Hírek

Nyári Tábor

2022. évi Nyári Sporttáboraink

Idén is tartalmas, sportos nyári kikapcsolódás a gyerekeknek!

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola a 2022. év nyári szünetében ismét megrendezi hagyományos, közkedvelt nyári sporttáborait atlétika, evezés, kajak-kenu, kosárlabda, röplabda és vívás sportágakban, valamint sport-mix néven egy mindezeket magában foglaló sporttábort is indítunk, melyekre szeretettel várjuk a sportolni vágyó gyerekeket.

Jó hír, hogy idén is megrendezzük az óvodásoknak szóló sporttáborainkat.

Kitüntetés

A Magyar Sport Napja alkalmából Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter és Szabó Tünde sportért felelő államtitkár ez évben tizenöt jeles személynek adott át díjat, a kitüntetettek között három szolnoki, ízig-vérig sportember is helyet kapott.
Külön öröm és büszkeség, hogy a díjazottak között van a Szolnoki Sportcentrum két munkatársa is.
Kerezsi Endre-díjat vett át Veres Pál sportszervező, sportmenedzser, a megyei diák- és tömegsportélet egyik „régi motoros” aktivistája, 2013-tól a Szolnoki Sportcentrum munkatársaként szervezi a megyei diákolimpiát.
Nagy György kajak-kenu mesteredzőt Bay Béla-díjjal tüntették ki. Szolnokon Nagy György neve fogalom, hiszen közel 50 éve dolgozik a városban, ezalatt testnevelőként és edzőként többszáz gyereket nevelt fel. Sok-sok évig Sportiskolánk vezetője is volt, most pedig edzőként negyedikeseket tanít heti két órában kajakozni és kenuzni, közülük sokan pedig a helyi klubnál igazolt versenyzőként folytatják.
Szeretettel gratulálunk nekik és Ali Csabáné Olgának is, aki szintén Kerezsi Endre-díjat kapott munkásságáért.

Esélyegyenlőség Világnapja

Május 5. az Esélyegyenlőség Világnapja, ebből az alkalomból a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kezdeményezésére a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Esélyegyenlőségi napjának adott otthont a Véső úti Atlétikai Központ.

Hiszünk a sport erejében, abban, hogy a sport nyelvét mindenki megérti. Szeretnénk rávilágítani, hogy mekkora szerepe lehet a sportnak a sérült emberek életében is, valamint arra, hogy a sport segít közvetíteni olyan társadalmi értékeket, mint az együttműködés, tolerancia és szolidaritás.

70 gyermek érkezett 30 kísérő pedagógussal, szikrázó napsütésben tölthettek el egy remek napot. Volt aerobik, sorversenyek, darts, kosárlabda, atlétika, tenisz, vívás, floorball és sok-sok mozgásos játék. Nagy örömünkre ezen a napon szolnoki kötődésű kiváló élsportolók is csatlakoztak hozzánk, akikkel együtt sportolhattak a gyerekek, jelenlétükkel motiválták és nagy örömben részesítették a résztvevőket.
Minden gyermeket lenyűgöz a rendőrautók, tűzoltóautók és kukásautók látványa, ezen a napon arra is lehetőségük volt, hogy ezekbe a járművekbe beszálljanak.

Köszönettel tartozunk a támogatóinknak, akik segítettek az esemény megvalósításában.

Evezés

Első válogató verseny – Szeged, 2022. április 23-24.

A szegedi evezős pályán megrendezésre került az első válogató verseny. Versenyzőink felnőtt, U23, ifjúsági és serdülő kategóriákban álltak rajthoz.

A kedvezőtlen időjárás ellenére versenyzőink remekül helytálltak és kitűnő eredmények születtek. Juhász Adrián és Simon Béla megerősítették helyüket a felnőtt válogatottban, kormányos nélküli négyesben indulnak majd az első világkupán. Kovács Eszter, Pádár Luca, Drávucz Máté és Pálmai Ágoston jogot szereztek az ifjúsági Európa bajnokságon való részvételre, Drávucz Dániel az Olimpiai reménységek versenyén indul majd serdülő kétpárevezősben.

Eredmények:

Pádár Luca                                          Női ifjúsági egypárevezős                            1. helyezett

Juhász Adrián,Simon Béla              Férfi felnőtt korm. nélküli kettes               1. helyezett

Juhász Adrián,Simon Béla              Férfi felnőtt korm. nélküli négyes              1. helyezett

Drávucz Máté,Pálmai Ágoston       Férfi ifjúsági kétpárevezős                          1. helyezett

Kovács Eszter,Majsa Klaudia (Győr)   Női ifjúsági kétpárevezős                     1. helyezett

Drávucz Dániel,Gottfried Sámuel ( MTK )  Férfi serdülő kétpárevezős          1. helyezett

Drávucz Máté,Pálmai Ágoston, Kunstár Simon ( Szeged ) Csizmadia Ádám (Győr)  Férfi ifjúsági négypárevezős    1. helyezett

Pomázi Bálint                                   Férfi U23 korm. nélküli négyes                  1. helyezett

Kovács Eszter,Romsics Lili             Női ifi korm. nélküli kettes                          2. helyezett

Drávucz Dániel                                 Férfi serdülő egypárevezős                         2. helyezett

Simon Béla,Juhász Adrián              Férfi felnőtt kétpárevezős                           2. helyezett

Volter Réka, Kiss Ajna, Kovács Eszter, Romsics Lili    Női ifi korm. nélküli négyes       2. helyezett

Kalmár Áron,Mészáros Levente    Férfi ifi korm. nélküli négyes                     2. helyezett

Volter Réka, Kiss Ajna                    Női ifi korm. nélküli kettes                          3. helyezett

Kalmár Áron,Mészáros Levente    Férfi ifi korm. nélküli kettes                       3. helyezett

Pálmai Ágoston                                Férfi ifjúsági egypárevezős                         3. helyezett

Pomázi Bálint                                   Férfi felnőtt korm. nélküli kettes               3. helyezett

Takó Lilla, Juhász Bianka              Női serdülő korm. nélküli kettes                4. helyezett

Drávucz Máté                                   Férfi ifjúsági egypárevezős                         4. helyezett

 

Felkészítő edzők: Purucki Ferenc, Rácz Milán.

Szolnok, 2022. április 26.

COOP Májusfa futás

Tegnap délben elstartolt az év legnagyobb szabadidősport eseménye, a Szolnoki Sportcentrum és a COOP Szolnok közös rendezvénye.

Az idei COOP Májusfa futáson közel 4500-an álltak rajthoz, szikrázó napsütésben teljesíthették a korosztályonként megállapított távot.

A rendezvényre most is meghívtuk ismert és elismert sportolóinkat. Évek óta velünk vannak a város élsportolói közül a Szolnoki Olajbányász játékosai.

Az esemény idei vendégei: Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok, sokszoros magyar bajnok, ötszörös olimpikon úszó és Sebestyén Dalma sokszoros magyar bajnok, kétszeres olimpikon úszó.

Köszönet a két műsorvezetőnek, Barabás Botondnak és Pető Dávidnak a remek hangulatért.

Röplabda

Cornacchia World Cup felkészülési torna 2022.04.15-18. Pordenone, Olaszország

Nagy megtiszteltetés érte a Szolnoki Sportiskola U19-es röplabda csapatát, részt vehetett a Cornacchia World Cup-on, a legnagyobb és legversenyképesebb nemzetközi röplabdatornán Európában. A torna egyben kiválóan szolgálta felkészülésüket az országos döntőkre!

A tornát 1983 óra rendezik meg, 4 évtized alatt a Cornacchia Világkupa a legfontosabb olasz röplabdakluboknak és több száz külföldi csapatnak adott otthont 5 kontinensről.

Olyan csapatokkal játszhattak mérkőzéseket, amelyek a világ elitjéhez tartoznak, így testközelből láthatta a szolnoki gárda, hogy miben kell még fejlődnünk, hogy eljuthasson a nemzetközi szint közelébe.

A játékosok maximálisan átérezték ennek a tornának a súlyát, így megfelelő hozzáállással játszottak végig 3 nap alatt 5 mérkőzést. Volt szerencséjük 3 nemzeti válogatottal, és két olasz csapattal összemérni tudásunkat, mely mérkőzéseken megfelelő partnerei voltak ellenfeleinknek. Egy-két szettet leszámítva szoros mérkőzéseket játszottak, még győzelmet is sikerült bezsebelniünk, így a tornát a 10. helyen zárták.

 

Sportolók:

Lovász Bence Kristóf
Oláh Róbert
Katona Dávid Martin
Fenyvesi Dániel István
Molnár Balázs
Quintz Tamás
Csók Levente Péter
Dalkó György
Kovács Dominik
Acsai Bálint

Vezetődző:
Bede Gábor

Másodedző:
Bodonyi Ákos

Cornacchia World Cup felkészülési torna 2022.04.15-18. Pordenone, Olaszország

Nagy megtiszteltetés érte a Szolnoki Sportiskola U19-es röplabda csapatát, részt vehetett a Cornacchia World Cup-on, a legnagyobb és legversenyképesebb nemzetközi röplabdatornán Európában. A torna egyben kiválóan szolgálta felkészülésüket az országos döntőkre!
A tornát 1983 óra rendezik meg, 4 évtized alatt a Cornacchia Világkupa a legfontosabb olasz röplabdakluboknak és több száz külföldi csapatnak adott otthont 5 kontinensről.
Olyan csapatokkal játszhattak mérkőzéseket, amelyek a világ elitjéhez tartoznak, így testközelből láthatta a szolnoki gárda, hogy miben kell még fejlődnünk, hogy eljuthasson a nemzetközi szint közelébe. A játékosok maximálisan átérezték ennek a tornának a súlyát, így megfelelő hozzáállással játszottak végig 3 nap alatt 5 mérkőzést. Volt szerencséjük 3 nemzeti válogatottal, és két olasz csapattal összemérni tudásunkat, mely mérkőzéseken megfelelő partnerei voltak ellenfeleinknek. Egy-két szettet leszámítva szoros mérkőzéseket játszottak, még győzelmet is sikerült bezsebelniünk, így a tornát a 10. helyen zárták.
Sportolók:
Lovász Bence Kristóf
Oláh Róbert
Katona Dávid Martin
Fenyvesi Dániel István
Molnár Balázs
Quintz Tamás
Csók Levente Péter
Dalkó György
Kovács Dominik
Acsai Bálint
Vezetődző:
Bede Gábor
Másodedző:
Bodonyi Ákos

Labdarúgó Diákolimpia

⚽️Az elmúlt 2 hétben zajlott a Szolnok Városi Labdarúgó Diákolimpia a Tiszaligeti műfüves pályákon. Az I-VI. korcsoportos csapatok mérkőztek egymással, igazán nagy küzdelmeket láthattunk a pályákon. 🙂
Minden korcsoport 1. és 2. helyezettje jut tovább a Megyei Döntőbe.

Coop Májusfa Futás

COOP Májusfa Futás

2022. Április 26. Szolnok, Kossuth tér
(esőnap: április 27.)

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fontos feladatai közé tartozik a kiemelt városi rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése és lebonyolítása.
Nagy öröm, hogy idén úja megrendezhetjük a város legnagyobb szabadidősport rendezvényét, és a 29. COOP Májusfa futás alkalmával megmozgathatjuk ezzel a város lakosait minden korosztályban szoros együttműködésben a COOP Szolnok Zrt.-vel, aki nyolcadik éve névadó támogatója a programnak.
Hitvallásunk, hogy a sport kihagyhatatlan tényező az egészség és a fittség megőrzésében, a betegségek megelőzésében a jó életminőség fenntartásában.

Április 26-án a Kossuth tér 10.00 és 17.30 között lezárásra kerül. 12.00-14.30 között a Baross Gábor út, Petőfi Sándor út, Gábor Áron tér, a Tiszaparti sétány, és a Kellner Gyula utakon, majd 14.30-16.00 között a Szapáry út, Tiszai Hajósok Terén, Tiszaparti sétányon is szakaszos forgalomkorlátozás lesz érvényben. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Fotók a 2019-es COOP Futásról

   PROGRAMTERV

12:00 óra középiskola, felnőttek
12:50 óra általános iskola VII –VIII. osztály, felnőttek
13:40 óra általános iskola V – VI. osztály, felnőttek
14:30 óra általános iskola III – IV. osztály, Nordic Walking, szenior, felnőttek
15:20 óra általános iskola I –II. osztály, Nordic Walking, szenior, felnőttek

ÚTLEZÁRÁSOK

A Kossuth tér lezárásra kerül 10.00 és 17.30 között a Táncsics Mihály út és a Szapáry út között. A futás útvonalán szakaszos forgalomkorlátozásra lehet számítani:
• Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S. út – Gábor Á. tér – Tisza part – Tiszaparti sétány – KellnerGy. út – Kossuth tér (cél) útvonalon 12.00 és 14.30 óra között,
• Kossuth tér (rajt) – Szapáry út – Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Kellner Gy. út – Kossuthtér (cél) útvonalon 14.30 és 16.00 óra között

KIS KÖR: Általános Iskola I-IV. osztály, felnőttek, Nordic Walking, Szenior ~1.500 m: Kossuth tér (rajt) – Szapáry út –
Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).

NAGY KÖR: Általános Iskola V-VIII. osztály, középiskola, felnőttek ~2.500 m: Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S.
út – Gábor Á. tér – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).
A felnőtt versenyzők választhatnak, melyik távon indulnak. A helyszíni nevezők számára a pólóátvétel a Múzeum udvarbantörténik.
A balesetmentes és biztonságos megrendezésre törekszünk idén is, és fontosnak érezzük a részt nem vevő lakosság zavartalan életterét is. Ez évben 4.500 főben maximalizáltuk a résztvevők számát. A futásra előzetesen 4050 fő adta le a nevezését az intézményekből. A helyszíni nevezésekkel ez a szám tovább nő (középiskola: 806 fő, általános Iskola:
2829 fő, felnőtt: 374 fő, szenior korosztály: 41 fő).

A regisztrációs lapok színei idén alsósoknak: piros, felsősöknek: sárga, középiskolásoknak: zöld, felnőtteknek: kék, amelyeket a befutás után a COOP feliratú dobozokba kell elhelyezni. Minden résztvevő ajándék pólót és frissítő csomagot kap a COOP Szolnok Zrt. felajánlásával. A rendezvény hivatalos frissítője idén is AVE Ásványvíz, az egészséges energiát pedig a Cerbona és a Cornexi biztosítja.

A RAJT- és CÉLHELY a Polgármesteri Hivatal előtt található, mindkét táv esetén.
Az útirány-jelölő nyilak 200m-ként vannak a térképre berajzolva.
Rövidebb útvonal hossza: ~1,5km Hosszabb útvonal hossza: ~2,5km

A rendezvény közel 30 éves múltja, és a résztvevők száma joggal emeli az összefogással megvalósuló kezdeményezést a hagyományos városi rendezvények szintjére. Mind a Szolnoki Sportcentrum, mind a névadó szponzor COOP az elmúlt évek alatt több olyan helyi, városi rendezvényt szervezett, melyeket már várnak a helyi lakosok, s melyek városunk életének szerves részévé váltak. Míg a Sportcentrum a város szinte minden nagy rendezvényének levezénylésében jeleskedik, addig a COOP Szolnok Zrt. a működési területén lévő iskolák, óvodák rendezvényeit segíti, kulturális és sport tevékenységeket támogat, az egészséges életmódhoz kapcsolódó rendezvények mellé áll (egészségügyi szűrőprogram, családi egészségnap, tanulmányi versenyek, gyermeknap, kórház támogatása). A COOP SZOLNOK A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY 2018-as megalakulása óta szintén jó szolgálatot tesz egyes közösségi ügyek felkarolásával. A közös rendezvényszervezés ékes példája a COOP Mikulás Kisvonat, mely a városi rendezvénnyel összehangolva ez évben sem maradhat el.

A rendezvény hagyományait követve a futó távok idén is igazodnak a részvevők széles körének igényeihez a legkisebb futóktól, az akár profi, vagy a teljesen kezdő felnőtt futókig. Mottónk most sem változik: a Májusfa Futás nem verseny, és nem a helyezések, hanem a részvétel a fontos. A győzelmet nem a gyorsaság, hanem közösség ereje adja. A rendezvényre most is
meghívtuk ismert és elismert sportolóinkat, akiknek jelenléte 2022-ben is emeli az esemény fényét. Évek óta velünk vannak a város élsportolói közül például az OLAJ KK, a Szolnoki Dózsa vízilabda csapata, a Szolnoki Röplabda Klub versenyzői is, hiszen fontos a helyi értékek, példaképek állítása, minden résztvevő számára.

VENDÉGEINK:

FÁBIÁN LÁSZLÓ
Magyar Olimpiai Bizottság Főtitkára

JAKABOS ZSUZSANNA
Európa – Bajnok, sokszoros magyar bajnok, ötszörös olimpikon úszó

SEBESTYÉN DALMA
Sokszoros magyar bajnok, kétszeres olimpikon úszónő

Világszerte egyre népszerűbbek az utcai futó programok, a futás népszerűsítése,az egészség megóvása. A kocogás sportértéke mellett ezek a programok közösségi élményt, vidám fesztivál hangulatot, kellemes időtöltést nyújtanak a résztvevőknek. A COOP Májusfa Futás népszerűségét jellemzi, hogy a kezdeti évekhez képest jelentősen nőtt azon szállító partnerek száma, akik elkötelezett támogatói az egészséges életmódra nevelésnek, a szabadidő hasznos eltöltésének. Nem csupán támogatják a rendezvényt, de maguk is futóként állnak rajthoz kis csapatukkal, hírét pedig továbbviszik az országban.

28. Coop Májusfa Futás 2019.04.10.

27. Coop Májusfa futás 2018.04.17.