EVEZÉS – VILÁGBAJNOKI BRONZÉREM

Tíz éve nem látott magyar siker a Sarasotában zajló U23-as vb-n

A szolnoki Furkó Kálmán és a győri Szabó Bence alkotta könnyűsúlyú kettes óriási, rég nem látott magyar sikert ért el a Floridában zajló korosztályos evezős-világbajnokságon, bronzérmet szereztek a fináléban.

A Sarasotában (USA) rendezett U23-as Világbajnokság szombati döntőjében a páros a táv legnagyobb részében a negyedik helyen haladt, az ausztrál hajótól egy másodperccel lemaradva. Kálmán és Bence egy rendkívül jól kivitelezett hajrával folyamatosan jött fel az éremszerző pozíciók felé az utolsó 300 méteren, végül az ausztrálokat megelőzve, csupán 9 századmásodperccel maradtak el az ezüstéremtől. Így a mieink az olasz és német egységek mögött harmadikként értek célba, ezzel egy szenzációs világbajnoki bronzérmet nyerve!

Történelmi eredmény ez, hiszen Magyarország 10 éve, a 2009-es Simon-Juhász ezüstérem óta nem nyert U23 világbajnokságon érmet.

Külön öröm számunkra, hogy a versenyzőket a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola Evezős Szakosztályának vezetőedzője, Molnár Dezső készítette fel a világbajnokságra.

Szívből gratulálunk az egységnek és edzőjüknek!

Fotó: Czucz Bálint