Hírek

31. COOP Májusfa Futás

Április 23-án kerül megrendezésre Szolnok egyik legnagyobb szabadidősport rendezvénye, a 31. COOP Májusfa Futás!

2024. április 15-én Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Fekete Tibor a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója, és Rózsa József a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, közös sajtótájékoztató keretében ismertette a rendezvény programját.

A COOP Májusfa Futás célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás, és egészséges életmód fontosságára, mozgósítsa Szolnok lakosságát egészen az iskolásoktól kezdve az idősebb korosztályig.

A mottó most sem változik: A Májusfa Futás nem verseny, és nem a helyezések, hanem a részvétel a fontos. A győzelmet nem a gyorsaság, hanem közösség ereje adja.

Az idei rendezvényen második alkalommal vesz részt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája a következő programokkal várják az érdeklődőket: szív-érrendszeri szűrés, vérnyomás-, vércukor-, koleszterin mérés, légzésfunkciós vizsgálatok, diétás tanácsadás, elsősegélynyújtási információk, egészséges életmóddal kapcsolatos Totó…stb.

FONTOS: április 23-án a Kossuth tér lezárásra kerül 10:00 és 17:30 között, valamint a futás útvonalán szakaszos forgalomkorlátozásokra lehet számítani:

Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S. út – Gábor Á. tér – Tisza part – Tiszaparti sétány – Kellner Gy. út – Kossuth tér (cél) útvonalon 12.00 és 14.30 óra között,

Kossuth tér (rajt) – Szapáry út – Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Kellner Gy. út – Kossuth tér (cél) útvonalon 14.30 és 16.00 óra között

Esőnap: 2024. április 24.

Duatlon verseny

Április 13-án, Szegeden 5 éremmel és 2 kupával tért haza az evezős csapat:

 • T1 lány: H. Szűcs Adél 1.hely
 • T1 fiú: Pető Botond 1. hely
 • T2 fiú: Kiss Benedek 1. hely
 • T4 fiú: Kiss Gergely 1. hely
 • T4 fiú: Antal Bence 2. hely
 • T2 fiú: Nánai Armand 3. hely
 • T4 lány: Sarkadi Édua Lotti 4. hely
 • T2 fiú: Palla Noel 5. hely
 • T4 fiú: Keskeny Zsolt 5. hely
 • T4 fiú: Bozsó Előd 8. hely

 

 • T2 fiú csapatverseny: Kiss Benedek, Nánai Armand, Palla Noel 1. hely
 • T4 fiú csapatverseny: Kiss Gergely, Antal Bence, Keskeny Zsolt 1. hely

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

Kosárlabda

A napokban leány kosárlabda szakosztályunk meghívására Szolnokon vendégeskedett a DVTK Kosárlabda Akadémia szakmai vezetősége, Ambrus Erzsébet és Magyar Gergely.

Látogatásuk egy hosszabb tárgyalássorozat vége volt, amelynek eredménye egy hármas együttműködés megkötése volt, a Szolnoki Sportcentrum, a Karcagi SE és a DVTK Kosárlabda Akadémia között. A szolnoki és karcagi klub már közösen dolgozik évek óta, a DVTK bekapcsolódása az edzők és a gyerekek szempontjából is új irányt hoz majd. Azok a játékosok, akik komolyabb célokat tűznek ki a kosárlabdában, lehetőséget kapnak majd már U12-es koruktól, hogy edzéseken és szakmai programokon vegyenek részt az Akadémia hasonló korú csapataiban. Mind egyéni képzettségben, mind a sportág egyéb ismereteiben az ország egyik legsikeresebb, legszervezettebb klubjában fejlődhetnek tovább és idővel akár sportpályafutásukat és tanulmányaikat is folytathatják ott.

Néhány sportolónk az utóbbi hetekben már részt vett edzéseken, mérkőzéseken az impozáns DVTK Arénában és jó tapasztalatokkal távoztak. A későbbiekben edzőinknek is lehetőséget szeretnénk adni, hogy bepillantást nyerhessenek az ott folyó utánpótlás munkába és ezzel új edzésanyaghoz jussanak.

 

ÉV SPORTOLÓJA

 1. április 9-én ünnepélyes díjátadón köszöntötték az Új Nèplap és a Szoljon.hu által indított Év embere és Év sportolója közönségszavazás nyerteseit.

Az Év sportolója díj 4 kategóriájából kettőben a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola sportolóit választották legjobbnak a voksolók:

🏆A legjobb női csapat a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola női párbajtőrcsapata lett. (Nagy Mira, Juhász Dorottya, Barcsik Csenge, Felkészítő edző: Barcsikné Szatmári Edina)

🏆A legjobb férficsapatnak a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola férfi nyolcas evezős egységét választották. (Simon Béla, Juhász Adrián, Pálmai Ágoston, Kalmár Áron, Furkó Kálmán, Pomázi Bálint, Novák Edvin, Vinkó Gáspár, kormányos: Kis Csende Ajna, Felkészítő edző: Molnár Dezső)

Szívből gratulálunk!

Evezés

Tavaszi Hosszútávú Evezős Verseny

Evezőseink Csepelen álltak rajthoz 2024. március 23-án a Tavaszi Hosszútávún, ahonnan 4 éremmel tértek haza.

🥇Kiss Csende Ajna, Mátyás Hanna NF KS 2-

🥇Hanga Zsófi NF KS 1x

🥈Takó Lilla, Juhász Bianka NI 2-

🥉Nagy Attila FF 1x

 1. hely Balog Zsombor FF KS 1x
 2. hely Varga Milán, Pálmai Kornél FI 2-
 3. hely Orbán Benedek, Rékási Márton FI 2-
 4. hely Nagy-Müller Zalán FI 1x
 5. hely Baki Kitti NI 1x

Gratulálunk a versenyzőknek, valamint edzőiknek, Molnár Dezsőnek és Purucki Ferencnek!

 

KOSÁRLABDA

Kiváló Kölykök Kupája Négyesdöntő

2024. március 23-án a szolnoki Zöld Ház tornaterme adott otthont a Kiváló Kölykök Kupája Négyesdöntőjének, ahol kosárlabda csapatunk a 3. helyet szerezte meg!

Cívis KK Debrecen – Szolnoki Sportcentrum
61 – 49 (21-16,18-18,18-10,4-5)
Nyíregyházi Sportcentrum – Szolnoki Sportcentrum
43 – 62 (10-15,21-25,11-18,1-4)
Gratulálunk az egész csapatnak, és edzőjüknek, Andó Leventének!