Hírek

Kajak-kenu

A kajak-Kenu sportágat népszerűsítő eseménysorozat indul

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében a Kökény Roland Regionális Akadémia támogatásával “Nyílt nap eseménysorozat” indul a kajak-kenu sport népszerűsítse érdekében, melynek egyik állomása Szolnok.
A toborzás alkalmával szeretettel várunk tehát minden gyermeket, aki érdeklődik a kajak-kenu, illetve sárkányhajó sportág iránt, szeretné kipróbálni az evezést edzői felügyelet mellett.
Az esemény részét képezi a part menti sütés-főzés a megjelenő szülőknek, gyerekeknek, vendégeknek, az első 50 főt vendégül látjuk egy tál meleg étellel, a később érkezők szendvicset fogyaszthatnak.

Helyszín: Holt-Tiszai Vízisport Központ – 5000 Szolnok, Halsütő utca
Időpont: 2021.10.09. (szombat) 10.00-15.00
Rendező: Szolnoki Sportcentrum, MKKSZ
Ruházat: időjárásnak megfelelő (öltözési lehetőséget biztosítunk)

Érdeklődés: Bordács Balázs szakosztályvezető (06-20/316-3877)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

8. Tiszai Hal Napja

Kecsege telepítés

Hagyomány, a fesztivál egyik legnépszerűbb látványos eleme az élőhal telepítés, melyre szeptember 25-én szombaton 14 órakos kerül sor. Találkozzunk a Tisza-parton a sólyánál, sok kis szorgos kézre lesz szükségünk, várjuk hát a kisgyermekes családokat is! 🙂

BeActive Night Szolnok – Újra!

A Te otthonod, a te pályád, alakítsd fitneszteremmé a nappalid!!!

A Magyar Szabadidősport Szövetség szeptember 25-én újra berendezi Magyarország legnagyobb virtuális lakását!

Nagy szeretettel üdvözlünk és örülünk, hogy velünk mozogsz ma este.

Technikai információk: A videót tartalmazó bejegyzést a képre kattintva éred el. A bejegyzés akkor válik aktívvá, amikorra az adott óra ki van írva. Az adott időpontban frissítsd az oldalt, ekkor már kattintható a kép és eléred a videót.
Figyelj arra, hogy a gyakorlatokat a saját teherbírásodnak megfelelően végezd! Ha szükséges, könnyített formában kevesebb ismétlésszámmal. Mindvégig figyelj a helyes testtartásra, légzésre és a folyadékpótlásra. Ha van polifoamod, készítsd elő.
A videók megtekintését asztali számítógépen ajánljuk Chrome, Edge vagy Firefox böngészőben.

Kellemes tornázást kívánunk!

 

Hátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

MpHátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Kosárlabda

Megkezdődtek az iskolai toborzók 🏀🏀🏀⛹️‍♂️⛹️‍♀️

A Szolnoki Sportcentrum fiú kosárlabda szakosztályánál immár hagyománnyá vált, hogy a tanévkezdést követően meglátogatják a város általános iskoláit, melynek célja a sportág népszerűsítése.

Ma a Szandaszőlősi, valamint a Szent Györgyi Általános iskola volt a két állomás.
A toborzásban, mint mindig, ezúttal is partner volt a Szolnoki Olajbányász felnőtt csapata, hatalmas élményt okozva ezzel a gyerekeknek.

Szolnok Napja

Átadták a megyeszékhely legrangosabb elismeréseit

Nagy örömmel számolunk be arról, hogy a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. Gróf Szapáry Gyula-díjban részesült.
Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése határozata alapján Szolnok városában kiemelkedő gazdasági tevékenységet végző, példaértékű társadalmi szerepvállalással bíró gazdasági társaság részére alapította a Gróf Szapáry Gyula-díjat, melyet Rózsa József ügyvezető igazgató vett át ünnepélyes keretek között.
Büszkeséggel tölt el bennünket az elismerés, amely hosszú idő alatt sok ember által végzett kitartó és áldozatos munkának szól. Köszönet ezért a kollégáknak, együttműködő partnereknek és mindenkinek, aki tevékenységével hozzájárult a díj elnyeréséhez.
Örömünket fokozza, hogy a Sportcentrum szervezési csoportvezetője, Ribár Zsuzsanna elnyerte a Kővári Tamás-díjat. A díjazás a helyi sportélet és az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a szolnoki fiatalság sportos, egészséges életvitelre nevelése terén kiemelkedő eredményeket elért személy iránti megbecsülés, tisztelet kifejezése.
Szívből gratulálunk a megtisztelő elismeréshez és köszönjük kollégánk több évtizedes kitartó, elkötelezett munkáját.

Evezés

Nemzetközi megmérettetéseken remekeltek a szolnoki evezősök

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között köszöntötte az Evezős Szakosztály eredményes versenyzőit és felkészítő edzőiket. Az elért sikerekhez gratulált Molnár Dezső a Magyar Evezős Szövetség szövetségi kapitánya és Erdélyi Gyuláné Sportiskola igazgatóhelyettes.

A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola evezősei fantasztikusan szerepeltek az Olimpiai Reménységek Versenyén, a Coup de la Jeunesse linzi megmérettetésén, valamint a Plovdivban megrendezett Ifjúsági Világbajnokságon.

Rózsa József kiemelte, hogy hatalmas örömet jelentett mindenki számára az a pillanat, amikor értesültünk az elért eredményeiről, melynek kimagasló értéke van, nemcsak Sportiskolánk, hanem Szolnok város is méltán lehet büszke fiatal sportolóira, olimpiai reménységeire.

Rózsa József köszönetét fejezte ki a felkészítő edzőknek, Puruki Ferencnek és Rácz Milánnak.

A rendezvényen részt vett Simon Béla felnőtt Világ- és Európa-bajnok, Juhász Adrián felnőtt Világ- és Európa-bajnok, valamint Furkó Kálmán felnőtt Európa-bajnok evezős is. Az ő eredményeik és pályafutásuk példaképül szolgálhat a fiatal versenyzők számára, a versenysport mellett a tanulásnak is sok időt szentelnek.

Természetesen nem feledkeztek meg a sportolók szüleiről és nagyszüleiről sem, az ő áldozatos támogatásuk nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre, őket is köszöntötte az ügyvezető igazgató.

Az esemény emelkedett hangulatát Rózsa József bejelentése tetőzte, miszerint Simon Béla, Juhász Adrián és Furkó Kálmán 2021. augusztus 1-én a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskolához igazolt.

Drávucz Máté 14. hely – Ifjúsági Világbajnokságon négypárban
Pádár Luca 8. hely –  Ifjúsági Világbajnokságon négypárban
                     1. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén egypárban
Volter Réka 2. hely –  Ifjúsági Jeunesse Kupán  kormányos négyesben
Ferencz Panna 2. hely –  Ifjúsági Jeunesse Kupán  kormányos négyesben
Kovács Eszter 1. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén kettőpárban és nyolcasban
Lajkovics Rebeka 6. hely –  Ifjúsági Jeunesse Kupán kormányosnélküli kettesben
Romsics Lili 6. hely  –  Ifjúsági Jeunesse Kupán kormányosnélküli kettesben
Kalmár Áron 2. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén kormányosnélküli négyesben
Mészáros Levente 2. hely Olimpiai Reménységek Versenyén kormányosnélküli négyesben
Pálmai Ágoston 4. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén egypárban

Augusztus 20.

Szent István Nap – Szolnok

Hatalmas érdeklődést övezte Szolnokon is az ünnepet, gyerekprogramok, szentmise és kenyérszentelés, táncház, bámulatos légiparádé, koncertek és az elmaradhatatlan tűzijáték. Igazi örömteli nap volt, köszönjük, hogy velünk ünnepeltek!

NIKOLA TESLA – VÉGTELEN ENERGIA

Nikola Tesla – Végtelen energia The Great Musical Show

2021. augusztus 31. Szolnok Tiszaligeti Sportcsarnok

 

Varázslatos Nikola Tesla előadás Szolnokon. A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.
A világ legjelentősebb tudósai között emlegetik Nikola Teslát. Felfedezései még ma is rejtélyesek az átlagember számára, fordulatos életével együtt izgalmas hőssé teszik egy musical számára a XXI. században is. A Nikola Tesla – Végtelen energia című show 2021.aug.31-én megtekinthető Szolnokon, a Városi Sportcsarnokban.
• JEGYÉRTÉKESÍTÉS: az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ jegypénztárában!
• Nyitvatartás:
Hétfő-Szerda: 10.00-17.00
Csütörtök: 10.00-18.00
Péntek: 09.00-14.00
Ebédidő H-Cs: 12.00-12.30

Augusztus 20. – Szent István Napja

Hirdetmény!

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István Nap rendezvény megrendezése miatt

  • 2021. 08. 16. 08.00 – 08. 26. 16.00 a Tiszai Hajósok Tere,
  • 2021. 08. 19. 06.00 – 08. 21. 24.00 között a Szegedi Kis István köz és az Ellmann Elvira utca a közúti forgalom elől lezárásra kerül.

Továbbá 2021. augusztus 20-án

  • a Tisza-híd 17.45-19.30 óra között szakaszosan, 20.50-21.30 óra között teljes szélességében lezárásra kerül.

A gyalogos és kerékpáros forgalom

  • a Tisza-híd gyalogjárdáján 17.00-21.30 óra között,
  • a Tiszavirág hídon 17.45-19.30 óra között, valamint 20.50-21.30 óra között korlátozásra kerül.

A Légiparádé ideje alatt (18.00-19.30 óra) Szolnok térségében nagyobb zaj és hanghatás lesz tapasztalható. A honvédség 2021.08.18-án 18.00-20.00 óra között és 08.19-én 10.00-12.00 óra között légi gyakorlatozást végez.

Megértésüket köszönjük!

Szent István Napi Ünnepi Programok


2021. augusztus 20., Szolnok, Tiszai hajósok tere, Tisza-part, Tisza park

Soha nem látott tűzijáték, légiparádé és harcászati bemutató várja az ünnepi műsor látogatóit a megyeszékhelyen.

A városházán Rózsa József, a rendezvényt szervező Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette a programelemeket, összesen 4 helyszínen zajlanak majd az események.

A hosszú hétvégén útlezárásokra is számítani kell, augusztus 18-tól már elkezdik kialakítani a rendezvény területét. A légiparádé és tűzijáték idején sem a Tiszavirág gyalogos sem pedig a közúti hídra nem lehet majd felmenni.

A Tisza – Park területén 10.00 órától kézműves gyermekfoglalkoztatóval és Táncházzal, majd 11.00 órától a Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyermekműsorával várjuk a kicsiket a Tiszai Hajósok terén.

Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik a Belvárosi Templomban, majd azt követően délben kenyérszentelés a Szentháromság téren.

A nagyszínpadon 15.15 tól hallgathatjuk az az Aznap Projekt világzenei műsorát, őket követi 17.00 órakor az Elkésett békevágy – Rockopera részletet.

18.00-kor kezdődik LÉGIPARÁDÉ a Tisza fölött, ezután 19.30-tól az Oti Voice & Bass jazz duója.  Az eddigi hagyományoknak megfelelően, idén is a Szolnokon települő két nagy katonai alakulat fogja szórakoztatni a Tisza partra kilátogatókat.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis a következő haditechnikai eszközökkel vesz részt a Tisza mederben 18:00 – 19:00 – ig:

5 db H145M helikopter, 3 db Zlin kiképző repülőgép, 2 db Mi- 24 helikpoter, 1 db Mi-17 helikopter, 1 db AS 350B helikopter.

19.00-kor kerül sor a Kárpát-medence kenyerének megszentelésére. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a kilátogató vendégek között.

20.20-kor Koós Réka műsorát láthatjuk, közben fáklyás felvonulás a Tiszán 20.30-tól.

A tűzijátékot Szalay Ferenc polgármester úr köszöntője előzi meg 21.00 órakor. Az esti jó hangulatról KOLLÁNYI ZSUZSI akusztik duója gondoskodik, az együttes 21.30-kor lép színpadra.

A Tiszai hajósok terén egész nap számos kézműves, kereskedő, valamint vendéglátó várja a kilátogatókat.

Összességében tehát idén is megéri majd kilátogatni augusztus 20-án a szolnoki légiparádéra, ami – a szokásos zenei aláfestés mellett – tartalmas szórakozást fog nyújtani mindenkinek!