpótlásának, jövőjének.

A közös munkában 6 edzőkolléga vesz részt, akik elhivatottságukkal és szaktudásukkal jelentős mértékben hozzájárulnak a versenyzők eredményes fejlődéséhez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az atlétika edzéseinknek helyet adó központ, a Véső úti Sporttelep jelentős átalakuláson, fejlesztésen esik át, így szolgálva a fiatalok sportszakmai előrelépését.

Ez egy olyan sportág, amiben megtalálod a kedvedre való és a képességeidnek megfelelő versenyszámot.  Csatlakozz hozzánk, ha még nem találtad meg a számodra megfelelő mozgásformát, nálunk biztosan találsz olyat, ami kedvedre való.

– Gyors vagy? – Kitartó vagy? – Magasra-messzire ugrasz? – Nagyot dobsz? – Mindenben jó vagy?

Gyere, éppen rád van szükségünk!

Az atlétika a természetes mozgásformákat, a járást, a futást, az ugrást és a dobást foglalja magában. E mozgások rendszeres gyakorlása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, tökéletesíti az ember alapvető mozgáskészségét, fejleszti fizikai képességeit, és elősegíti az értelmi, erkölcsi és akarati tulajdonságok helyes kialakítását, alapja az iskolai testnevelésnek.

Az atlétika elterjedtsége és színvonala meghatározhatja egy ország test- és sportkultúráját, és joggal tekinthető úgynevezett alapsportágnak.

Kiemelkedő eredményeket atlétikában csak sokoldalú alapképzettség folyamatában, mind magasabb szintű és tartalmú gyakorlással lehet elérni. Az eredményeket általánosan elismert és egységesen szabályozott mérőeszközök alkalmazásával a világon mindenütt szigorú ellenőrzés mellett regisztrálják, majd nyilvánosságra hozzák.

Néhány rövid tájékoztató adat az atlétikáról: versenyszámai öt nagyobb csoportba sorolhatóak. Futás, ugrás, dobás, gyaloglás és összetett versenyek. Világszerte pontosan és azonos feltételekkel megállapított szabályok biztosítják az atléta versenyen elért eredményeinek hitelességét.

A közel százötven év alatt kialakult atlétikai versenyrendszereken belül ma már több mint negyvenféle versenylehetőség áll rendelkezésre. Természetesen az atléták nemük, koruk és felkészültségük szerint választhatnak a versenyzés valamennyi lehetősége közül. Az atlétikai versenyek általában látványosak, a kidolgozott mozgásformák esztétikusak, a különböző korú versenyzők egymás elleni küzdelmei és az elért eredmények hitelesek, a győzelem a versenyzés tiszta örömét jelenti.

SZERETNÉD MAGAD KIPRÓBÁLNI?
GYERE, LÉGY A CSAPATUNK TAGJA!

Friss versenyeredmények

Fedettpályás U16 Atlétikai Magyar Bajnokság

Budapest, 2021. február 6-7.

Hétvégén Serdülő fiataljainké volt a főszerep!
Fedettpályás Serdülő Atlétikai Magyar Bajnokságon mérettették meg magukat az ország legjobbjaival és remekül szerepeltek!
Fülöp Richárd több versenyszámban is bizonyított, két aranyérmet is elhozott a tornáról.
🥇Magasugrásban 182 centiméterrel nyert, ötösugrásban pedig 19.24 méterrel került az első helyre.
🥉Távolugrásban a 3. helyet hozta el 6.09 méteres eredménnyel.
Ki kell emelni , hogy mind három versenyszámban egyéni csúcsot ért el, értékes eredményekkel gazdagította a Szolnokiak csapatát.
Felkészítő edző: Varga Ádám
🥈Lányoknál Ecseri Angéla a dobogó második fokát szerezte meg 41.85-el 300 éteren, ami egyben hatalmas egyéni csúcs!
Felkészítő edző: Keszthelyi Ferenc
🥇Az ifjúságiaknál Kocsis Anna Luca folytatta és javította tovább egyéni csúcsát 60 méteres gátfutásban, ami ugyancsak aranyat ért 8.71-es időeredménnyel. Edzőtársa Sipos Vivien Beatrix 9.20-as időeredménnyel ugyancsak egyéni csúccsal 5. helyet szerezte meg!
Felkészítő edző: Varga Ádám
Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

MTK Nyíit Fedettpályás Ugróverseny – 2021. január 23.

Örömmel jelentjük, hogy az új Szolnoki Atlétikai Központban most már minden lehetőség adott, hogy a lehető legjobb feltételek között készüljenek atlétáink a versenyekre. Ennek köszönhetően meg is született az első bravúros siker az MTK ugrógáláján. Magasugrónk, Keszthelyi Luca 181 cm fantasztikus egyéni csúccsal kezdte a fedett pályás idényt👍🤗 Hatalmas gratuláció Lucának és felkészítőinek, Keszthelyi Ferencnek és Ecseki Tibornak.