Hírek

Nyári Tábor

2020. évi Nyári Sporttáboraink

Idén is tartalmas, sportos nyári kikapcsolódás a gyerekeknek!

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola a 2020. év nyári szünetében ismét megrendezi hagyományos, közkedvelt nyári sporttáborait atlétika, evezés, kajak-kenu, kosárlabda, röplabda és vívás sportágakban, valamint sport-mix néven egy mindezeket magában foglaló sporttábort is indítunk, melyekre szeretettel várjuk a sportolni vágyó gyerekeket.

A táborok várhatóan júliustól lesznek elérhetőek, a végleges dátumok és a programok jelenleg kidolgozás alatt állnak.

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

 

Senior Torna

Senior Torna május 28-án csütörtökön 9:30-10:30-ig a Tiszaligeti Műfüves Pályán.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Evezés

A Tiszán és a Holt-Tiszán is edzenek az evezősök

Megélénkült a forgalom a Tiszán és a Holt-Tiszán is, hiszen a kajakosok és a kenusok mellett az evezősök is kézbe vették a lapátot.

Vívás

Vívó Szakosztályunk a szabadban és online edz

 

Vívó Szakosztályunk is megkezdte a munkát, minden nap tartanak edzéseket, 3 alkalommal a Tiszaligetben szabadtéri tréning alkalmával találkoznak a gyerekekkel.
A másik két alkalommal pedig Zoom (online) edzést tartanak, melynek különlegessége, hogy ily módon lehetőségük adódik testvérvárosuk, a németországi Reutlingen vívóival közös mozgásra, gyakorlásra.

Kosárlabda

A kosárlabda szakosztály is megkezdte az edzéseket

Ellátogattunk a fiú kosárlabda szakosztály edzéseire is, akik a Széchenyi lakótelep és a Tiszaliget szabadtéri pályáin kezdték újra a munkát a szabályozások betartása mellett.

Ebben a szakosztályban 6 korosztályban 6 és 18 éves kor közötti gyerekekkel 14-16 csoportszámmal folyik a képzés 15 kosárlabda edző vezetésével.

 

Újra lehet edzéseket tartani

A Sportcentrum szakosztályai május 11-től újra szervezhetnek edzéseket. 

A szabályokat betartva, szülői engedéllyel, csak szabadtéren, lehetőleg kis csoportokban történnek az edzések. A pályák használatáról és az egyéb előírásokról a május 11-én közzétett Ügyvezetői Rendelkezés ad iránymutatást.
Az egyes szakosztályok a Sportcentrum kültéri létesítményeit osztják be egymás között, szerda délután a Tiszaligeti Kék Páyára és a Holt-Tiszai Vízisport Telepre látogattunk ki. A Ligetben a Leány Röplabda Szakosztály U13 és U15 csapatai vették kezükbe a labdákat, Elbakour Bernard André edző tartotta meg a kényszerpihenő utáni első tréninget.
A Holt-Tisza partján a kajakosoknak Bordács Balázs vezetőedző tartott eligazítást, a kenusok pedig éppen vízre szálltak.

Elmondható, hogy mindenki nagyon lelkes, a fiatalok alig várták, hogy kimozdulhassanak és hajóba szállhassanak.

Az edzéseken most az a legfontossabb, hogy újra a megszokott rend szerint mozogjanak, egészségesek legyenek és fizikai kondíciójuk se essen nagyon vissza.