Új edzők érkeztek a Röplabda Szakosztályba

Négy új edző erősíti mostantól a Sportcentrum Röplabda Szakosztályát, a bemutatkozó mini interjúkat lent olvashatják.

Telepovszki Olga

Milyen sporttal töltött tevékenységek alkotják eddigi pályafutásod?
Alapvetően tollaslabdázónak vallom magam, emellett a futás szerelmese vagyok. Egyetemista koromban úszóedzőként tevékenykedtem, testnevelőként foglalkoztam gyermekek tollaslabda versenyekre, röplabda diákolimpiára való felkészítésével.

Miért döntöttél a Szolnoki Sportcentrum mellett?
Négy évvel ezelőtt a sportiskola atlétika szakosztályának vezetője keresett meg, edzőre volt szüksége a fiatalabb korosztály mellé. Így kezdtem el a Szolnoki Sportcentrumnál dolgozni, majd röplabdás lányom révén egyre közelebb kerültem a röplabda szakosztály munkájához. Ide edzőnek már saját elhatározásomból nagy álmokat dédelgetve jelentkeztem.

Milyen korosztályban fogsz dolgozni és milyen céljaid vannak?
Miután röplabda játékos múltam nincsen, így az egészen fiatal U11-es korosztállyal szeretnék foglalkozni, illetve az U13-as korcsoport munkájába belelátni, ott segédedzőként tevékenykedni.
Célom természetesen a sportág megszerettetése, illetve az alapvető technikai elemek oktatása egy sokoldalúan fejlesztő, játékosság centrikus képzés keretében. Szeretnék tanítványaimmal bekapcsolódni a korosztályuknak megfelelő versenyrendszerbe, ahol egyelőre szintén a játék megszerettetése a fő cél, természetesen a fejlődési lehetőségek kihasználása mellett.

Bartal Gergely

Milyen sporttal töltött tevékenységek alkotják eddigi pályafutásod?
Nyíregyházán ismerkedtem meg a röplabdával 1996-ban, nevelőedzőm Bugyi József volt, akinek nagyon sokat köszönhetek. Nagyon tetszett maga a játék, hamar fanatikus lettem, még lent a porolónál is játszottunk reggeltől estig, néha úgy szóltak le a szülők, hogy már haza kéne menni. Nagyon sokat edzettem, amely által a játékos pályafutásom egész az NB 1-ig repített. Több mint 20 évet játékosként tevékenykedtem Nyíregyházán (NB2 NB1), majd Budapesten a Kandó SC-ben (Budapest Bajnokság II., majd I. osztálya) és a későbbiekben pedig a Pénzügyőr SE (NB2, NB1) Csapatában. Büszke vagyok rá, hogy kétszeres NB2-es Bajnok lehettem, illetve lehetőséget kaptam az első osztályban játszani. Sajnos engem is utolért az idő vas foga, a makacs sérülések, így utolsó éveimben, letettem az edzői vizsgát, amelyben nagy szerepe volt Mondi József Bácsinak (ő vett rá, hogy edző legyek), akkoriban ő volt a Szakosztályvezető a Budapesti csapatnál, amely révén már 6.-ik éve edzősködöm. Megmondom őszintén, az elején furcsa volt a pálya szélén állni, nevelni, irányítani a gyerekeket, hogy minél ügyesebbek legyenek, de idővel a pálya szélén is kialakult egyfajta fanatizmus. Nagy sikernek tartom, hogy kétszer is bejuthattunk az ország legjobb 6 együttese közé, ahol elsőként 6.-ok, majd 5.-ek lettünk. Az utolsó szezonban sajnos nem jött össze a 6-os döntő. Nagy lehetőséget kaptam az élettől, amikor Bodonyi Ákos, a Magyar Röplabda Válogatott Utánpótlás Szövetségi Kapitánya megkeresett, hogy mit szólnék, ha a válogatottnál tevékenykedhetnék másodedzőként. Óriási megtiszteltetésnek tartottam, illetve köszönöm Bodonyi Ákosnak, hogy rám gondolt. A Válogatottban nagyon sokat fejlődhettem, mindig figyeltem, újat tanulhattam, amelyet az edzésterveimbe betudtam építeni. Ezt követően a Pénzügyőrtől a Dunaújvárosi Akadémiához kerültem, ahol két évet tölthettem el. Jó szívvel gondolok vissza erre a 2 évre, főleg, hogy olyan ügyes játékosokkal foglalkozhattam a korosztályban, akiket majd pár év múlva már szerintem a felnőtt csapatokban láthatunk újra játszani. Büszke vagyok a Serdülő Bajnoki Címünkre is, amely mögött nagyon sok munka állt. Sajnálom, hogy a vírus miatt a tavalyi szezonunk elúszott.

Miért döntöttél a Szolnoki Sportcentrum mellett?
Nagyon szerettem volna váltani, éreztem, hogy valami új kell. Mikor Bodonyi Ákossal a Szolnoki Sportcentrum Röplabda Szakosztályvezetőjével beszélgettünk egy esetleges közös munkáról, elgondolkoztam, hogy talán ez az, ami kell nekem. Nagyon szépen felépített rendszert vázolt elém, amelyre nem mondhattam nemet. Ismertem Ákost jól, így nagyon örülök neki, hogy vele együtt, illetve a többi kollégával együtt a szolnoki röplabda jövőjéért dolgozhatunk. Minden tárgyi, illetve személyi feltétel adott, hogy nyugodtan készüljünk a korosztályos versenyekre.

Milyen korosztályban fogsz dolgozni és milyen céljaid vannak?
A megállapodás szerint az U17-es serdülő korosztály vezetőóedzője leszek, ahol Kómár Krisztián lesz a segítőm. A csapattal a saját, illetve az eggyel idősebb ifjúsági korosztályban is megmérettetjük magunkat. A héten megkezdtük a munkát. Nagyon szimpatikusak a fiúk, nagyon szépen dolgoznak. Az edzések kemények, egész évben ilyen lesz, ezt megígérhetem, mert ha valamit el szeretnénk érni, ahhoz áldozatot kell hozni, illetve az edzéseken a maximális tudást és figyelmet kell tovább fejleszteni. Sajnos még csonka létszámmal vagyunk jelen az edzéseken, hiszen többen a válogatottban vannak. A jövő héttől ők is becsatlakoznak. Nagyon szeretem a kemény céltudatos munkát, a fanatizmust. Úgy gondolom csak a minőségi munka nyújthat fejlődési lehetőséget a fiatalok számára, amelyet maximálisan megszeretnék teremteni nekik.

Céljanik: A Serdülő Bajnokságban szeretnénk érmet szerezni, ott a 6-os döntőben szerintem a pillanatnyi forma fogja meghatározni, hol végzünk. Ez számunkra a legfontosabb. Az Ifjúsági Bajnokságban, ha minden jól alakulna, szeretnénk bejutni a döntőbe az A Csapat mellett, mint B Csapat. Ez azért lenne nagyon különleges, mert 2-3 évvel idősebbek ellen kell bizonyítanunk rátermettségünket. Ezt várom el a csapattól, ezért fogunk ebbe az évbe kőkeményen dolgozni. Várom nagyon a szezont. Hajrá Szolnok!

 

Bede Gábor

Milyen sporttal töltött tevékenységek alkotják eddigi pályafutásod?
Mielőtt megismerkedtem a röplabdával, belekóstoltam a labdarúgás világába. Egy rövid ideig párhuzamosan is űztem a két sportágat, majd a röplabda mellett tettem le a voksomat.

Miért döntöttél a Szolnoki Sportcentrum mellett?
Ha röviden szeretnék a kérdésre válaszolni, akkor azt mondanám, hogy azért, mert szolnoki vagyok. Ha hosszabban válaszolok a kérdésre, akkor azt mondhatom, hogy az egyik ok az az, hogy gyakorlatilag ennek az „intézménynek” a röplabda szakosztályában nőttem fel és lettem NB 1-es játékos. Annyi értéket, tudást, lehetőséget, segítséget kaptam az itt eltöltött idő alatt, hogy ezt munkámmal szeretném viszonozni a Szolnoki Sportcentrumnak. A másik ok, hogy olyan szakmai munka és edzői stáb formálódik Bodonyi Ákos vezetőedző irányításával, amely számomra garancia arra, hogy minél jobb eredményeket érjünk el az egyes korosztályokban és szakmailag minél többet tudjak fejlődni.

Milyen korosztályban fogsz dolgozni és milyen céljaid vannak?
Az U19 és U21-es korosztály másodedzőjeként fogok tevékenykedni, illetve tószegi lakosként szeretnénk az ottani általános iskolában is megismertetni a gyerekekkel ezt a gyönyörű sportágat és ott edzéseket tartani. Fő célom a folyamatos fejlődés edzőként, illetve, hogy a hozzánk röplabdázni járó gyerekeknek átadjam mindazt a tudást, emberi értékeket, amit a majd 20 éves röplabda pályafutásom alatt ez a sport megtanított nekem.

Bíró Bence

Milyen sporttal töltött tevékenységek alkotják eddigi pályafutásod?
A röplabdázást Szolnokon kezdtem nyolc éve a Szent-Györgyi Albert általános iskolában Ilyés Gábornál. Hét évet játszottam utánpótlás korosztályba. Ez idő alatt sikerült több korosztályos bajnokságban is kiemelkedő helyezést elérnem. Három éve kezdtem a szolnoki felnőtt csapatban játszani, ahol kezdetben nem sok lehetőséget kaptam. Egy teljes szezont Győrben játszottam, itt sikerült stabil alapemberré válnom. Most jelenleg Szolnokon folytatom a tanulmányaimat és ezen kívül a röplabda életben vállalok nagy szerepet, mint játékosként és mint utánpótlás edző.

Miért döntöttél a Szolnoki Sportcentrum mellett?
Szerettem volna a röplabdázás világát egy másik oldalról megismerni, ezért választottam az edzői szerepkört. Számomra a Sportcentrum nem volt kérdés Bodonyi Ákos személye miatt, mert tőle szakmailag nagyon sok segítséget kapok.

Milyen korosztályban fogsz dolgozni és milyen céljaid vannak?
3.-tól 6.-ig lány és fiú csapataim lesznek. A gyerek felé a célom a sportág megszerettetése és elérni a korosztály által használt technikai szintet. A saját maga számára kitűzött cél pedig a folyamatos fejlődés az edzősködésben, és megtanulni a gyerekek nyelvén beszélni.

 

Kómár Krisztián

Milyen sporttal töltött tevékenységek alkotják eddigi pályafutásod?
Diákkoromban minden sporteseményen részt vettem, hiszen a mozgás az életem. A sok versenysport közül végül a Röplabda mellett kötöttem ki és már 12 éve játszom ennek a nagyszerű sportnak a keretin belül. 3 éve veszek részt edzői tevékenységben és idén kezdem a 4. évet.

Miért döntöttél a Szolnoki Sportcentrum mellett?
Azért döntöttem a Szolnoki gárda mellett, mert jómagam is innen származom, és szeretném továbbadni azokat az értékeket, amelyeket ez a nagyszerű város képvisel a sport terén. Nem titok az sem, hogy szerettem volna férfi vonalon is kipróbálni magam, hiszen ezelőtt csak hölgyekkel volt szerencsém foglalkozni, mint edző.

Milyen korosztályban fogsz dolgozni és milyen céljaid vannak?
U11 és U13 korosztályban fogok tevékenykedni, hiszen egy várat alulról kell felépíteni. Főként azt szeretném elérni idén, hogy a gyerekek szeressék meg a sportot és ismerkedjenek meg annak alapjaival.