Hírek

Kajak-kenu II. Ifjúsági és U23 válogató

Pénteken és szombaton Szolnokon rendezik az ifjúsági és U23-as Európa-bajnoki válogatót.

A következő két nap eredményei már a szeptemberi világbajnoki keret kialakításába is beleszámítanak. Az Európa-bajnokságot június 24-27. között rendezik majd a lengyelországi Poznanban, ahol minden versenyszámban nemzetenként egy egység indulhat. Érdemes kilátogatni a helyszínre, izgalmas csatákra lehet számítani.

2021. június 18-19, Holt-Tiszai Vízisport Központ

A szolnoki ifjúsági és U23-as válogató eredményei pénteken és szombaton ide kattintva lesznek követhetők.

Részletek: https://kajakkenusport.hu/hir/eb-reszvetel-lesz-a-tet-szolnokon

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Nagy György

Szeretettel köszöntjük Nagy György kajak-kenu mesteredzőt 80. születésnapja alkalmából.

Nagy György neve fogalom, hiszen közel 50 éve dolgozik a városban, ezalatt testnevelőként és edzőként többszáz gyereket nevelt fel. Sok-sok évig Sportiskolánk vezetője is volt, most pedig edzőként negyedikeseket tanít heti két órában kajakozni és kenuzni, közülük sokan pedig a helyi klubnál igazolt versenyzőként folytatják. Kiváló mesteredzőnk június 15-én 80 éves lett.

Szívesen osztjuk meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség oldalán megjelent interjút, fogadják szeretettel:
https://kajakkenusport.hu/hir/mesteredzonk-meg-80-evesen-is-aktiv

 

Önkéntes toborzó

Önkénteskedj velünk Te is!😇

2021.08.03-08. között kerül megrendezésre a FIBA 3×3 U17 Európa Kupa Selejtező és az U23 Nemzetek Ligája kosárlabda torna.

 

Ha jól beszélsz angolul és talpraesett vagy, várjuk a jelentkezésedet!
Információ:
Németh Dóra
Telefon: +36 20 219 1995

 

‼️ A rendezvényen 3 időszakban van lehetőség önkénteskedni:
🏀08.03-06. (kedd-péntek)
🏀08.06-08. (péntek-vasárnap)
🏀08.03-08. (kedd – vasárnap)

 

Feladatok között szerepel a csapatok kísérése, hostess teendők, a nézők segítése, nyereményjátékok lebonyolítása és egyéb feladatok.

 

IKSZ-t igazolunk! 🙂🙃

Nyári Kispályás Kupa

Nyári Kispályás Kupát szervez a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. július 3-án a Tiszaligeti Műfüves pályákon.

A jelentkezés határidőhöz kötött.
További információ: szervezes@szolsport.hu
Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

Röplabda

Magyar bajnokok lettek az U19-es szolnoki röplabdázók!

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola rendezte a dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság I. osztály hatos döntőjét, melynek a Tiszaligeti Városi Sportcsarnok adott otthont június 04-06. között. A színvonalas döntő mérkőzésein több korosztályos válogatott kiválóság is pályára lépett.

A szolnoki gárda a DSE Röplabda Akadémia csapatával vívta a döntőt, a hazai Szolnok kezdett jobban, megnyugtató előnyt kidolgozva megnyerték az első szettet a DSE ellen. Mintha lemásolták volna a dunaújvárosiak ellenfelüket, a második játszmában ők tudtak nyerni majdnem hasonló különbséggel. 1-1. A harmadik szett újra a Szolnoké, 25:16-ra húzták be, majd a játszmában végig vezetve a DSE egyenlíteni tudott. 2:2. Jöhetett az ötödik szett, ahol a térfélcseréig kiegyenlített játék folyt, majd a szolnokiak magasabb fokozatba kapcsoltak és megnyerték a találkozót. Ezzel visszavágtak a DSE-nek a múltheti U21-es vereségért.

Részletes beszámolóval hamarosan jelentkezünk.

Szívből gratulálunk a csapatnak és az edzőknek a fantasztikus eredményhez!

Fotó: Szűcs Roland
Forrás: www.hunvolley.hu

 

Sulisárkány

Sárkányhajó versenyt rendezett a Szolnoki Sportcentrum

A Magyar Kajak-kenu Szövetség 2010-ben Sulisárkány rendezvénysorozatot indított, ami az általános iskolás és középiskolás tanulókat ismerteti meg a sárkányhajó sportággal és a víz és vízpart szépségével.

A program keretein belül került megrendezésre a szolnoki területi döntő a múlt héten a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum szervezésében.

A megmérettetésen részt vett a Varga Katalin Gimnázium, a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium.

Az országos döntőbe a Varga és a Kőrösi csapata jutott tovább, gratulálunk!

Kosárlabda Palánták Évzárója

A Szolnoki Sportiskola a 2021/2022-es szezonban 136 fő újabb kis kosarast igazolt le a palánta program keretein belül.

Az iskolában dolgozó pedagógus-edzők áldozatos munkájának köszönhetően a pandémia ellenére is jelentős mértékben (mint egy 5-szörösével) tudtuk növelni a kosárlabda sportág iránt fogékony gyermekek létszámát.

 

Nagy dicséret illeti őket. Iskola és név szerint is: a Szegő Gábor Általános Iskolában Ratkai Kitti, míg a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában Terjéki Zoltán, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában Grósz István, a Szandaszőlősi Általános Iskolában Mikoláné Hegedűs Rita és Bíró Ágnes, míg a Széchényi Körúti Általános Iskolában Béresné Sajti Erika és nem utolsó sorban az egyik kis büszkeségünk, hogy Tiszavárkonyban is sikerült egy ügyes kis csapatot összehozni és áldozatos munkával trenírozni Csendesné Rimaszombati Judit tószegi testnevelő – edző kollégánknak.
A Palánta program háromszor ad lehetőséget egy szezon alatt regionális szinten a többnyire sorversenyekből álló megmérettetésnek, amit a gyermekek rendkívül élveztek, boldogan és elégedetten vitték haza érmeiket, kis ajándékaikat. Ezúton is köszönjük az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének ezt a perspektivikus kezdeményezést, melyben nemcsak a rengeteg tárgyi eszközzel, de a megfelelő szakmai segítséggel is szolgálják a kosárlabda széles bázisának kialakítását. Így a későbbiekben a kiválasztásért felelős szakembereknek könnyebb, eredményesebb lesz a munkája.
Az évet egy nagyszabású szabadtéri rendezvénnyel zártuk, ahol minden kis csapatunk összemérte erejét a maga korosztályában, ezenkívül ügyességi versenyen és dobóversenyen vehettek még részt a kis palánták. A rendezvény végén labdával, éremmel, kupával, pólóval, mezzel, táskával, kulaccsal gazdagodva futhattak szüleik karjaiba, akik ezúttal az évben először élőben láthatták csemetéiket verseny közben.
Jövőre is újabb területeket szeretnénk még bekapcsolni a programban, úgy mint Törökszentmiklós, de a jelenlegi iskolákban is a nagyfokú igény miatt újabb csoportokkal fogunk gazdagodni.

 

Röplabda

Sportszakmai értékelés – U21 fiú Döntő

Rendhagyó időszakot tudhat maga mögött a világ. Ismét számot adhattunk tudásunkról az országos döntő „színpadán”. Csapatunk felkészülése a körülményekhez képest elfogadhatóan zajlott. A 14 fős keretet kivétel nélkül ifjúsági korú (2002-2003) játékosok alkották. Veretlenül jutottunk az országos döntőbe.

A mi csoportunkat a DSE, DEAC és Szolnoki Sportcentrum trió alkotta. A másik csoportban a FINO Kaposvár, Pénzügyőr SE és a Kazincbarcika csapatai voltak.

DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 0:3 (-23, -14, -28)

A nyitó mérkőzést (és a zárót is) a DSE Röplabda Akadémia csapatával játszottuk. A Dunaújváros is veretlenül került be a döntőbe. 10 korosztályos és felnőtt válogatott kerettag alkotta ellenfelünk gerincét és toronymagas esélyesként érkeztek Kaposvárra. A mérkőzést végig kézben tartva egy rendkívül agilis és domináns játékot tudtunk a pályára vinni, amellyel 3:0 arányban óriási meglepetést okoztunk a röplabda társadalom számára.

Szolnoki SPC – DEAC 3:0 (13, 21, 19)

Következő ellenfelünk a DEAC csapata volt. Velük már többször is játszottunk a szezon során. Az összes találkozó közül a legjobb játékkal most tudtunk előállni (habár hullámvölgyek már voltak) és magabiztos 3:0-s sikert arattunk. Vártuk az elődöntős ellenfelünket.

Úgy alakult, hogy a DEAC legyőzte a Pénzügyőr csapatát a keresztjáték során és ismét egy Szolnok – DEAC csatára készültünk az elődöntő során.

Szolnoki SPC – DEAC 3:1 (-22, 18, 18, 22)

Egy teljesen más mérkőzés volt. Hiszen itt komoly tét volt mindkét csapat előtt és a mi vállunkat nyomta az esélyesség terhe. Ez érezhető is volt a mérkőzés lefolyásán. Egy rendkívül izgalmas és kiélezett meccsen a szív diadalaként 3:1 arányban győzedelmeskedtünk és jutottunk a döntőbe.

DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 3:0 (20, 21, 21)

A döntőbe ismét a DSE Röplabda Akadémia csapatával kerültünk szembe. A mérkőzés mindhárom szettjében 3-4 pontos előnyt tudtak kialakítani, amelyet nem tudtunk lefaragni. Azonban egy szimpatikus és bátor játékot mutattunk. Ezüstérmet szereztünk! Büszke vagyok a csapatra az egész éves munkáért és a döntő 3 napján mutatott játék képéért. Igazi sportemberi teljesítményt tudtunk abszolválni.

Készülünk a következő megmérettetésre…U19 fiú döntő Szolnokon!

Bodonyi Ákos
U21 vezetőedző

Röplabda

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság I. osztály – Döntő

Dátum:2021. június 4-6.
Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Ebben az évben a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola rendezi a dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság I. osztály hatos döntőjét is, melynek a Tiszaligeti Városi Sportcsarnok ad otthont június 04-06. között.
A színvonalas döntő mérkőzésein több korosztályos válogatott kiválóság is pályára lép majd.

A döntőbe jutott csapatok:
Szolnoki SPC
Pénzügyőr SE
RÖAK Kaposvár-FINO
DSE Röplabda Akadémia 1.
Kecskeméti RC
Sümeg-Dabronc

A döntő összes mérkőzését a hunvolley.tv fogja élőben közvetíteni!