Megújult, kibővült a Véső úti Sportcsarnok

2019. szeptember 24-én ünnepélyes keretek között átadták a Véső úti Sportcsarnokot, amely 2010 májusától a szolnoki olimpiai bajnok párbajtővívó, B. Nagy Pál nevét viseli. Az újjáépített, kibővített kosárlabda- és vívócsarnok felavatását a névadó is megtisztelte jelenlétével.

Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta: az előző években jelentős fejlődést ért el a város a fiatalok sportja, az utánpótlás-nevelés területén. A szakmai programokon túl a sportlétesítmény infrastruktúra fejlesztésében is komoly előrelepések történtek, melyek mind a tehetséggondozást, a fiatalok sportját, az egészséges életmódot segítik.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója számokban is bemutatta a sportcsarnok korszerűsítését: a megújult létesítmény 1877 négyzetméteres, átalakítására 368 millió forintot költöttek, 132 millió forintot a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) biztosított, csaknem 45%-os részt, azaz 165 millió forintot a Sportcentrum gyűjtötte össze társasági nyereségadó felajánlásokból. A szolnoki önkormányzat 71 millió forinttal támogatta a beruházást. Ezeken felül az MVSZ 30 millió forintot biztosított, melyet eszközbeszerzése fordítottak.

Szép és modern környezetben, immáron egy kétszintes modern sportcsarnokban edzhetnek a gyerekek a jövőben. A vívók a hitelesített kosárlabda pálya mellett és az emeleten is helyet kaptak, ahol 8 további vívópástot alakítottak ki. A két szakosztály sportolói élvezetes bemutatót tartottak a jelenlévőknek.

Gépészetileg és energetikailag megújították a csarnokot, megszépültek a vizesblokkok, de újak is épültek. Új öltözőket és irodákat alakítottak ki, van tárgyaló, több raktár, mindkét sportág számára sportszertár és konditerem is.

A Véső úti telepen további beruházások vannak folyamatban, a Szolnoki Atlétikai Centrum rekonstrukciós munkálatai keretében új fedett lelátót, szertárakat, öltözőket, 8 sávos verseny atlétikai futópályát, fedett futófolyosót alakítanak ki.  A strandfürdő is megújul, átadása még idén várható.

Szalay Ferenc és Rózsa József beszédükben méltatták B. Nagy Pált, megköszönték a fejlesztésben részt vevők munkáját és támogatását. Emlékplakett és elismerő oklevelet adtak át az érintetteknek, köztük a Sportcentrum 3 munkatársának, Tóth Erika gazdasági vezetőnek, Gyurcsó Józsefné műszaki igazgatóhelyettesnek és Ábel István Véső Úti Sportközpont vezetőnek. Továbbá megköszönték Ribár Zsuzsanna szervezési csoportvezető munkáját.