Hírek

Judo

Hétvégén Kecskeméten rendezték meg a Diák A.-B. Országos Judo Bajnokságot és a Serdülő-Ifi Zsoldos Zsolt Emlékversenyt.

Eredmények – Diák A.-B. Országos Judo Bajnokság:

diák A. +56 kg-ban II. MONDOK VIKTÓRIA

diákB. 6Okg-ban VII.BACSIK BALÁZS

Serdülő-Ifi Zsoldos Zsolt Emlékverseny:

serdülő-ifi: 48 kg-ban a serdülők mezőnyében és az ifiknél is I. CSÖRGŐ DORINA

serdülő 63kg-ban II. NÁDOR ADÉL

serdülő 40kg-ban II. SZABÓ DÁNIEL

serdülő 36kg-ban  II. MOLNÁR ZÉTÉNY

serdülő 60kg-ban III. HOFFER NORBERT, III. MENKÓ GERGELY,  V. BACSIK PÉTER

Szabadság Napja Emlékfutás

Szabadság Napja Emlékfutás

2019.10. 21. – 23.   Debrecen – Budapest

A Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójára katonai váltófutás rendeznek.

A Debreceni Honvéd Sport- és Diáksport Egyesület Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztálya a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének támogatásával 2019. október 21-23. között „Szabadság Napja Emlékfutás” elnevezésű programsorozatot szervez.

A katonai váltó Debrecenből indulva, három nap alatt huszonkettő települést érintve és közel 289 km-es táv leküzdése után érkezik meg Budapestre a Honvédelmi Minisztérium elé. Ennek keretében hivatásos, szerződéses, katonai kadétok, önkéntes katonák méltó módon a közös összefogásuk jeléül emlékeznek meg a Magyar Köztársaság 30. évfordulójára. A katonafutók az emlékfutás életre hívásával szeretnének hozzájárulni hazánk nemzetközi arculatának erősítéséhez.

A Szabadság Napja Emlékfutás útvonala Szolnok városát is érinti.

Október 22-én 16:40-kor a Debreceni úton az Evezős Csárdánál a Szolnok város érkezési táblájánál megérkezik a Szabadság napja Emlékfutás katonai váltója.  Itt van lehetőség arra, hogy a lakosság is csatlakozzon a katona váltóhoz, innen lassú zárt alakzatban futhat be közösen a rendezvény helyszínére a KOSSUTH TÉRRE.

13:00-16:50  Toborzó rendezvény

17:00  A katonai váltó fogadása

17:30  A szalag feltűzése a váltó stafétabotjára,

Majd rövid pihenő után indul tovább a katonai váltó Újszász irányába.

Minden futni vágyót és érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényen.

7. Tiszai Hal Napja

7. Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivál

Töretlen a Tiszai Hal Napja népszerűsége, újabb sikeres eseményt tudhat maga mögött a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., több ezer látogatója volt a rendezvénynek, ahol természetesen minden a halról szólt.

Halászlé, harcsapaprikás és mindenféle halkülönlegesség illata lengte be hétvégén a Tiszai hajósok terét és a Tisza-partot. A program péntek délután kezdődött haltelepítéssel, illetve átvették a halcsomagot a főzőversenyre jelentkező csapatok.

A szombat reggel horgászversennyel indult, idén is a Közép-Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének meghívásos megmérettetésére került sor. Majd megkezdődtek az előkészületek a halas finomságok főzéséhez-sütéséhez, a kész ételek aztán zsűri elé kerültek, akik díjazták a legfinomabbakat.

Azokat, akiket nem csak a halas finomságok hoztak ki a rendezvényre, hanem érdeklődtek a kulturális élmények iránt is többféle programmal várták a szervezők. Koncertek és filmvetítések zajlottak, megismerkedhettek a hálókötés és kosárfonás rejtelmeivel. A családosok népi fajátékokkal játszhattak, a kézműves sátraknál a mézeskalács-díszítést, a tutajkészítést is kipróbálhatták a gyerekek. Volt kalandpark, valamint csónakmotor és hajótest kiállítás is, mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő programot.

Rendezvényünk az Európai Sporthét része, így sportos akadálypályával is készültünk minden korosztály számára. Azok, akik teljesítették a pályát, #BeActive ajándékcsomagot kaptak.

A Tisza-parton felállított kis medencében pedig élő halak várták a pecázni vágyó kicsiket és nagyobbakat is.

A rendezvény egyik legnépszerűbb eleme az élőhal telepítés, amely főként a kisgyermekes családokat mozgatja meg, idén sok-sok kis kecsege került a Tiszába, duplája a tavalyi mennyiségnek.

Fotó: Illyés Csaba

Európai Sporthét

Európai Sporthét

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezésére indult 5 évvel ezelőtt. Célja, hogy az egész kontinensen népszerűsítse a sportot és a testmozgást, arra ösztönözze a lakosságot, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak és ennek hatására az év további részében is aktívak maradjanak. 

Az Európai Sporthét mára az EU legnagyobb szabadidősport projektjévé nőtte ki magát, a hazai koordinációt és népszerűsítést a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi. Az eseménysorozathoz csatlakozott a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola is, szeptember végén 4 rendezvény is az Európai Sporthét szellemében zajlott.

 

56. Tiszaligeti Napok – 2019. szeptember 18-21.

A Tiszaligeti Napok keretében a jelentkezők 17 sportágban, közel 60 kategóriában 4 napon keresztül mérhették össze tudásukat. Az idei évben közel 4 000 fő nevezett. A kiemelt, szombati nap során 3200 gyermek és felnőtt vett részt programjainkon. A felnőttek körében legnépszerűbbek a kerékpáros, illetve tenisz versenyek voltak. A gyerekek legszívesebben tűzharcban és labdarúgásban mérték össze tudásukat. A Tiszaligeti Napok keretében először meghirdetett street workout verseny is nagy érdeklődésnek örvendett.

 

Szenior Sportnap – 2019. szeptember  24. 9:00

2019. szeptember 24-én reggel 9 órátol került megrendezése a Szenior Sportnap, a Széchenyi lakótelepen található Zöld Házban a szenior korosztálynak rendeztünk sportnapot. A mozgásformákat az idősödő korosztály igényeihez igazítottuk. Az időskori mozgás pozitív hatásai a prevenció és a rehabilitáció területén jelentkeznek. Jelen rendezvénnyel a preventív jellegű mozgás fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet, és lehetőséget biztosítani az érdeklődőknek az ajánlott mozgásmennyiség végrehajtásához. A rendezvényen 76 fő vett részt, akiknek 83%-a nő volt, illetve a szabadidősportolók 11%-a betöltötte a 75. életévét. Ehhez igazítottuk a mozgásformákat is: ízületkímélő preventív torna és funkcionális edzés szolgálta a résztvevők egészségét.

 

Sportolj Velünk! – 2019. szeptember  26. 9:00

A Széchenyi városrész lakóit vártuk sportos délelőttre 2019. szeptember 26-án. A mozgásformákat ebben az esetben is a szenior korosztály igényeihez igazítottuk: alapmozgásokra épülő sorverseny és ízületkímélő nordic walking várta a mozogni vágyókat. A rendezvény kezdetekor a megjelent 83 főből 15-en nordic walking túrára indultak. A sorversenyen így 68 fő indult: őket 4 csapatra osztottuk. A cél a mozgás volt, nem a versengés, így a rendezvény végén mindenki #BeActive pólóval és egyéb ajándékokkal lett gazdagabb.

 

VII. Tiszai Hal Napja – 2019. szeptember 28.

A nyári szabadtéri rendezvények zárásaként szeptember 28-án a Tiszai hajósok terén és a Tisza-parton vártuk az érdeklődőket. Célunk a halfogyasztás népszerűsítése és az egészséges életmód fontosságának tudatosítása. Ennek fontos része a rendszeres mozgás: akadálypályákkal vártuk a kihívást keresőket, valamint horgászversenyt rendeztünk. A közel 7500 kilátogatóból a sportos programelemeket több mint 2000 fő próbálta ki. A horgászverseny a felnőttek körében aratott nagy sikert, két akadálypályánk a gyermekeket vonzotta. A résztvevők az Európai Sporthét jegyében #BeActive-os ajándékokkal lettek gazdagabbak.

Judo

Ferenczi Fruzsina bronzérmes!

U23 Országos Judo Bajnokság

Baja, 2019. szeptember 28.

Ferenczi Fruzsina, a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola versenyzője bronzérmet nyert az U23 Nyílt Országos Bajnokságon, Baján.

Szeretettel gratulálunk Fruzsinának és felkészítő edzőjének, Török Ferencnek.

 

Atlétika

U16 Váloghatott Viadal

Ptuj, Szlovénia – 2019. szeptember 28.

Keszthelyi Luca és a magyar csapat is ezüstérmes a hétvégi szlovéniai serdülőválogatott atlétikai versenyen.
A hétvégén szombaton rendezték meg az 5 ország – Csehország, Szlovákia, Horvátország , Magyarország és a házigazda Szlovénia – serdülőválogatottjának atlétikai viadalát a szlovéniai Ptujban. A minden évben megrendezett versenyen nagyon látszott a versenyzők teljesítményén hogy már nagyon a szezon vége van és túl vannak a csúcsformán.

Luca magasugrás versenyszámban indult a versenyen és egészen szép ugrásokkal biztosan vette az egyre magasabb akadályokat. Sajnos a végére elfáradt és az utolsó magasságot a 168 cm-t nem sikerült átugrania – amit a Cseh vetélytársa átugrott – így Lucának csak az ezüst jutott ezen a versenyen.

A csapatversenyben a lányok megnyerték az összesített versenyt – de a fiúk sajnos csak 2-ok lettek . Összesítésben 2 pont előnnyel a Cseh csapat győzött a Magyar csapat előtt.
Luca csapattársa a szolnoki Kocsis Anna Luca is tagja volt a válogatottnak , az ő versenyszáma a 100 m sprint és a 4×100 m váltó volt.

Kocsis Luca a 100 m sprint versenyszámban 12,38 mp-es idővel a 2. helyen végzett, míg a váltó a 3. helyet szerezte meg.

B. Nagy Pál Sportcsarnok

Megújult, kibővült a Véső úti Sportcsarnok

2019. szeptember 24-én ünnepélyes keretek között átadták a Véső úti Sportcsarnokot, amely 2010 májusától a szolnoki olimpiai bajnok párbajtővívó, B. Nagy Pál nevét viseli. Az újjáépített, kibővített kosárlabda- és vívócsarnok felavatását a névadó is megtisztelte jelenlétével.

Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta: az előző években jelentős fejlődést ért el a város a fiatalok sportja, az utánpótlás-nevelés területén. A szakmai programokon túl a sportlétesítmény infrastruktúra fejlesztésében is komoly előrelepések történtek, melyek mind a tehetséggondozást, a fiatalok sportját, az egészséges életmódot segítik.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója számokban is bemutatta a sportcsarnok korszerűsítését: a megújult létesítmény 1877 négyzetméteres, átalakítására 368 millió forintot költöttek, 132 millió forintot a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) biztosított, csaknem 45%-os részt, azaz 165 millió forintot a Sportcentrum gyűjtötte össze társasági nyereségadó felajánlásokból. A szolnoki önkormányzat 71 millió forinttal támogatta a beruházást. Ezeken felül az MVSZ 30 millió forintot biztosított, melyet eszközbeszerzése fordítottak.

Szép és modern környezetben, immáron egy kétszintes modern sportcsarnokban edzhetnek a gyerekek a jövőben. A vívók a hitelesített kosárlabda pálya mellett és az emeleten is helyet kaptak, ahol 8 további vívópástot alakítottak ki. A két szakosztály sportolói élvezetes bemutatót tartottak a jelenlévőknek.

Gépészetileg és energetikailag megújították a csarnokot, megszépültek a vizesblokkok, de újak is épültek. Új öltözőket és irodákat alakítottak ki, van tárgyaló, több raktár, mindkét sportág számára sportszertár és konditerem is.

A Véső úti telepen további beruházások vannak folyamatban, a Szolnoki Atlétikai Centrum rekonstrukciós munkálatai keretében új fedett lelátót, szertárakat, öltözőket, 8 sávos verseny atlétikai futópályát, fedett futófolyosót alakítanak ki.  A strandfürdő is megújul, átadása még idén várható.

Szalay Ferenc és Rózsa József beszédükben méltatták B. Nagy Pált, megköszönték a fejlesztésben részt vevők munkáját és támogatását. Emlékplakett és elismerő oklevelet adtak át az érintetteknek, köztük a Sportcentrum 3 munkatársának, Tóth Erika gazdasági vezetőnek, Gyurcsó Józsefné műszaki igazgatóhelyettesnek és Ábel István Véső Úti Sportközpont vezetőnek. Továbbá megköszönték Ribár Zsuzsanna szervezési csoportvezető munkáját.

Atlétika

Összetett Atlétika Országos Bajnokság

Székesfehérvár, 2019. szeptember 21-22.

Keszthelyi Luca 5 próba, Ecseri Angéla 4 próba magyar bajnok!
Juhász Anna csapatbajnoki ezüstérmes!

A hétvégén rendezték meg szombaton és vasárnap Székesfehérvárott az atlétikai újonc és serdülő többpróba magyar bajnokságot,
ahol a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola atlétái kiemelkedően szerepeltek a népes mezőnyben.

Serdülő korosztályban Keszthelyi Luca /2004/ és Juhász Anna /2004/ , míg újonc korosztályban pedig Ecseri Angéla /2006/ vett részt
a magyar bajnoki címért folyó versenyzésben.

A serdülőknél az 5 próba versenyszámai a 80 m gátfutás, távolugrás, gerelyhajítás, magasugrás és utolsó számként a 800 m-es futás volt.
Keszthelyi Luca már a szombati 3 versenyszám után átvette a tabellán a pontversenyben a vezetést amit vasárnap sem engedett ki a
kezéből és új egyéni csúccsal /3217 pont / megnyerte a versenyt – 300 pont előnnyel a 2. előtt – és az ezzel járó magyar bajnoki aranyérmet.

Juhász Anna kiváló versenyzéssel – két új egyéni csúcsát is megjavítva /magasugrásban és 800 m-en/- a középmezőnyben végzett, ami jó
teljesítmény nagyon kellett a csapatverseny végeredményéhez.

Az újoncoknál magyar bajnoki aranyéremmel mutatkozott be Ecseri Angéla a 4 próba versenyben. Angi 4 versenyszáma a 80 m gátfutás,
távolugrás, 300 és 800 m-es futás volt. Angéla mind a 4 versenyszámban új egyéni csúcsot produkált, aminek az eredménye a végén a
magyar bajnoki aranyérem lett, összesen 2593 ponttal. Ez a pontszám új magyar csúcsot jelent a rendelkezésre álló statisztika szerint.
Ki kell emelni Angi versenyszámai közül a 300 m-en futott 43 mp-es, valamint a 800 m-en futott 2p28 mp-es teljesítményét.
A ceglédi és szolnoki lányok csapatot alkotva a serdülő korosztályban magyar bajnoki ezüstérmesek lettek, alig lemaradva /21 ponttal/ az
első helyezett miskolci csapattól.
A magyar bajnoki ezüstérmes csapat tagjai voltak: Keszthelyi Luca, Juhász Anna, Kocsis Luca Anna és Kovács Léna.

Keszthelyi Luca a hétvégén a magyar serdülő válogatott tagjaként a szlovéniai Ptujban fog versenyezni magasugrás versenyszámban.
Luca kiváló erőben és formában van ezért nagyon bizakodunk a győzelmében – akár egy új egyéni csúcsot ugorva.

Nagy Zoltán Emlékverseny

Nagy Zoltán Emlékverseny, Szolnok 2019.09.21.

18-ik alkalommal rendezték meg az ország egyik legnépesebb kajak-kenu versenyét, a Nagy Zoltán emlékversenyt Szolnokon a Holt-Tiszán. A népes mezőny a fiatalon elhunyt egykori szolnoki sportemberre, edzőre emlékezett a megmérettetéssel. Nagy Zoltán kitartásával, eredményeivel példa lehet a mai fiatalok előtt.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzői remekeltek, Zupkó Vanda K1-1 200 méteren aranyérmet nyert. Ezenkívül 4 ezüstérmet és 4 bronzérmet gyűjtöttekbe a szolnoki kajakosok és kenusok.

 

Eredmények

1. hely

Zupkó Vanda  K-1 200m U17-U18   Edző: Folláth J., Czeglédi G.

2. hely

Burján Kristóf-Tóth Dávid   K-2 2000m U13   Edző: BB-Fodor Soma

Varga Bence  K-1 2000m U13   Edző: BB-Fodor Soma

Burján Kristóf   MK-1 2000m U13   Edző: BB-Fodor Soma

Gombos Petra   C-1 2000m U13   Edző: Kocsis L.

3. hely

Szabó Zétény   C-1 2000m U13  Edző: Kocsis L.

Papp Olivér     C-1 2000m U14    Edző: Kocsis L.

Budai Kevin    MK-1 2000m U11   Edző: BB-Fodor Soma

Szabó Zsanett   MK-1 2000m U13  Edző: Mihályi A.

 

Tiszaligeti napok – 2019

56. Tiszaligeti Napok – 2019. szeptember 18-21.

Idén 56. alkalommal rendeztük meg a hagyományos Tiszaligeti Napok szabadidősport rendezvényünket, amely az Európai Sporthétnek is része. Célunk közös, a sport és a testmozgás népszerűsítése, a lakosság ösztönzése, elérni hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak és ennek hatására az év további részében is aktívak maradjanak. 

A jelentkezők 17 sportágban, közel 60 kategóriában 4 napon keresztül mérhették össze tudásukat. Az idei évben közel 4 000 fő nevezett. A kiemelt, szombati nap során 3200 gyermek és felnőtt vett részt programjainkon. A felnőttek körében legnépszerűbbek a kerékpáros, illetve tenisz versenyek voltak. A gyerekek legszívesebben tűzharcban és labdarúgásban mérték össze tudásukat.

A Tiszaligeti Napok keretében először meghirdetett street workout verseny is nagy érdeklődésnek örvendett.

Programjaink:

 • Európai Mobilitási Hét, Autómentes Nap
  • Kerékpárosok Parkja:
   • Kerékpáros Ügyességi Verseny – 100 fő
   • Kerékpártúrák (Városnéző 8 km, Természetjáró 20 km) – 250 fő
   • Bicikliszervíz
   • Részegszemüveg kipróbálása
   • „BikeSafe” Kerékpár-regisztráció
  • Mozgásos tájékozódási verseny –120 résztevő
  • Gyalogtúra – 85 résztvevő
 • Sportversenyek

Amatőr Tenisz Verseny, Street workout verseny, Kosárlabda, Labdarúgás, Röplabda, Kézilabda, Zsinórlabda, Tűzharc, Akadálypálya , Asztalitenisz, Sakk, Frizbi, Lövészet, Főzőverseny