Szent István Napi Ünnepi Programok


2019. augusztus 20., Szolnok, Tiszai hajósok tere, Tisza-part

Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programok államalapításunk ünnepe alkalmából

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében augusztus 20-án ismét megrendezésre kerül a Szent István napi ünnepség. Színes programokkal szeretettel várjuk az érdeklődőket rendezvényeinkre a Tiszai hajósok terén és a Tisza-parton.

A Tiszai hajósok terén 9 órától népi játszótérrel, gyermekfoglalkoztatóval, népi sportjátékokkal, majd 11 órától az ISZKIRI Zenekar gyermekműsorával várjuk a kicsiket.

Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik a Belvárosi Templomban, majd azt követően délben kenyérszentelés lesz a Szentháromság téren.

A nagyszínpadon 15 órától láthatjuk a Madaram Együttest, őket követi 16:10-kor a Petruska EgySzemélyes, majd 16:55-kor a Szoldance Táncsoport Együttes.

17.30-kor kezdődik LÉGIPARÁDÉ a Tisza fölött.  Az eddigi hagyományoknak megfelelően, idén is a Szolnokon települő két nagy katonai alakulat fogja szórakoztatni a Tisza partra kilátogatókat. A vízi-légi karnevál keretein belül az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pilótái egyéni dinamikus bemutatókkal szórakoztatják a közönséget. Újdonságként fog megjelenni a nagyjavított Mi-24-es helikopter és egy kiképző repülőgépekből álló kötelék is. Természetesen nem marad el az ejtőernyős blokk sem a zászlókkal és célra történő érkezéssel! Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái, ezúttal a vizet fogják uralni, tudásukat és képességeiket egy izgalmas „Tiszai” művelet keretein belül fogják bemutatni! Összességében tehát idén is megéri majd kilátogatni augusztus 20.-án a szolnoki vízi-légi parádéra, ami – a szokásos zenei aláfestés mellett – tartalmas szórakozást fog nyújtani mindenkinek!

19.00-kor kerül sor a Kárpát-medence kenyerének megszentelésére. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a kilátogató vendégek között.
Ugyanekkor a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében Megyei búzagyűjtő nap és kenyér ünnep.

20.20-kor az ADAGIO műsorát láthatjuk, közben fáklyás felvonulás lesz a Tiszán.

A tűzijátékot Szalay Ferenc polgármester úr köszöntője előzi meg 21 órakor.

Az esti jó hangulatról az REPUBLIC gondoskodik, az együttes 21:30-kor lép színpadra.

A Tiszai hajósok terén egész nap 15 kézműves, kereskedő, valamint vendéglátó várja a kilátogatókat.

Rendező: Szolnoki Sportcentrum Nonprofit. Kft.

Fáklyás felvonulás a Tiszán

20:30-tól fákláys felvonulás lesz a Tiszán, az eseményről, részvétel feltéteteleiről bővebb információ itt: