ATLÉTIKA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Ecseki Tibor

Ecseki Tibor

Szakosztályvezető

30/574-3441

Bencsik Pál / edző (utánpótlás)
Ecseki Dániel / edző (sprint, gátfutás)
Fábián Miklósné / edző (utánpótlás)
Gál Mihály / edző (utánpótlás, dobások)
Keszthelyi Ferenc / edző (utánpótlás)
Orbánné Varga Éva / edző (utánpótlás)
Telepovszki Olga / edző (utánpótlás)
Varga Ádám / edző (utánpótlás, távol-hármas ugrás)

Szakosztályunkról, sportágunkról

A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola megalakulásától, tehát 1993-tól működik atlétika szakosztály.

A „sportok királynője” a sportmozgás alapja. Az atlétika nagy hagyományokkal rendelkezik városunkban, hiszen világversenyek dobogósai, döntősei, részvevői a sportolóink, és számtalan országos csúcstartó, válogatott, korosztályos és felnőtt országos bajnok nevelkedik, nevelkedett Szolnokon.

A legeredményesebb neveltünk Kővágó Zoltán, az athéni olimpia ezüstérmes diszkoszvetője.

A szűrést, toborzást Szolnokon és a környező településeken a szakosztály edzői végzik. A fiatalok a sokoldalú és speciális képzés, képességfejlesztés után kerülnek a képességeik alapján a megfelelő szakági edzőhöz.

Szakosztályunk létszáma éves átlagban 130-140 fő, ez tekinthető jelenleg a szolnoki atlétika elsődleges utánpótlásának, jövőjének.

A közös munkában 6 edzőkolléga vesz részt, akik elhivatottságukkal és szaktudásukkal jelentős mértékben hozzájárulnak a versenyzők eredményes fejlődéséhez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az atlétika edzéseinknek helyet adó központ, a Véső úti Sporttelep jelentős átalakuláson, fejlesztésen esik át, így szolgálva a fiatalok sportszakmai előrelépését.

Ez egy olyan sportág, amiben megtalálod a kedvedre való és a képességeidnek megfelelő versenyszámot.  Csatlakozz hozzánk, ha még nem találtad meg a számodra megfelelő mozgásformát, nálunk biztosan találsz olyat, ami kedvedre való.

– Gyors vagy? – Kitartó vagy? – Magasra-messzire ugrasz? – Nagyot dobsz? – Mindenben jó vagy?

Gyere, éppen rád van szükségünk!

Az atlétika a természetes mozgásformákat, a járást, a futást, az ugrást és a dobást foglalja magában. E mozgások rendszeres gyakorlása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, tökéletesíti az ember alapvető mozgáskészségét, fejleszti fizikai képességeit, és elősegíti az értelmi, erkölcsi és akarati tulajdonságok helyes kialakítását, alapja az iskolai testnevelésnek.

Az atlétika elterjedtsége és színvonala meghatározhatja egy ország test- és sportkultúráját, és joggal tekinthető úgynevezett alapsportágnak.

Kiemelkedő eredményeket atlétikában csak sokoldalú alapképzettség folyamatában, mind magasabb szintű és tartalmú gyakorlással lehet elérni. Az eredményeket általánosan elismert és egységesen szabályozott mérőeszközök alkalmazásával a világon mindenütt szigorú ellenőrzés mellett regisztrálják, majd nyilvánosságra hozzák.

Néhány rövid tájékoztató adat az atlétikáról: versenyszámai öt nagyobb csoportba sorolhatóak. Futás, ugrás, dobás, gyaloglás és összetett versenyek. Világszerte pontosan és azonos feltételekkel megállapított szabályok biztosítják az atléta versenyen elért eredményeinek hitelességét.

A közel százötven év alatt kialakult atlétikai versenyrendszereken belül ma már több mint negyvenféle versenylehetőség áll rendelkezésre. Természetesen az atléták nemük, koruk és felkészültségük szerint választhatnak a versenyzés valamennyi lehetősége közül. Az atlétikai versenyek általában látványosak, a kidolgozott mozgásformák esztétikusak, a különböző korú versenyzők egymás elleni küzdelmei és az elért eredmények hitelesek, a győzelem a versenyzés tiszta örömét jelenti.

SZERETNÉD MAGAD KIPRÓBÁLNI?
GYERE, LÉGY A CSAPATUNK TAGJA!

Friss versenyeredmények

Magyarország Ifjúsági Bajnokság

Debrecen, augusztus 22-23.

Utánpótlás atlétáink Debrecenben szuper körülmények között nagyszerűen szervezett versenyen mérettették meg magukat.

Ismét volt okunk az örömre, hisz fiataljaink annak ellenére is ragyogóan helyt álltak, hogy ebben a korosztályban a mi versenyzőink zöme a fiatalabb korosztályba tartozik.

Az élen kell említeni Keszthelyi Luca teljesítményét, aki 2 aranyat zsebelt be. Először a magasugrásban (171 cm) teljesítve lett bajnok, majd egy óra múlva felszabadult versenyzéssel hatalmas egyéni csúccsal (11.84 ) hármas ugrásban sem talált legyőzőre. Nagyon készült a vasárnapi távolugrásra a „mester hármas” reményében, de sajnos az első két szuperül kivitelezett érvénytelen ugrása után idegileg és fizikálisan is elfáradva 5.25 cm-el az ötödik helyen végzett. A kiélezett mezőnyben 5.26 cm-el már a dobogó 3. fokára állhatott volna.

A másik kiemelkedő versenyzőnk Kocsis Anna Luca, aki (fiatalabbként) a 100 méteren (12.54 ) szerzett 3. helye után a vasárnapi 200 m-en is (26.25) bezsebelt újabb bronz érmét. Tagja volt a remek váltásokkal az 5. helyen befutó 4×100-as női váltónknak is. Dzsubák Fanni – Juhász Anna és Kovács Léna társaságában.

Női gerelyhajításban a nem teljesen egészséges Gál Zita (35.91) 6. helye és Szécsi Kitti 10. hely (egyéni csúcs 31.43) teljesítménye is dicséretes.

IFJÚSÁGI

Leány Magasugrás:

 1. Keszthelyi Luca Szolnoki SC-SI   2004                      1,71

Leány Hármasugrás:

 1. Keszthelyi Luca Szolnoki SC-SI   2004                      11,84

Leány Távolugrás:

 1. Keszthelyi Luca Szolnoki SC-SI   2004                      5.25
 2. Kovács Léna Szolnoki SC-SI   2004                      4.46
 3. Juhász Anna Szolnoki SC-SI   2004                      4.34

Leány 100m:

 1. Kocsis Anna Luca Szolnoki SC-SI   2004                      13.59

Leány 200 m:

 1. Kocsis Anna Luca Szolnoki SC-SI   2004                      26.25

Kovács Léna                       Szolnoki SC-SI   2004                      28.25 ecs!

Leány 4x100m:

 1. Dzsubák Fanni-Kocsis Anna Luca Szolnoki SC-SI    51,79

Juhász Anna- Kovács Léna

Fiú Távolugrás:

 1. Pozsonyi Norbert                 Szolnoki SC-SI                   5,94

Leány Gerelyhajítás:

 1. Gál Zita Szolnoki SC-SI   2004                                      35.91
 2. Szécsi Kitti Szolnoki SC-SI   2004                                      31.43 ecs!

Felkészítő edzők: Keszthelyi Ferenc, Gál Mihály, Varga Ádám, Ecseki Dániel, Ecseki Tibor

Hajrá Szolnok! Hajrá Atlétika!

125. Atlétikai Magyar Bajnokság

Budapest, 2020. augusztus 8-9.

Keszthelyi Luca (2004) magasugrónk egyéni csúcsától 2 centiméterre elmaradva lett a „nagyok” között 172 cm-t teljesítve 7. helyezett. Következő magasságán (175) szintén elkelt volna Fortuna segítsége, no meg ugrás gyakorlásra alkalmas magasugró pálya, – hiszen ennek teljesítése már érmet ért volna!
Felkészítő edzők: Keszthelyi Ferenc és Ecseki Tibor 

Hajrá Szolnok! Hajrá Atlétika!